Categories: ΤΑΞΙΔΙ

Στήσε την νέα σου επιχείρηση εν πλω με το GetCruiseINN

Αν είσαι φοιτητής γεμάτος επιχειρηματικές ιδέες και θέλεις να δοκιμάσεις τις δυνατότητες σου αν ταξιδεύεις συχνά και ψάχνεις τον επόμενο προορισμό όπου θα ανακαλύψεις διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους, ήρθε η ώρα να επιβιβαστείς στο GetCruiseINN.

To ThinkBiz και το StartupBus-Greece σε συνεργασία με την Celestyal Cruises διοργανώνουν για πρώτη φορά έναν μοναδικό επιχειρηματικό διαγωνισμό – κρουαζιέρα, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών δράσεων στον τομέα του Τουρισμού, της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Kοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Η ομάδα του ThinkBiz

Η ομάδα του StartupBus

Ο Σταύρος Τσομπανίδης, μέλος της ομάδας StartupBus – Greece, μιλάει στην Popaganda για την πρωτότυπη και καινοτόμα ιδέα του GetCruiseINN.

«Προπομπός του GetCruiseINN υπήρξε το StartupBus, ένας ευρωπαϊκός θεσμός που φέραμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2014.  Σε ένα ταξίδι από την Αθήνα στη Βιέννη, φοιτητές με επιχειρηματικές ιδέες, είχαν την δυνατότητα να λάβουν όλη την τεχνική γνώση για να υλοποιήσουν την ιδέα τους με την επιστροφή στην πατρίδα. Με την ίδια λογική σκεφτήκαμε, «Ποιος είναι ο πιο δυνατός τομέας της οικονομίας της χώρας μας; Ο τουρισμός. Έτσι μαζί με το ThinkBiz σκεφτήκαμε ότι πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα σε νησιά – άγονες γραμμές. Από την άλλη τα νησιά μας έχουν εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Οπότε, άνθρωποι με γνώσεις στον προγραμματισμό, το design, τη διοίκηση επιχειρήσεων και τα τουριστικά επαγγέλματα θα σχηματίσουν ομάδες και θα σχεδιάσουν πρωτότυπα projects. Και τι πιο τέλειο από το να γίνει όλο αυτό πάνω στο νερό σε μια 4ήμερη κρουαζιέρα;»

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, στο πλαίσιο οργανωμένων εργαστηρίων και καθοδήγησης από ειδικούς στους τομείς του business consulting και του marketing οι οποίοι θα βρίσκονται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, αλλά και από πολλούς άλλους που θα συναντήσουν στις στάσεις του πλοίου κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας, οι συμμετέχοντες θα λάβουν όλο το απαραίτητο know how.

«Μπορεί κάποιος να συμμετέχει χωρίς να έχει κάποια ιδέα», εξηγεί ο Σταύρος, «και να μπει σε μια ομάδα της οποίας η ιδέα του αρέσει και τον ιντριγκάρει, να γίνει μέλος της και να βοηθήσει στην υλοποίησή της. Στις στάσεις θα συμπεριλαμβάνετε πιθανώς μια επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συναντήσεις με επιχειρηματίες στον τομέα του τουρισμού, που θα μοιραστούν με τις ομάδες, το success story της επιχείρησής του. Στόχος μας είναι η κρουαζιέρα να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με σκοπό οι φοιτητές να περάσουν από την ιδέα, στην πράξη.  Στο τέλος της διοργάνωσης θα παρουσιάσουν την πρόοδο των εργασιών τους σε μία επιτροπή αξιολόγησης, με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής, αλλά και από πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες και επενδυτές. Ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει μια 3μηνη συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για στήριξη και επιπλέον ανάπτυξη της ιδέας του και πολλά άλλα ατομικά δώρα, όπως δωρεάν συμμετοχή στο StartupBus του 2015 για τους υπόλοιπους νικητές.»



GetCruiseINN

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 έως Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Δρομολόγιο: Αθήνα – Μύκονος – Σαντορίνη – Πάτμος – Κρήτη – Ρόδος – Κουσάντασι – Αθήνα

Εισιτήριο: 50 ευρώ (καλύπτει όλο το ταξίδι, τη διαμονή και τα γεύματα στο πλοίο). Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους, αφότου εγκριθεί η αίτηση συμμετοχής τους.

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.