Categories: ΜΟΔΑ

The Project Garments: Ένα brand φτιαγμένο από πολίτες του κόσμου επαναπροσδιορίζει το casual αντρικό στυλ

Από πολίτες του κόσμου, ανθρώπους που σε νεαρή ηλικία έμαθαν να μην έχουν σύνορα, να νιώθουν απόλυτα ελεύθεροι ζώντας την κάθε στιγμή στο έπακρο προέκυψε η ιδέα για ένα brand που θέτει τους δικούς του όρους σχετικά με το αντρικό στυλ.  

«Λόγω των υψηλών απαιτήσεων που δημιουργούνται από το επαγγελματικό τους περιβάλλον μαθαίνουν να αναζητούν  πάντα το καλύτερο. Σε μια από αυτές τις αναζητήσεις είναι που δημιουργείται και η ιδέα της The Project Garments» , εξηγεί ο ιδρυτής του brand Περικλής Γεωργόπουλος. Με σπουδές στη διοίκηση και τα οικονομικά στο Μιλάνο, εργαζόταν ως σύμβουλος επιχειρήσεων μέχρι να προχωρήσει στο δικό του εγχείρημα ενώ στο βιογραφικό του υπάρχουν ονόματα όπως ο οίκος Gucci και η Louis Vuitton. 

Η ιδέα είναι απλή αλλά εξαιρετικά καλαίσθητη: Ο επαναπροσδιορισμός του classic basic t-shirt. Αφαιρώντας όλες τις νόρμες, καθοδηγούμενος από το πάθος τους και την τεχνογνωσία του, δημιούργησε ένα μοναδικό high-quality basic t-shirt.

Το αστείρευτο πάθος ενός πολίτη του κόσμου, ήταν φυσικό κι επόμενο να μην σταματήσει στην δημιουργία ενός brand ένδυσης.  «Γνωρίζοντας πολύ καλά την ανδρική φύση, καθώς και τα κουσούρια της, η νέα ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό πολυκατάστημα που να μπορεί να εξυπηρετεί και τα πιο απαιτητικά γούστα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φιλοσοφία του brand βασίζεται στον επαναπροσδιορισμό της ανδρικής casual ένδυσης δίνοντας έμφαση στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών, δημιουργώντας ρούχα μινιμαλιστικής αισθητικής αλλά πάντα λειτουργικά στην χρήση, κατασκευασμένα πάντα με γνώμονα το δίκαιο εμπόριο.  

«Όντας αφοσιωμένοι στην υψηλή ποιότητα, χρησιμοποιούμε εκλεκτές ποιότητες βαμβακιού, όπως το οργανικό βαμβάκι και το supima cotton, αλλά και προσμίξεις με μετάξι όπως το modal. Το brand  είναι εμπνευσμένο από ένα νεανικό και παράλληλα luxury lifestyle και προσφέρει στο e-shop μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών αγαθών που καλύπτουν τις κατηγορίες  accessories, grooming, home, technology έως και foodhall. Το μότο μας είναι: Never forget that Fashion must be accessible without compromise on quality!»

Ποια είναι τα λάθη και τα κλισέ από τα οποία πιστεύει ο Περικλής Γεωργόπουλος ότι πρέπει να απαλλαγούν οι άντρες όσον αφορά το ντύσιμό τους; «Ενώ οι άντρες είναι ένα κοινό πολύ πιο απαιτητικό από τις γυναίκες, καθώς δεν ψωνίζουν με τους  ίδιους με εκείνες ρυθμούς άρα δίνουν μεγάλη σημασία στην ποιότητα των ρούχων τους, συχνά κάνουν το λάθος να αγοράζουν παρόμοια ρούχα και ίδια χρώματα. Οι περισσότεροι διστάζουν να τολμήσουν να φορέσουν κάποιο έντονο ή φωτεινό χρώμα ενώ η ανδρική ένδυση στο εξωτερικό έχει ανοίξει πολύ θαρρετά τον δρόμο».

Ποιος είναι λοιπόν ο άντρας (αλλά και η γυναίκα) που προτιμά τα προϊόντα του The Project Garments; «Όντως και η γυναίκα έχει δείξει μεγάλη προτίμηση στα ρούχα μας κι αυτό μας τιμά δεόντως.  Ο καταναλωτικός τύπος λοιπόν που επιλέγει τα The Project Garments δεν έχει ηλικία, φύλο, επάγγελμα αλλά γνωρίζει και είναι μέρος της urban κουλτούρα, εκτιμά τη μίνιμαλ αισθητική και έναν τρόπο ζωής που έχει ως κοσμοθεωρία την ποιότητα και το καλαίσθητο design».

Περισσότερες πληροφορίες για το θα βρείτε στο eshop, στο facebook και στο instagram.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.