Categories: ΜΟΔΑ

Η Uglybell μετατρέπει τα γυαλιά ηλίου από ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης σε wearable art

Η Uglybell είναι ένα ελληνικό, ανεξάρτητο brand γυαλιών ηλίου που μεταμορφώνει επιφάνειες χαρίζοντάς τους το δικό τους ξεχωριστό ύφος και προσωπικότητα, τις σμιλεύει με στοιχεία από την κουλτούρα του δρόμου, τις μετατρέπει από ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης σε wearable art.

Ένα ζευγάρι γυαλιών Uglybell αποτελεί μείγμα από διαφορετικές αναφορές -που έχουν πάντα ως αφετηρία την πόλη– δεμένες και φτιαγμένες στο χέρι. Στην τελευταία συλλογή του brand, την “Metropolis collection“, το design πήρε άλλη μορφή με γραμμές εμπνευσμένες από τα αρχιτεκτονικά κινήματα του μπρουταλισμού και του μεταμοντερνισμού, με πολύτιμα μέταλλα και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της πυράκτωσης σε ανάγλυφους σκελετούς. 

Ο Νικόλας Γκίκας είχε από μικρός κλίση στη ζωγραφική. Ως έφηβος στράφηκε στο graffiti. Σπούδασε βιομηχανικό design και το 2012 σκέφτηκε να ζωγραφίσει πάνω σε ένα ζευγάρι γυαλιά που αποτελούσαν πάντα το αγαπημένο του αξεσουάρ.

Όπως διαπίστωσε πριν από έξι χρόνια «το αποτέλεσμα ήταν πρωτότυπο και προκάλεσε θετικές εντυπώσεις σε φίλους και γνωστούς, ενώ, κάθε φορά που τα φορούσα, κάποιος θα με σταματούσε στο δρόμο για να με ρωτήσει από πού τα είχα αγοράσει. Όταν απαντούσα ότι τα είχα σχεδιάσει μόνος μου, μου ζητούσαν να φτιάξω και για εκείνους. Έτσι, η μεγάλη ανταπόκριση μου έδωσε το θάρρος για την υλοποίηση του brand». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τρόπος που είναι ζωγραφισμένο κάθε ζευγάρι Uglybell στο χέρι με σχήματα και ζωηρά χρώματα και τα σκαλισμένα στο χέρι patterns είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τα γυαλιά του brand να ξεχωρίζουν.

«Όπως ακριβώς απεικονίζεται το έργο ενός καλλιτέχνη πάνω σε ένα καμβά, δημιουργούμε από το μηδέν γυαλιά- έργα τέχνης, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο. Μετά από πολλά προσχέδια και meetings καταλήγουμε στην γραμμή παραγωγής όπου εκεί -σε συνεργασία με ελληνικό εργοστάσιο– δημιουργούνται οι σκελετοί. Ακολουθεί η επιλογή τύπου και απόχρωσης φακού. Αφού βγει το τελικό προϊόν όπως το θέλουμε και πάρουμε στα χέρια μας τους “καμβάδες” μας, ξεκινάμε το πιο δημιουργικό μέρος της δουλειάς μας».

Είτε τα ζωγραφίζουν με ειδικά αντιαλλεργικά χρώματα όπως είναι τα μοντέλα της “Handpainted Collection“, είτε δημιουργούν πάνω τους σχήματα και χρώματα με ειδικές πατίνες σε συνδυασμό με τη μέθοδο της πυράκτωσης του σκελετού. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί το brand για τους σκελετούς είναι cellulose acetate ιταλικού οίκου, οι γωνίες τους συνδέονται με ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ οι φακοί είναι πολλαπλών επιστρώσεων γαλλικού οίκου.

O εμπνευστής και δημιουργός της Uglybell, Νικόλας Γκίκας.

Η Uglybell μας παρέχει τη δυνατότητα custom παραγγελίας. «Οι παραγγελίες αυτές είναι αυτές που μας δίνουν κίνητρο και είναι μια πρόκληση για εμάς να υλοποιήσουμε την φαντασία του κάθε πελάτη προκειμένου να τον κάνουμε χαρούμενο».  

Η ομάδα πίσω από το brand θέλει να βλέπει τα κομμάτια που δημιουργεί να συνθέτουν ένα πολύχρωμο σύνολο μαζί με διακοσμητικά προϊόντα, είδη σπιτιού, ρούχα και αξεσουάρ ιδιαίτερου σχεδιασμού και υψηλής ποιότητας όπως είναι αυτά της Greek Βrand New«Η Greek Brand New είναι μια εμπορική boutique έκθεση που προωθεί το ελληνικό design και brands με κοινό όραμα να αλλάξουν το πρόσωπο της Ελλάδας. Συνδιοργανώνεται από 22 εταιρείες -μέσα σε αυτές  και η Uglybell- από το 2015 ενώ η παρουσία της αναγνωρίζεται ως φορέας νέας πνοής στον κλάδο του σύγχρονου τουρισμού και του εγχώριου επιχειρείν».

Περισσότερες πληροφορίες για την Uglybell θα βρείτε εδώ, στο facebook και στο instagram.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.