Categories: DESIGN

Οι Suprematist σχεδιάζουν μικρά κομμάτια σύγχρονης τέχνης για τον χώρο σας

Οι Suprematist είναι μια πρόκληση για δημιουργία, δύο φίλοι με διαφορετικά υπόβαθρα, αλλά με κοινή φιλοσοφία για την αξία της αισθητικής στην καθημερινή ζωή και κοινό όραμα όσον αφορά στον σχεδιασμό των επίπλων. Ο Παντελής Βιταλιώτης και ο Σπύρος Δράκος σχεδιάζουν σειρές αντικειμένων που αποτελούν παραπάνω από κομψά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, αφού πρόκειται για μικρά κομμάτια σύγχρονης τέχνης.

Το δημιουργικό δίδυμο φαίνεται να αξιοποιεί μια ποικιλία εμπειριών, «που φιλτράρονται και αποκωδικοποιούνται μέσα από το υποσυνείδητό μας, πριν επιστρέψουν με τη μορφή ιδεών και εννοιών που καταλήγουν σε ένα στιβαρό σχεδιαστικό αποτέλεσμα».

Η συλλογή “debutante” ξεκίνησε να σχεδιάζεται με κεντρική ιδέα έναν μαύρο κύβο. Σε αυτό το σχήμα άρχισαν να προσθέτουν και να αφαιρούν στοιχεία με κριτήριο την αίσθηση και όχι κάποιους συγκεκριμένους κανόνες ενώ τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ξύλο σφενδάμου σε φυσική όψη, μαύρο rubber και ξύλινα χρωματιστά στοιχεία.

Σαν μια εξέλιξη της πρώτης αυτής σειράς αντικειμένων ακολούθησαν τα “remixes”, σαν μια ανάγκη τους να σχεδιάζουν με μεγαλύτερη ελευθερία κατασκευασμένα στο χέρι από μασίφ ξύλο καρυδιάς και στοιχεία σε μαύρο rubber. «Για εμάς, έχει πολύ ενδιαφέρον η εξέλιξη ενός αρχικού σχεδίου σε διαφορετικά εν τέλει αντικείμενα, τροποποιώντας στοιχεία όπως τα υλικά, τα χρώματα ή ακόμα και τη φόρμα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συλλογή “The masked” αποτελείται από εννέα ξύλινα, αμιγώς διακοσμητικά αντικείμενα τέχνης, στη φόρμα της μάσκας και στηριγμένα σε μεταλλική βάση. Αν και δημιουργήθηκαν χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, αφού ολοκληρώθηκε ο  σχεδιασμός τους «ανακαλύψαμε ποια στοιχεία από πολιτισμούς μας είχαν επηρεάσει αισθητικά στη δημιουργία τους». Χρησιμοποιώντας τόσο τις κοινές αισθητικές αφετηρίες τους όσο και τις διαφορές τους, αντλούν έμπνευση απ’ ό,τι μπορεί να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον στην καθημερινότητά τους ενώ το ξύλο είναι ένα υλικό που αγαπούν κι έχουν την τύχη να διαθέτουν μια εξειδικευμένη υποδομή ώστε να το επεξεργάζονται μόνοι τους. «Αυτό δεν σημαίνει πως αποκλείουμε τη συμμετοχή άλλων υλικών και τεχνικών, απεναντίας είναι κάτι που θέλουμε πολύ. Όμως οι δυσκολίες σε επίπεδο επικοινωνίας καθώς και η ποιότητα του αποτελέσματος που παραλαμβάνουμε τις περισσότερες φορές, δεν μας έχουν επιτρέψει μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο».

Ιδανικά, θα ήθελαν να συναντήσουν τα αντικείμενά τους σε χώρους τους οποίους επιμελούνται άνθρωποι οι οποίοι  δίνουν αξία και προτεραιότητα στην αισθητική, που επενδύουν στο καινούριο αποφεύγοντας τις ασφαλείς λύσεις. Άλλωστε, ο Παντελής Βιταλιώτης (Creative Art Director, Visual Artist, Photographer) έχει κουραστεί από «την κοινή εμπορική και safe αισθητική που επικρατεί χρόνια τώρα χωρίς κανείς δεν τολμά κάτι διαφορετικό» ενώ ο Σπύρος Δράκος (Product Designer) δεν συμπαθεί τα τεράστια floral wall stickers και τις βρετανικές σημαίες σε κάθε πιθανή τους διακοσμητική εφαρμογή.

Οι Suprematist Παντελής Βιταλιώτης (αριστερά) και Σπύρος Δράκος (δεξιά).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη