Categories: GADGETS

Θα δίνατε $1.200 για ένα Walkman;

Η Sony αποφάσισε για ακόμα μία φορά να «αναστήσει» τα θρυλικά Walkman της! Έπειτα από μία μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια να εισάγει τις δυνατότητές τους στα κινητά της τηλέφωνα στην προ-smartphone εποχή, η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να αναβιώσει για τα καλά το brand της και μάλιστα παρουσίασε και την πρώτη συσκευή σε αυτή τη νέα γενιά των Walkman της. Στο πλαίσιο της CES 2014 που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, έκανε την παρθενική του εμφάνιση το NW-ZX2, μία συσκευή που θυμίζει smartphone, ωστόσο είναι ένα φορητό multimedia player που απευθύνεται σε σοβαρούς λάτρεις του ήχου –και εδώ που τα λέμε, με την τιμή του να ξεπερνά το χιλιάρικο σε δολάρια, πώς θα μπορούσε να μην απευθύνεται σε αυτούς και μόνο;

Με μαύρο ματ χρώμα, επίχρυσα βύσματα, προσεκτικά τοποθετημένα πλήκτρα στις πλευρικές του όψεις και βάρος 235 γραμμαρίων, το NW-ZX2 δεν θυμίζει σε τίποτα το Walkman του προηγούμενου αιώνα. Διαθέτει ψηφιακό ενισχυτή S-Master HX και τεχνολογία DSEE HX για την εξάλειψη παραμορφώσεων και την εξαφάνιση κάθε εξωτερικού θορύβου. Χάρη στους LDAC codecs, θα σας επιτρέψει να αναπαράγετε ήχο υψηλής ποιότητας μέσω Bluetooth ενώ ακόμα κι όταν ο ήχος είναι συμπιεσμένος, οι απώλειες στην ποιότητα είναι μηδαμινές. Κατά τα άλλα η οθόνη είναι μία τυπική Triluminos (σούπερ φωτεινότητα) 4 ιντσών με ανάλυση 854×480, η χωρητικότητα παίζει στα 128 GB ενώ υποστηρίζονται Bluetooth και NFC.

Αξίζει τα λεφτά του όμως το NW-ZX2; Κυκλοφορεί την άνοιξη οπότε θα μας απασχολήσει και τότε. Με τα όσα βλέπουμε όμως, η Sony κάνει άνοιγμα στους λεφτάδες μουσικόφιλους. Είστε τέτοιος; Ορμάτε. Σε διαφορετική περίπτωση απλά κάνετε υπομονή, ετοιμάζουμε κάτι αφιερωματάκια για φθηνά smartphones, μούρλια.

Σταύρος Διοσκουρίδης

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 «διατηρεί» την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7) .

Share
Published by
Σταύρος Διοσκουρίδης
Tags: SonyWalkmen