Categories: GADGETS

Το high tech μαξιλάρι που θα αντικαταστήσει την… ανατολή στο δωμάτιό σας!

Τελείωσε, οι smart συσκευές είναι στη μόδα και δεν πρόκειται να φύγουν με τίποτα από ‘κει. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί τι είναι αυτό που κάνει μια συσκευή έξυπνη (λες κι οι υπόλοιπες είναι χαζές); Η συνήθης πρακτική είναι το πάντρεμα μίας συμβατικής τέτοιας με συνδεσιμότητα Bluetooth ή/και Wi-Fi και μία cloud υπηρεσία. Τα αναμειγνύετε όλα αυτά μαζί, βρίσκετε και ένα catchy μήνυμα και voilà, έτοιμο «το νέο, ριζοσπαστικό προϊόν που ήρθε να αλλάξει μια για πάντα την καθημερινότητά σας» (μην το ψάχνετε, δοκιμασμένη φράση, κολλάει παντού).


Το τελευταίο πράγμα λοιπόν που είδε το IQ του να ανεβαίνει και ως εκ τούτου «βαφτίστηκε» έξυπνο, είναι το μαξιλάρι! Χάρη στο Sunrise Smart Pillow, το μαξιλάρι γίνεται έξυπνο και ναι, μπορεί να μην πρόκειται για το πρώτο στο είδος του (οι μνήμες από το Zeeq που κυκλοφόρησε μόλις πέρυσι είναι άλλωστε νωπές), είναι ωστόσο άνετα αυτό με τις «προχώ» δυνατότητες και λειτουργίες. Τι το διαφορετικό κάνει; Ας πούμε ότι υπόσχεται να αντικαταστήσει το φως του ήλιου, βοηθώντας σας να κοιμηθείτε και, το κυριότερο, να ξυπνήσετε ομαλότερα!

Όχι, σοβαρά τώρα. Το Smart Sunrise Pillow υπόσχεται να σας προσφέρει ποιοτικότερο ύπνο, κάτι που καταφέρνει (;) χάρη στα ηχεία και τον LED φωτισμό του: τα πρώτα αναπαράγουν κλιμακωτούς μελωδίες ξυπνήματος κατ’ ευθείαν στα αφτιά σας ενώ το δεύτερο θα αναλάβει να φωτίσει τον χώρο σας, σαν να το έκαναν οι ακτίνες του ήλιου (εξομοιώνοντας το αποτέλεσμα τουλάχιστον). Smart Sunrise Pillow χωρίς συνοδευτικό app δεν θα γινόταν να υπάρξει και έτσι, κατεβάζοντας την εφαρμογή του μαξιλαριού στο smartphone σας, θα έχετε πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν τον ύπνο σας: πόσο βαριά κοιμάστε, αν κουνιέστε κατά τη διάρκεια της νύχτας, τον σφυγμό και τις αναπνοές σας και όλα τα σχετικά.

Μας βλέπετε κομματάκι διστακτικούς απέναντί του; Είναι γιατί αφ’ ενός δεν το έχουμε δοκιμάσει, οπότε σας μεταφέρουμε τα παραπάνω με μία σχετική επιφύλαξη και αφ’ ετέρου, παρά το κατά τα φαινόμενα ανατομικό design του, υπάρχουν θεματάκια που μας προβληματίζουν –τι γίνεται π.χ. με τον φωτισμό αν κάποιος θελήσει να βάλει μαξιλαροθήκη; Είναι και το κόστος των $199, είναι και το ότι πρόκειται για crowdfunding πρότζεκτ στο Kickstarter (έχει μαζέψει το 80% των χρημάτων που απαιτούνται) οπότε υπάρχει και ένα υφέρπον ρίσκο όσο να ‘ναι, ε, τι άλλο θέλετε;

Όπως και να ‘χει, αν το Smart Sunrise Pillow σας κέντρισε το ενδιαφέρον μπορείτε να του ρίξετε μια ματιά κι αν είστε λάτρεις των νέων τεχνολογιών και των smart devices (ή απλά δεν κοιμάστε τώρα πια τα βράδια, που λέει και το άσμα), να το στηρίξετε κιόλας –και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας προς τα τέλη του χρόνου που θα έχει κυκλοφορήσει.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος