Categories: DIGITAL STORIES

Σχολιάζοντας τα δύο νέα Xbox One και τις αποκλειστικότητες της Sony απ’ την E3

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, Microsoft και Sony πραγματοποίησαν λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της E3, της μεγαλύτερης έκθεσης παγκοσμίως με θέμα το gaming, τις συνεντεύξεις Τύπου τους, κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσίασαν τους τίτλους που μας ετοιμάζουν όχι μόνο για τους επόμενους μήνες αλλά για τα προσεχή χρόνια! Στην περίπτωση της Microsoft μάλιστα, τα… μαντάτα δεν περιορίστηκαν στο software αλλά επεκτάθηκαν και στο hardware με την αμερικανική εταιρεία να ανακοινώνει ακόμα δύο εκδόσεις του Xbox One, χειριστήρια κατά παραγγελία και μια σειρά επιπρόσθετων λειτουργιών και υπηρεσιών στο Xbox LIVE. Πάμε όμως να τα δούμε ένα προς ένα…

Xbox One, Xbox One S, Project Scorpio

Η Microsoft, που ήταν και εκείνη που αποκάλυψε πρώτη χρονικά τα πλάνα της, μας μίλησε για δύο νέες εκδόσεις του Xbox One. Η πρώτη ήταν το Xbox One S, μια “slim” εκδοχή της υπάρχουσας κονσόλας, πιο λεπτή, με δίσκο 2 TB και δυνατότητα αναπαραγωγής 4K βίντεο. Θα κυκλοφορήσει μάλιστα τον Αύγουστο στην τιμή των $299 –στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η δεύτερη ήταν το Project Scorpio (προφανώς και το όνομα είναι προσωρινό), ένα σύστημα που θα είναι πλήρως συμβατό με τα άλλα δύο από πλευράς τόσο αξεσουάρ, όσο και τίτλων, με τη διαφορά ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα είναι σε θέση να αποδίδει 4Κ εικόνα, όχι μόνο στα βίντεο όπως το Xbox One S, αλλά και στα παιχνίδια. Προβλέπεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017.

Πέραν των κονσολών, η Microsoft παρουσίασε το Xbox Design Lab, μέσω του οποίου ο καθένας θα μπορεί να σχεδιάζει ο ίδιος το χειριστήριό του πριν το παραγγείλει, καθώς επίσης και ορισμένες ενδιαφέρουσες λειτουργίες για το Xbox LIVE όπως αναπαραγωγή μουσικής, δημιουργία “clubs” ώστε οι παίκτες να βρίσκουν συμπαίκτες και αντιπάλους πιο εύκολα κ.α.. Επιπρόσθετα, θέλοντας να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ κονσολών και PC, η εταιρεία ανακοίνωσε μια cross” προσέγγιση, βάσει της οποίας, οι τίτλοι που την υποστηρίζουν θα «ξεκλειδώνονται» από κοινού σε Xbox One και PC, θα υποστηρίζουν cross-platform gameplay, cross-saves και άλλα τέτοια φουτουριστικά. Τι θέλει η Microsoft; Είτε παίζετε στο Xbox One σας, είτε στο PC σας, να είναι το ένα και το αυτό. Το αν θα το πετύχει είναι μια άλλη ιστορία…

PlayStation VR

Η Sony από πλευράς της μπορεί να μην είχε να μιλήσει για το PS4 Neo, τον διάδοχο και βελτιωμένη εκδοχή του PS4 (ό,τι είναι και το Project Scorpio για το Xbox One), μας έδωσε όμως μια καλή γεύση από εικονική πραγματικότητα. Το VR έπαιξε βασικό ρόλο στην παρουσίαση των Ιαπώνων οι οποίοι προφανώς και ποντάρουν πολλά επάνω του. Ανακοίνωσαν μάλιστα το λανσάρισμα του PlayStation VR στις 13 Οκτωβρίου ενώ δεσμεύτηκαν μέχρι το τέλος της χρονιάς, τα παιχνίδια που θα προσφέρουν VR gameplay να έχουν φτάσει τα 50. Ποια θα είναι αυτά; Η Sony δεν μας αποκάλυψε παρά ελάχιστα, όμως είναι δεδομένο πως όσο περνούν οι βδομάδες, σιγά-σιγά θα εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα. Για την ώρα βολευτείτε με τα: Star Wars: Battlefront, Batman: Arkham VR, Farpoint, Resident Evil VII: Biohazard και πιθανώς και το Call of Duty: Infinite Warfare.

Παιχνίδια!

Φυσικά οι δύο «μεγάλοι» του gaming, συνεπικουρούμενοι και από τις υπόλοιπες τρίτες εταιρείες, παρουσίασαν και κάμποσα παιχνίδια για τα συστήματά τους. Άλλα αποκλειστικά και άλλα όχι, ορισμένα εξ αυτών κυκλοφορούν φέτος και κάποια πάνε για του χρόνου –και βλέπουμε… Την παράσταση έκλεψε φυσικά το God of War (PS4) το οποίο έχει «ασπαστεί» τη Σκανδιναβική μυθολογία ενώ το ακολούθησαν σε “hype” το Forza Horizon 3 (Xbox One), το Halo Wars 2 (Xbox One), το Gears of War 4 (Xbox One) και το Death Stranding (PS4) του θρυλικού Χιντέο Κοτζίμα με τον Νόρμαν Ρίντους του Walking Dead στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από κοντά τα ReCore (Xbox One), Days Gone (PS4), The Sea of Thieves (Xbox One), Final Fantaxy XV (multi), Resident Evil VII: Biohazard (multi), Scalebound (Xbox One), The Last Guardian (PS4), We Happy Few (Xbox One), Detroit: Become Human (PS4) και Horizon: Zero Dawn (PS4). Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία νοσταλγήσαμε τον παλιό, καλό καιρό βλέποντας τα Crash Bandicoot (remastered εκδόσεις των τριών πρώτων), Tekken 7 και Dead Rising 4 να δίνουν δυναμικά το «παρών». Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τους λοιπούς τίτλους των λεγόμενων “third-party publishers” όπως φερ’ ειπείν τα Battlefield 1, Call of Duty: Infinite Warfare, The Order of the Stick: The Fractured But Whole, FIFA 17, Dishonored 2 και Mass Effect: Andromeda, τότε εύκολα αντιλαμβάνεστε πως τα χρόνια που έρχονται θα «λιώσουμε» στο gaming!

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος