Categories: ΜΟΔΑ

Τα Uniforme είναι ρούχα σχεδιασμένα για να τα φοράς ξανά και ξανά

Η Σοφία Βακράτσα και η Ξαβιέρα Κουβαρά εχούν πολλά κοινά, εκείνο που τις ενώνει ακόμα περισσότερο όμως, είναι η κοινή τους αγάπη για την ομορφιά που βρίσκεται παντού γύρω τους. Αυτή η κοινή αγάπη είναι που οδήγησε τις δυο φίλες να δημιουργήσουν μαζί τα Uniforme.

«Υπήρχε η επιθυμία να δημιουργηθεί ένα house brand για το matchbox (multibrand boutiques στην Αθήνα και η προσωπική μου επιχείρηση) όπου θα είχα την ελευθερία να υλοποιήσω σχέδια που πάντα θα ήθελα να έχω για τον εαυτό μου. Δυσκολευόμουν πολύ να το ξεκινήσω μόνη μου κι εκεί βρέθηκε η Ξαβιέρα που πέραν απο πολύ καλή μου φίλη, έχουμε πολλές κοινές αναφορές κι ενδιαφέροντα. Οπότε πλέον σαν ομάδα είχαμε διαφορετική δυναμική και αυτό ήταν που έκανε το brand να αποκτήσει υπόσταση. Τα Uniforme λοιπόν πωλούνται αποκλειστικά στα matchbox και πολύ πρόσφατα και online», μας λέει η Σοφία Βακράτσα.

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Όλα τα κομμάτια της συλλογής κατασκευάζονται στην Αθήνα, κάτι που τα κάνει να είναι ένα καθαρά ελληνικό προϊόν, που μπορεί και αφουγκράζεται πλήρως τις ανάγκες της σύγχρονης Ελληνίδας γυναίκας, αλλά και καταλαβαίνει τι είναι αυτό που θα ήθελε να φορά. «Είναι μια πολύ προσωπική διαδικασία την οποία αναλαμβάνουμε αποκλειστικά οι δυο μας σε όλα τα στάδια. Από την έρευνα και τον σχεδιασμό, μέχρι την εύρεση υφασμάτων και την γενικότερη παραγωγή. Το branding, οι φωτογραφίσεις, το eshop είναι όλα κομμάτια με τα οποία ασχολούμαστε εμείς οι ίδιες. Ως εκ τούτου είναι ένα πολύ ‘οικογενειακό brand’ με έμφαση στην ποιότητα σε όλα τα στάδια κατασκευής».

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Φορέματα, φούστες, ολόσωμες φόρμες αλλά και σακάκια, είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που τραβάνε κατευθείαν την προσοχή μόλις μπει κάποιος στο site των Uniforme. Διαφορετικές υφές και χρώματα προσδίδουν μοναδικότητα στα σχέδια και τα κάνουν κατάλληλα για διάφορες ώρες της ημέρας, ειδικά αν είστε λίγο πιο τολμηρές με το στυλ σας. «Τα σχέδιά μας έρχονται να φορεθούν με το παλιό μας τζιν, το αγαπημένο μας πουκάμισο, τα κοσμήματα της γιαγιάς μας, με όλα τα αναπόσπαστα κομμάτια της ντουλάπας μας, εύκολα και αβίαστα» προσθέτει η Σοφία Βακράτσα. «Θέλουμε να συνδυάζονται τα ρούχα με τους κατόχους τους σε πιο συναισθηματικό επίπεδο και να γίνονται με τον καιρό μέρη της ζωής τους, των αναμνήσεων τους και των εμπειριών τους».  

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Η έμπνευση των δυο φίλων δεν προέρχεται αποκλειστικά από μια και μόνο πηγή, αλλά μπορεί να είναι οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο “συναντήσουν” μέσα στην ημέρα τους. «Ως φίλες έχουμε μια συνεχή ανταλλαγή αναφορών που δεν άπτονται αποκλειστικά στο τομέα της μόδας. Μας ενδιαφέρει η τέχνη, η φωτογραφία, η μουσική, οι εικόνες γενικότερα. Αυτό λειτουργεί σαν ένα background μιας κοινής αισθητικής. Γίνεται συνεχώς ένας διάλογος όπου δημιουργείται μία βάση για κοινές εικόνες. Έμπνευση μπορούν να αποτελέσουν οι φιλίες μας, ταξίδια, οικογενειακές φωτογραφίες, παλιά ρούχα των μαμάδων μας η γενικότερη ζωή μας στην πόλη». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα brand με slow fashion φιλοσοφία και νοοτροπία, τα Uniforme έχουν περιορισμένη παραγωγή για να μπορεί να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα και και σεβασμός σε όλους τους εμπλεκόμενους κατά τη διάρκεια κατασκευής. «Πιστεύουμε στην σημασία των key-items τα οποία θα δώσουν τον τόνο σε μια γκαρνταρόμπα παρά σε μια διαρκή κατανάλωση. Δεν παράγουμε μια ολοκληρωμένη συλλογή αλλά μεμονωμένα κομμάτια τα οποία θα αγαπηθούν και θα φορεθούν ξανά και ξανά ξεπερνώντας την χρήση της μίας σεζόν».

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα

Ένα brand φτιαγμένο από σύγχρονες γυναίκες για σύγχρονες γυναίκες, με κομμάτια που φιλοδοξούν να γίνουν αναπόσταστο κομμάτι της ντουλάπας σας.

Instagram: uniforme_athens
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι