Categories: LIFE

The Wheel to Build: Μια Vintage Γιορτή σε 2 Τροχούς

Η μοτοσυκλέτα και το customising είναι έννοιες αλληλένδετες. Ίσως γιατί, σε αντίθεση με το αυτοκίνητο, η μοτοσυκλέτα δεν είναι μόνο ένα μέσο μετακίνησης ή ψυχαγωγίας αν μιλάμε για κάποιο σπορ. Είναι προέκταση του αναβάτη, τον ολοκληρώνει, τον εκφράζει, και ορίζει το στάτους του στις επιμέρους μοτοσυκλετιστικές οικογένειες, δεν είναι τυχαίος άλλωστε ο όρος «μηχανόβιος». Έτσι, είτε μιλάμε για παπάκια μερικών εφήβων στις λαϊκές γειτονιές είτε για Χάρλεϋ ευκατάστατων μεσήλικων επιχειρηματιών στα καλά προάστια η ανάγκη για καστομάρισμα παραμένει η ίδια.

Η μόδα της εποχής για λατρεία σε κάθε τι vintage ή που να θυμίζει vintage επηρέασε όπως είναι φυσικό και τον χώρο των δύο τροχών. Σε όλο τον κόσμο επικρατεί η νοσταλγία για board trackers (αγωνιστικά του μεσοπολέμου), για bobbers (ξεγυμνωμένα και πετσοκομμένα μεταπολεμικά), cafe racers του ’60, flat trackers του ’70 κλπ. Είδη που βολεύονται στο πνεύμα της οικονομικής κρίσης αφού με λίγα λεφτά μπορείς να φτιάξεις μια μηχανή όμορφη, πολύ διασκεδαστική στην οδήγηση και με άφθονη προσωπικότητα.

Από τη στιγμή που η custom σκηνή στην Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτές του εξωτερικού ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για ένα «μάζεμα» των καλύτερων σε ένα χώρο, στο πλαίσιο ενός event διεθνών προδιαγραφών. Οι The Real Intellectuals που φροντίζουν να μας ντύνουν με τα πιο ωραία μοτορούχα και να μας προστατεύουν με τα υπέροχα κράνη τους, μαζί με το portal Cafe Racer Cult που μας κρατά ενήμερους για κάθε αξιόλογη ελληνική κατασκευή διοργανώνουν το “The Wheel to Build”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου στον πολυχώρο πολιτισμού «Αθηναΐς» στον Βοτανικό θα εκτεθούν 40 από τις εκλεκτές ελληνικές (και όχι μόνο) custom μηχανές από Cafe Racers, και Scramblers μέχρι Flat Trackers και Bobbers αλλά και Vintage Customs. Στο τέλος της εκδήλωσης θα βραβευτεί η καλύτερη μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας από το κοινό.  Παράλληλα σε άλλο χώρο θα φιλοξενηθούν νέα μοντέλα (modern classics και vintage) σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα των BMW, Ducati, H-D, Suzuki, Triumph, Yamaha και μαζί με αυτά θα υπάρχουν και περίπτερα ρούχων και αξεσουάρ. Στον χώρο θα λειτουργεί μπαρ, ενώ το Σάββατο 2 Απριλίου οι Mani Deum και οι  Callas θα κλείσουν με τους ήχους την εκδήλωση, ενώ την Κυριακή 3 Απριλίου αναλαμβάνουν οι  Thriller και οι Rat Pack Racers.

The Wheel to Build στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς», Καστοριάς 34-36 Βοτανικός.
Διάρκεια έκθεσης: 2-3 Απριλίου από τις 10:00 ως τις 21:00
Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

Share
Published by
Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης