Categories: ΜΟΔΑ

PennyP: Όταν κινούμαστε στην πόλη, ένα brand μας παρατηρεί και δημιουργεί τσάντες

Tο PennyP ξεκίνησε το χειμώνα του 2016 στη Βαρκελώνη, εκεί όπου κατοικεί η δημιουργός του τα τελευταία 11 χρόνια. Είχε ήδη αρχίσει να πειραματίζεται με μία ραπτομηχανή όταν ένας φίλος της ζήτησε μια τσάντα πλάτης για να τη χρησιμοποιεί καθημερινά.  Έτσι ξεκίνησε έγινε ο σχεδιασμός της πρώτης PennyP, και η Πένυ Παπαχριστοδούλου δεν φανταζόταν τότε πόσες ακόμα θα ακολουθούσαν, πως αυτό το φιλικό δώρο θα εξελισσόταν σε ένα brand.

Υπάρχουν δύο  άξονες στους οποίους κινείται το project PennyP: Από τη μία η δημιουργία καλαίσθητων χρηστικών αντικειμένων ένδυσης που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα και θα αποτελέσουν τον αγαπημένο σου σύντροφο σε καινούριες εμπειρίες και ταξίδια. Από την άλλη, έχει στόχο την ενίσχυση του slow fashion. Οι τσάντες παράγονται σε περιορισμένο αριθμό, με υλικά προσεκτικά επιλεγμένα. για την ευαισθητοποίηση του καταναλωτή όσον αφορά τις διαδικασίες παραγωγής και κατασκευής του χειροποίητου.

Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πολλά διαφορετικά αντικείμενα τα οποία συνολικά έχουν συμβάλει στη δημιουργία και την εξέλιξη του PennyP.  Έχοντας σπουδάσει αρχικά συντήρηση αρχαιοτήτων, ασχολήθηκε αργότερα με το σχεδιασμό διαδραστικών εγκαταστάσεων και εφαρμογών (multimedia and interactive media). «Σε όλα αυτά όμως ο κοινός παρονομαστής είναι οι τέχνες, το design και η ανάγκη συνεχούς έρευνας αλλά και πειραματισμού με υλικά. Οπότε το PennyP θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα της μίξης όλων των προηγούμενων γνώσεων μαζί με την αγάπη μου για το χειροποίητο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό που η ίδια αναζητά  είναι ο συνδυασμός της λειτουργικότητας και της απλότητας στην αισθητική και το σχεδιασμό.  Επομένως, οι τσάντες και τα αξεσουάρ της έχουν προσαρμοζόμενο μέγεθος και πολλαπλές χρήσεις, «με κάποιο τρόπο θα έλεγα ότι υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης στο σχεδιασμό. Επιπλέον, τα υφάσματα και η επιλογή τους είναι πολύ σημαντική, η υφή τους, πώς συμπεριφέρονται, υπάρχει ένας διάλογος  τελικά ανάμεσα στο υλικό και τον σχεδιασμό».

Το brand της Πένυς Παπαχριστοδούλου ή PennyP παρέχει τη δυνατότητα custom παραγγελίας προκειμένου να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικούς συνδυασμούς υφασμάτων και ιμάντων ή ακόμα και να προσθέσετε κάποιο επιπλέον αξεσουάρ, π.χ. μια έξτρα εσωτερική θήκη για τον υπολογιστή ή ένα επιπλέον λουρί για να μπορεί να χρησιμοποιείται το backpack σας και ως τσάντα ώμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παράλληλα όμως μπορείτε να ζητήσετε κι ένα εντελώς καινούριο προϊόν. Όπως εξηγεί η σχεδιάστρια «με ενδιαφέρει πολύ η custom παραγγελία και είναι η κατεύθυνση που θέλω να κινηθώ.  Αφενός για μένα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί μια “πρόκληση” αφού κάθε αντικείμενο προϋποθέτει διαφορετικό σχεδιασμό με σκοπό να επιλύσω ένα πρόβλημα ή να ικανοποιήσω μια συγκεκριμένη ανάγκη και αφετέρου ξέρω ότι είναι κάτι που θα κάνει τον πελάτη μου ιδιαίτερα χαρούμενο».

Όπως φαίνεται, η έμπνευση της προέρχεται από το αστικό τοπίο και την καθημερινή ζωή στην πόλη είτε από τις φόρμες και τα σχήματα που διακρίνει κανείς στην απλότητα της φύσης. «Οι τσάντες είναι χρηστικά αντικείμενα οπότε για μένα είναι σημαντικό να παρατηρώ τον κόσμο, πώς κινείται, τι χρειάζεται και να βρίσκω τον τρόπο που θα το εφαρμόσω στη φόρμα και τα υλικά. Το PennyP  απευθύνεται σε ανθρώπους που ψάχνουν το διαφορετικό, όχι μόνο στα δικά μου προϊόντα αλλά και σαν φιλοσοφία γενικότερη, έχουν περιέργεια να ανακαλύπτουν το καινούριο ενώ παράλληλα εκτιμούν το χειροποίητο».

Περισσότερες πληροφορίες για το brand  θα βρείτε εδώ.

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.