Στην κατηγορία “φτιάχνω πράγματα που λένε κάτι για εμένα” η Νταϊάνα θα μπορούσε να βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για πρόεδρος: τα κοσμήματα Cat Black, για τα οποία φυσικά έχουμε ξαναμιλήσει όπως όλοι οι σωστοί εμμονικοί άνθρωποι για τα πράγματα που τους αρέσουν, είναι κουλ, είναι 70s, είναι σέξι με τον γνωστό αγαπημένο μας “γκρούπι Zeppelin” τρόπο και επομένως τα στηρίζουμε.
Η Νταϊάνα, λοιπόν, φτιάχνει εκείνα τα αξεσουάρ που ξέρεις ότι δεν θα τα σετάρουν με καπέλα και καμπάνες αυτές που βλέπεις στην τηλεόραση, γιατί είναι πιο “δύσκολα”, εσωτερικά, με κάποιον τρόπο, και βασισμένα σε ένα μυστικιστικό αλά Doors μοτίβο, που διαπνέει όλες τις κολεξιόν της – με βασικό χρώμα το ματ ασημί (χωρίς να λείπει και το “σκονισμένο” χρυσαφί ή οι μίξεις των δύο μετάλλων), με σκαλίσματα, αλυσιδάκια, σύμβολα και, πού και πού, μερικά φτερά να δίνουν χρώμα, τα πράγματα που θα πάρεις με υπογραφούλα Cat Black θα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που θα βρεις στη μαζική παραγωγή και θα σου τα πλασάρουν ως “boho” επειδή εδώ και κάτι χρόνια είναι αγαπημένη λέξη περιοδικών και blogs. Η Νταϊάνα δεν φτιάχνει boho κοσμήματα, φτιάχνει κοσμήματα που θα φορούσε και η ίδια, που, για να τελειώνουμε, είναι ένα φιγουρίνι του boho πριν ο όρος γίνει τσιχλίτσα.
Στα φετινά της σχέδια Ανατολή και ινδική κουλτούρα συνδυάστηκαν με τη δεκαετία του 70 (τη δεκαετία κατά την οποία η Ανατολή και οι Ινδίες ήταν ο προορισμός για τον πνευματικό τουρισμό και βασική πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης) και χρησιμοποιήθηκαν χρώματα, μέταλλα και πέτρες που έφτιαξαν μια συλλογή πιο σκοτεινή και ενδοσκοπική, με τα κομμάτια να έχουν πάρει ονομασίες θεοτήτων. Οι ιδέες, που σε κάποιους έρχονται μέσω μουσικής και σε κάποιους άλλους μέσω μόδας γενικώς, στις συλλογές Cat Black ενσωματώνονται μετά από ταξίδια, όταν το μυαλό της εχμ, σχεδιάστριας (δύσκολο να αποκαλείς με την επαγγελματική του ιδιότητα άνθρωπο που ξέρεις, παιδιά) καθαρίζει από την Αθήνα και μπορεί να εκτιμήσει την αλλαγή παραστάσεων. Εδώ, ας πούμε μπορεί να έχουμε Ινδία και μαξιμαλισμό, αλλά οι πρώτες ύλες εντοπίστηκαν σε ταξίδι στη Ρώμη όπου στο μυαλό της το (πάντα) 70s κορίτσι-μούσα φορούσε πολλά κοσμήματα μαζί, φέροντας εις πέρας μια φορτωμένη, στον αντίποδα της αφαίρεσης, αισθητική.
Οι φωτογραφίες είναι του Dreamer
Eάν θέλεις να μάθεις κι άλλα πράγματα για την ελληνική μόδα δεν έχεις παρά να μπεις στο site της Χρύσας Οικονομοπούλου, fashionism.gr