Categories: ΤΑΞΙΔΙ

Τα Κύθηρα εκκρίνουν Αδρεναλίνη!

Είναι αναμφισβήτητα το νησί της αδρεναλίνης. Μια πρώτη σκέψη για τα Κύθηρα μπορεί να τεκμηριώσει αυτόν τον προσδιορισμό αφού εδώ γεννήθηκε η Ουράνια Αφροδίτη και υμνήθηκε ο έρωτας. Όμως τώρα δε θα κάνουμε αναφορά στην ερωτική αδρεναλίνη, αλλά εκείνη της περιπέτειας και της περιπλάνησης. Ώρα λοιπόν να μάθουμε τι περιπέτειες θα έχουμε στο νησί. 

Περπάτημα στα μονοπάτια

Το νησί διαθέτει ένα δαιδαλώδες περιπατητικό δίκτυο, που σήμερα συντηρείται από τους ντόπιους και περπατιέται από χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι συγκινήσεις που προσφέρει αμέτρητες, καθώς σε κάθε βήμα μπορεί κανείς να ανακαλύψει ερειπωμένους οικισμούς, βυζαντινά εκκλησάκια, βίγλες, στάνες και μικρά αγροτόσπιτα. Αλλού τα μονοπάτια περνούν μέσα από ρεματιές και πηγές, ή διασχίζουν αμπελώνες και μικρά δάση ή ακόμη καταλήγουν σε απόμερες κρυφές παραλίες. Σε κάθε διαδρομή η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού γοητεύει τον επισκέπτη και τον προκαλεί να την απαθανατίσει με τον φωτογραφικό του φακό. 

Σαφάρι στους χωματόδρομους

Τα Κύθηρα της περιπέτειας βρίσκονται μακριά από την άσφαλτο και απαιτούν ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο κατάλληλο για off-road εξορμήσεις, προμήθεια λίγων τροφίμων και νερού. Όπως και στα μονοπάτια, έτσι και με το αυτοκίνητο θα ανακαλύψει κανείς υπέροχα αξιοθέατα και θα χαρεί την ομορφιά της φύσης. Περιοχές που αξίζουν ένα ημερήσιο σαφάρι είναι τα Δυτικά Κύθηρα και το δάσος Γερακαρίου στο βορρά.

Κατάδυση στο βυθό των Κυθήρων

Βρισκόμαστε στην καρδιά της Μεσογείου. Ο βυθός κοντά στις ακτές του νησιού επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Ναυάγια, κανόνια παλιών πλοίων, θαλάσσια σπήλαια και ύφαλοι μας προσκαλούν σε μία ξεχωριστή εμπειρία. Στο Καψάλι  υπάρχει καταδυτική σχολή που προσφέρει τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε κάθε επισκέπτη. Μπορούμε λοιπόν να απολαύσουμε υποβρύχιες περιπέτειες υπεύθυνα!

Θαλάσσιο Καγιάκ

Μια από τις πιο καινούργιες δραστηριότητες στο νησί είναι το θαλάσσιο καγιάκ. Προτείνονται διαδρομές μικρής απόστασης όπως από τον Αυλέμονα μέχρι την Κομπονάδα ή από το Καψάλι μέχρι το Μελιδόνι. Υπάρχουν εκπαιδευμένοι συνοδοί που μπορούν να μας μυήσουν σε αυτή την δραστηριότητα με ασφάλεια και άνεση. 

Φαράγγι Παλιόχωρας

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια της Ελλάδας. Ξεκινάει από την βυζαντινή καστροπολιτεία Αγίου Δημητρίου, τη σημερινή Παλιόχωρα, και εκβάλει στην ακτή Λαγκάδας. Η διάσχιση του φαραγγιού είναι δύσκολη και χρειάζεται κατάλληλος εξοπλισμός. Σε δύο σημεία χρειάζεται σχοινί για την κατάβαση. Το χειμώνα το φαράγγι είναι σχεδόν απροσπέλαστο γιατί σε πολλά σημεία τα νερά σχηματίζουν λίμνες με μεγάλο βάθος.

Αναρρίχηση

Μπορεί να μη βρισκόμαστε στην Κάλυμνο, την παγκόσμια μητρόπολη των αναρριχητών, αλλά τα Κύθηρα διαθέτουν μικρά οργανωμένα πεδία που προσφέρουν τη ευκαιρία να κάνουμε αναρρίχηση. Το Σπαραγγαρίο στο Καψάλι, οι Φασκομηλιές στο Διακόφτι και η εκβολή του Φαραγγιού Παλιόχωρας προσελκύουν τους αναρριχητές καλύπτουν τις δύο κύριες μορφές αναρρίχησης. Την παραδοσιακή και την «σπορ» αναρρίχηση. 

Τα Κύθηρα δε έχουν γνωρίσει τη μαζική τουριστική ανάπτυξη που είχαν άλλα ελληνικά νησιά. Φημίζονται για το άθικτο φυσικό περιβάλλον τους και την διατήρηση της αρχιτεκτονικής τους. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες ανάλογες με όσες αναφέρθηκαν και προσελκύουν επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Παράλληλα έχουν δραστηριοποιηθεί αρκετοί επαγγελματίες που προσφέρουν υπαίθριες δραστηριότητες και εμπειρίες. 

Επισκεφτείτε το Visit Kythera, έναν πλήρη ταξιδιωτικό οδηγό για το νησί και βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά. Ήρθε η ώρα να ζήσετε τις δικές σας περιπέτειες στα Κύθηρα!
Ιππόλυτος Πρέκας

Share
Published by
Ιππόλυτος Πρέκας
Tags: Κύθηρα