Categories: SPONSORED

Είναι εύκολο να φτιάξεις το σωστό πλατό τυριών;

Κάθε χρόνο, αμέσως μόλις μπαίνει ο Δεκέμβρης, αρχίζω να μετράω αντίστροφα για τα γιορτινά τραπέζια, για τις συναντήσεις με φίλους γύρω από πιάτα με λιχουδιές. Τα Χριστούγεννα ήταν πάντα στο μυαλό μου η ιδανική περίοδος για να καλέσεις κόσμο σπίτι, αφού δεν χρειάζεται να να γιορτάζεις απαραίτητα κάτι και όλοι θέλουν να βρουν χρόνο να τιμήσουν την πρόσκλησή σου.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα κάνουμε ρεβεγιόν στον δικό μου χώρο ή αν θα τους μαζέψω κάποια άλλη μέρα για φαγητό, αλλά, το μόνο σίγουρο είναι ότι η μέχρι τώρα εμπειρία μου ως οικοδέσποινα (και καλεσμένη) δείχνει ότι υπάρχει ένα εύκολο, γρήγορο πιάτο που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς και όταν λέω κανείς εννοώ ότι αδειάζει, το ξαναγεμίζεις και πάλι από την αρχή.

Ποιο είναι αυτό; Μα το πλατό τυριών! Αν είναι εντυπωσιακό και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα  τότε είναι βέβαιο ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις. Και υπάρχει ένα μέρος που χρόνια τώρα στέκεται δίπλα μας αυτές τις μέρες, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάπου κοντά μας ώστε να προμηθευτούμε τα απαραίτητα.

Γνωρίζοντας καλά ότι τα γιορτινά τραπέζια είναι πολλά περισσότερα από υπέροχες μυρωδιές, πολλές νοστιμιές και υπέροχες γεύσεις, ότι αποτελούν έμπνευση, δημιουργία και φροντίδα για αυτούς που νοιαζόμαστε και αγαπάμε, στα ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκουμε την πλουσιότερη ποικιλία από ιδιαίτερα προϊόντα και γεύσεις από όλο τον κόσμο. 

Το δικό μου λοιπόν εντυπωσιακό πλατό φέτος τα Χριστούγεννα θα περιλαμβάνει ελληνικό φρέσκο μαλακό τυρί Γκερεμέζι, από πρόβειο γάλα (και με μόνο 14,6% λιπαρά, για όσους προσέχουν). Το συγκεκριμένο το βρίσκω σε συσκευασία με 6 διαφορετικές και πολύ ιδιαίτερες γεύσεις: πάπρικα, άνηθο, σκόρδο, μπούκοβο, φιστίκι, 4 πιπέρια.

Θα προμηθευτώ σίγουρα το αγαπημένο μου Ολλανδικό Baby gouda, που φτιάχνεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα και πράσινο πέστο αλλά και το κρεμώδες Castello White with Truffle, το λευκό τυρί από τη Δανία που αγαπήθηκε πολύ σε προηγούμενο τραπέζι. Η επιτυχία του ευθύνεται προφανώς στο ότι η μαύρη τρούφα προσθέτει μια λεπτή αλλά περίπλοκη αρωματική νότα που είναι απόλυτα ισορροπημένη από τις πλούσιες, κρεμώδεις βουτυρώδεις γεύσεις του τυριού.

Εκτός όμως από τα εκλεκτά τυριά προσθέτω στο πλατό μου και ένα πολύ ζουμερό αλλαντικό, ένα ζαμπόν μοναστηριού KLOSTERCHINKEN από τη Γερμανία, με ιδιαίτερο κάπνισμα και παράδοση που φαίνεται στη μοναδική του γεύση. Άλλωστε η ΑΒ έχει εξίσου μεγάλη ποικιλία σε αλλαντικά και προϊόντα delicatessen που κάνουν το πλατό ακόμα πιο ακαταμάχητο.

Όσο για τα κρασιά που θα συνοδεύσουν τα χριστουγεννιάτικα τσιμπολογήματα, δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω από την εντυπωσιακή κάβα των ΑΒ…Τελικά, κατέληξα στο “Τέσσερις Λίμνες” από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, ένα λευκό κρασί με δροσερό αρωματικό χαρακτήρα που θα μας κάνει να τσουγκρίσουμε για τις γιορτές  που όλοι αγαπάμε, για τα Χριστούγεννα που περνάμε μαζί.

Μη χάσετε λεπτό και ανακαλύψτε τις ιδιαίτερες ποικιλίες προϊόντων εδώ.
Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή