Categories: LIFE

Αγαπάς τη Φύση; Αυτό το Τριήμερο είναι για σένα

Τριήμερο; Όχι ένα, αλλά δύο! Αυτή την εβδομάδα έχουμε δύο τριήμερα. Το ένα αφορά την Εθνική μας Εορτή.

Αν όμως αγαπάς την φύση, προηγείται ένα άλλο τριήμερο που είναι για σένα και τον Πλανήτη: Κάθε Μάρτιο, στις 21, 22 και 23 του μήνα, ο Πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δασών, Νερού και Αρκούδας, αντίστοιχα.

Παγκόσμια Ημέρα: Αυτή η Μάστιγα ή Να η Ευκαιρία για να θυμηθούμε σημαντικά γεγονότα και να αναθεωρήσουμε τις απόψεις ή/και τη  συμπεριφορά μας σχετικά με την ιστορία, το περιβάλλον, την κοινωνία;

Η αλήθεια είναι ότι πλέον υπάρχει μια Παγκόσμια Ημέρα για το καθετί. Όμως υπάρχουν και κάποιες παγκόσμιες ημέρες που πραγματικά μας βοηθάνε να θυμηθούμε ή να μάθουμε γεγονότα που έχουν αλλάξει τον ρου της Ιστορίας, πανανθρώπινες αξίες που είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε και να διαδώσουμε σε όλο τον κόσμο, πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αν όχι για να αλλάξουμε τον Πλανήτη, για να τον σώσουμε ή να τον κάνουμε λίγο καλύτερο.

Το θέμα με το περιβάλλον και το πώς μπορούμε να το διαφυλάξουμε δεν είναι καινούριο. Όμως, όπως και στις ταινίες μαζικών καταστροφών, όταν μας τα έλεγαν δεκαετίες πριν, η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας – πιθανόν κι εμείς – εσύ κι εγώ, δεν τους πιστεύαμε. Στρουθοκαμηλισμός ή άρνηση να δεχτούμε την φριχτή αλήθεια που ξεδιπλωνόταν μπροστά μας;

Τώρα όμως ξέρουμε, είμαστε όλοι κοινωνοί της δραματικής απειλής που λέγεται κλιματική αλλαγή, των κινδύνων που σημαίνουν η καταστροφή των δασών, η έλλειψη νερού, η εξάλειψη ειδών χλωρίδας και πανίδας. Και όλα αυτά αλληλοσυνδέονται, πρόκειται για μία αλυσίδα που επηρεάζει την ίδια τη ζωή του ανθρώπινου είδους. Τη δική σου και τη δική μου.

Για αυτό, αυτόν τον  Μάρτιο και κάθε Μάρτιο Save The Dates, Save The Planet! Κρατάμε το τριήμερο στις 21, 22 και 23 για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δασών, Νερού και Αρκούδας.

H καρδιά της Οροσειράς των Καρπαθίων

Τα Δάση γιατί αποτελούν τα πνευμόνια του Πλανήτη, τα Νερά γιατί αποτελούν το Αίμα του και τις Αρκούδες – γιατί απλά είναι ένα πανύγλυκο ζώο που έχει συντροφέψει τον άνθρωπο από καταβολής κόσμου έχοντας παράλληλα επιτελικό ρόλο στην τροφική αλυσίδα και βοηθώντας λόγω των διατροφικών της συνηθειών στον έλεγχο του πληθυσμού συγκεκριμένων ειδών σε συγκεκριμένες περιοχές του Πλανήτη όπως και στην Ελλάδα (όπου απαντάται κυρίως στη Βόρειο και Βορειοδυτική χώρα). 

Στην Ευρώπη υπάρχει μία περιοχή που αυτό το τριήμερο την αφορά όσο καμία άλλη. Πρόκειται για τα Καρπάθια Όρη. Ένα τεράστιο τόξο, σχεδόν ημικυκλικό, μια καταπράσινη οροσειρά μήκους περίπου 1.500 χιλιομέτρων που αγκαλιάζει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη – η δεύτερη σε μήκος οροσειρά της μετά τα Σκανδιναβικά Όρη (μήκους 1.700 χλμ.).

Κοντά στην Μπουκοβίνα, στην καρδιά της οροσειράς, υπάρχει μια πραγματικά απάτητη περιοχή, το  καλύτερα κρυμμένο μυστικό της ηπείρου μας. Είμαστε σε μια περιοχή όπου τα Καρπάθια χαρακτηρίζονται από υψηλά οροπέδια, άγρια φυσικά τοπία, απέραντες κοιλάδες γεμάτες αγριολούλουδα και κρυστάλλινα ρυάκια που διατρέχουν αειθαλή δάση. Σχεδόν το 1/3 από τα είδη χλωρίδας της Ευρώπης ευδοκιμούν στα Καρπάθια. Εδώ απαγορεύεται η οιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Τρυφερές ελεύθερες αρκουδίτσες

Το απάτητο των δασών από τον άνθρωπο έχει δημιουργήσει ένα απέραντο φυσικό καταφύγιο για τον μεγαλύτερο πληθυσμό σαρκοφάγων ζώων στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων λύκων, περίπου 10.000 καφέ αρκούδων, αιλουροειδών του είδους λύγκα αλλά και σπάνιων ειδών αγριοκάτσικου και πολλών χρυσαετών. Και νερά – πολλά νερά. Ιαματικά και μη, πάνω και κάτω από την παρθένα γη. Τα Καρπάθια και δη αυτή η περιοχή τους, φημίζονται για τις πηγές τους – πρόκειται για το 1/3 του συνόλου των πηγών της Ευρώπης!

Χάρη στο απάτητο και την έλλειψη κάθε επιβαρυντικής για το περιβάλλον ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή, το νερό κατεβαίνει πεντακάθαρο στα έγκατα της γης. Εκεί συναντά τα ηφαιστειογενή πετρώματα που χαρακτηρίζουν την γεωμορφία των Καρπαθίων και υπόκειται σε φυσική ‘’διύλιση’’ για να πηγάσει ακόμα πιο πεντακάθαρο από τις πηγές της περιοχής.

Γάργαρα, κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά παντού

Είναι σε αυτήν την περιοχή που βρίσκονται και οι δύο πηγές από τις οποίες πηγάζει το AQUA Carpatica που γιορτάζει μαζί μας αυτό το τριήμερο – ωδή στη φύση:

  • την Παγκόσμια Ημέρα Δασών (21 Μαρτίου) γιατί προέρχεται από τα απάτητα δάση των Καρπαθίων προτρέποντάς μας να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τα δάση όλης της Γης ενάντια στις καταστροφές, την ρύπανση και την υπερεκμετάλλευση

    Παγκόσμια Ημέρα Δασών 2022

  • την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) γιατί είναι και αυτό νερό, φυσικό, αγνό και αμόλυντο προτρέποντάς μας να μην ρυπαίνουμε τον υδροφόρο ορίζοντα σε κανένα μέρος της Γης και να σεβόμαστε το νερό ώστε να μην μας λείψει

    Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2022

  • την Παγκόσμια Ημέρα της Αρκούδας (23 Μαρτίου) γιατί πολύ απλά η Αρκούδα ζει ελεύθερα εδώ και αιώνες στην πατρίδα του, τα Καρπάθια, αποτελεί σύμβολο της αρμονικής ζωής των άγριων ζώων με την φύση και τον άνθρωπο αλλά και σύμβολο του AQUA Carpatica  – όπως θα έχετε δει από την διαφήμισή του, ενώ μας προτρέπει να σεβόμαστε και προστατεύουμε την άγρια ζωή και φυσικά τις αρκουδίτσες σε όλο τον πλανήτη. Μάλιστα, στην πατρίδα μας το AQUA Carpatica στηρίζει τη μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος  που έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Αν λοιπόν αγαπάς τον πλανήτη γιόρτασε μαζί μας το τριήμερο για τα Δάση, τα Νερά και τις Αρκούδες στις 21, 22 και 23 Μαρτίου και – πιο σημαντικό- να θυμάσαι: όχι φωτιές και άσκοπες βόλτες στα δάση, όχι υπερεκμετάλλευση, όχι ρύπανση. Λιγότερη κατανάλωση ρυπογόνων υλικών, περισσότερη επαναχρησιμοποίηση και περισσότερη ανακύκλωση. Και ας αφήσουμε τα άγρια ζωάκια να ζουν ελεύθερα και ασφαλή στις πατρίδες τους.

Το AQUA Carpatica κυκλοφορεί στην πατρίδα μας σε τρεις μορφές:

  1. το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό με ΜΗΔΕΝ ΝΙΤΡΙΚΑ
  2. το Φυσικό Μεταλλικό Νερό με ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝ Νιτρικά
  3. το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Kids με πώμα Ασφαλείας Ειδικά Σχεδιασμένο για Νήπια ώστε να μη βρέχουν τα ρουχαλάκια τους

Πρόκειται για το μόνο νερό στον κόσμο με μηδέν ή σχεδόν μηδέν νιτρικά. Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Τα Νιτρικά είναι επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων. Βέβαια περνάνε μέσα σε πολλά τρόφιμα λόγω της επεξεργασίας ή χρήσης  συστατικών που έχουν να κάνουν με καλλιέργειες που τα χρησιμοποιούν στα λιπάσματα  – παράδειγμα τα αλλαντικά και οι πράσινες σαλάτες – αλλά ως συστατικό των τροφών αποβάλλονται πιο εύκολα από το πεπτικό σύστημα. Αντίθετα, η ύπαρξη των Νιτρικών στο πόσιμο νερό είναι πιο δραστική και έχει μεγαλύτερη αρνητική επίδραση καθότι, μέσω του νερού, αυτά διοχετεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού.

Ο λόγος που τα AQUA Carpatica περιέχουν μηδέν ή σχεδόν μηδέν Νιτρικά είναι γιατί προέρχονται από δύο πηγές σε μία περιοχή των Καρπαθίων με μηδέν ανθρώπινη δραστηριότητα και άρα μηδέν μόλυνση.

Επιπλέον, το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι φυσικά και όχι τεχνητά αεριούχο, γεγονός που οφείλεται στα αρχαία, υπόγεια ηφαίστεια. Κάτω από την επιφάνεια της γης, σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας στο AQUA Carpatica τις μοναδικές, φυσικές φυσαλίδες του. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica πηγάζει από την προστατευόμενη πηγή Paltinis και εμφιαλώνεται περιβαλλοντικά υπεύθυνα.

To Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica πηγάζει από την προστατευόμενη πηγή Bajenaru και συλλέγεται υπεύθυνα από την πηγή, προκειμένου να διατηρεί αναλλοίωτη την ιδανική του αναλογία σε μέταλλα, το ισορροπημένο pH και την απαράμιλλη, αγνή γεύση του.

AQUA Carpatica Το Μόνο Νερό Στον Κόσμο Χωρίς Νιτρικά

Μάθετε περισσότερα για το AQUA Carpatica εδώ


Πληροφορίες για το τριήμερο:

Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα των Δασών

Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού

Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα της Αρκούδας

POPAGANDA