Categories: ΜΟΔΑFeatured

Η Salty Bag παρουσιάζει τις νέες της συλλογές S/S & A/W ‘15

Οι τσάντες και τα λοιπά προϊόντα της κερκυραϊκής Salty Bag έχουν συνδεθεί απόλυτα με το ελληνικό καλοκαίρι. Μια ομάδα τριών ανθρώπων με ετερόκλητα πάθη – δηλαδή ο Στρατής Ανδρεάδης, πρωταθλητής στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα,  ο Σπύρος Ντάικος που ασχολείται με το εμπόριο και η Χρύσα Χαλικιοπούλου που είναι σχεδιάστρια – συζήτησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2012, την πιθανότητα κατασκευής τσαντών από πανιά  ιστιοπλοϊκών σκαφών. Μετά από πολλές δοκιμές και έρευνα κατέληξαν, ένα χρόνο μετά, να ιδρύσουν την Salty Bag,κατασκευάζοντας τσάντες που πραγματικά τις έχει ποτίσει η αλμύρα.

Αποτελούν δε μια από τις πλέον ξεχωριστές περιπτώσεις χαρισματικών δημιουργών/επιχειρηματιών που αναδεικνύονται μέσα από την πλατφόρμα LoveGreece που τους παρουσιάζει μάλιστα στον ιστότοπό της με το παρακάτω video…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαίνοντας αισίως στον 3ο χρόνο ζωής της, η Salty Bag πιστή στους στόχους και στο όραμα της, όχι μόνο συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυο πωλήσεων της, σε πολυκαταστήματα και διάφορα corners σε προορισμούς ανά την Ελλάδα (Σύμη, Χαλκιδική, Κρήτη ), αλλά ταυτόχρονα είναι και σε διαρκή αναζήτηση νέων προκλήσεων για τη δημιουργία νέων μοντέλων.  Έτσι οι αγαπημένες σειρές Classic και R2ανανεώνονται ενώ νέα εμφάνιση πραγματοποιεί η σειρά Psarou. Για τις χειμωνιάτικες βόλτες η σειρά Boops Boops σίγουρα θα ξεχωρίσει, πάντα με πρωταγωνιστές τα upcycled ιστιοπλοϊκά πανιά, οι ιστορίες των οποίων βρίσκονται μέσα σε  κάθε Salty Bag. Αυτό άλλωστε είναι και ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια για την ομάδα της Salty Bag. Όχι μόνο συλλέγουν το πανί δηλαδή, αλλά και την ιστορία του σκάφους.

Armathea

Hyper Cassiopi Classic

The Classic Series

Με πηγή έμπνευσης τη διαχρονική φινέτσα των κλασσικών ιστιοπλοϊκών, η Classic αποτελεί την πρώτη και πλέον χαρακτηριστική σειρά της Salty Bag. Τα χρώματα των σκαφών ενσωματώνονται στα μοντέλα της σειράς, με το δέρμα, τα λευκά πανιά και τις μπρούτζινες λεπτομέρειες να αναπαριστούν τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός κλασσικού ιστιοπλοϊκού, δίνοντας έτσι μια νότα διαχρονικής κομψότητας σε κάθε τσάντα – που από φέτος συμπληρώνονται με περισσότερα χρώματα από το λαμπερό ελληνικό καλοκαίρι.

Cassiopi Classic

Castelli Classic

Rinia Classic

mini Cassiopi Classic

mini Marina

Marina Classic

Atokos Classic

Psarou

Η σειρά Psarou αποτελεί φόρο τιμής στη διάσημη παραλία της Μυκόνου που χαρακτηρίζεται από τη λιτή ομορφιά του τοπίου της. Τα μοντέλα της Psarou χαρακτηρίζονται από τη μινιμαλιστική κομψότητά τους, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η μεταξοτυπία ενός άκρως ελληνικού ψαριού, του σκουμπριού, πάνω σε χαρακτηριστικά, επαναχρησιμοποιημένα ιστιοπλοϊκά πανιά της Salty Bag. Η κλασσική μεσογειακή ομορφιά απεικονίζεται μέσα από το συνδυασμό του δέρματος από τη Τοσκάνη και των ιδιαίτερων κουμπωμάτων με τις φίνες μεταξοτυπίες.

Falconera Psarou

Psarou Backpack

The R2Series

Η σειρά R2R εμπλουτίστηκε με νέα κομμάτια σε μικρά και μεγάλα μεγέθη. Μια μολυβοθήκη, ένας κομψός φάκελος και η απαραίτητη μικρή duffel bag συμπληρώνουν τα κλασικά κομμάτια της σειράς, συγχρονισμένα πάντα με την χρωματική παλέτα της.Η σειρά R2R είναι εμπνευσμένη από τις ελληνικές θάλασσες και σχεδιασμένη για βόλτες τόσο στην πόλη όσο και στην θάλασσα. 

Pencil Case R2R

Pencil Case R2R

AW 15

Boops Boops

Πήρε τη παιχνιδιάρικη ονομασία της από το ψάρι γόπα (boops boops στα λατινικά) που βρίσκεται στη Μεσόγειο. Ο συνδυασμός του δέρματος και του χρωματιστού nylon πανιού δίνει έμφαση στις αντιθέσεις, ενώ οι έντονες αποχρώσεις αποπνέουν έναν αέρα αισιοδοξίας.

Στρατής Ανδρεάδης, Χρύσα Χαλικιοπούλου και Σπύρος Ντάικος

Η Salty Bag, που έγινε γνωστή για τη συλλογή και μεταποίηση χρησιμοποιημένων ιστιοπλοϊκών πανιών και τη περιβαλλοντική συνείδηση της, έχει συμπεριλάβει στη νέα της συλλογή Spring/Summer ’15, τσάντες από up cycled υλικά που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε μοντέλα επόμενης σεζόν, όπως οι φόδρες από Climatex. Έτσι, μπορεί κανείς να επιστρέψει τη Salty Bag του η οποία θα μεταποιηθεί, ενώ ο ίδιος κερδίζει και έκπτωση 15% – 40% για αγορές μέσω του site της Salty Bag για ένα χρόνο.

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη