Categories: GADGETS

Ο ήχος ποτέ δεν ήταν τόσο «φευγάτος» όσο με το Rockbox Round Fabriq Edition

Τα φορητά ηχεία αποτελούν μια κατηγορία που κερδίζει διαρκώς πόντους στις συνειδήσεις του καταναλωτικού κοινού. Το τελευταίο, βλέπετε, έψαχνε επίμονα για χρόνια τον τρόπο να ακούει δυνατά μουσική τόσο στο σπίτι όσο και “on the go” αλλά πάντα χωρίς τα ενοχλητικά καλώδια και βέβαια την ανάγκη φόρτισης. Κάπως έτσι η αγορά γέμισε φορητά ηχεία που με όπλο άλλοτε την αυτονομία, άλλοτε το design, άλλοτε την τιμή και άλλοτε τα χαρακτηριστικά τους (ή όλα μαζί τέλος πάντων) προσέφεραν στους καταναλωτές μια «πολυτέλεια» που ζητούσαν για χρόνια. Ένα τέτοιο είναι και το Rockbox Round που στη Fabriq Edition του, μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως λύση για κάθε περίσταση.

Splish, splash, I was takin’ a bath

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει κανείς στο Rockbox Round Fabriq Edition είναι βέβαια το design του. Χαριτωμένο και προσεγμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, έρχεται σε 7 ζωηρά χρώματα με το ηχείο να καλύπτεται από μάλλινο ύφασμα –έχει υποστεί ειδική επεξεργασία, μην ανησυχείτε. Είναι splash proof” (IPX4) κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιείτε άφοβα σε μέρη που μπορεί να πέσουν σταγόνες νερού επάνω του όπως το μπάνιο ή κάθε λογής εξωτερικό χώρο. Η στιβαρότητα της κατασκευής του εγγυάται τη μακροζωία του ενώ το δερμάτινο πιάστρο με το ανάγλυφο λογότυπο της Fresh N’ Rebel επάνω έρχεται να ολοκληρώσει ιδανικά την εμφάνιση μίας από τις πιο “stylish” προτάσεις που θα βρείτε στην αγορά.

Από εκεί και πέρα, θα συνδεθεί ασύρματα με τη συσκευή σας χάρη στην τεχνολογία Bluetooth (έκδοση 4.0 παρακαλώ). Εννοείται πως είναι συμβατό με smartphones, mp3/mp4 players, laptops και tablets οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία 800 mAh με μία πλήρη φόρτιση (σε φορτιστή 2 A μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και σε 15 λεπτά!) να εξασφαλίζει 8 ώρες “non-stop” αναπαραγωγής μουσικής. Με ισχύ 5 Watt, είναι σε θέση να «γεμίσει» ακόμα και το σαλόνι σας ενώ αποδίδει εξαιρετικά ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους καθώς τα μπάσα του είναι δυνατά και ο ήχος γεμάτος –τηρουμένων των αναλογιών.

Παντού και πάντα μαζί

Κερασάκι στην τούρτα, δεν είναι άλλες από τις λιλιπούτειες διαστάσεις του: το Rockbox Round Fabriq Edition καταλαμβάνει όγκο που αντιστοιχεί σε 7,7 x 4,5 x 7,7 εκατ. ενώ ζυγίζοντας 112 γραμμάρια, θα σας ακολουθήσει όπου κι αν βρεθείτε, χωρίς να γίνει σε καμία περίπτωση βάρος. Εκτός δε από θύρα micro USB για τη φόρτισή του και διακόπτη on/off, διαθέτει και θύρα 3,5 χιλ. ως εναλλακτικό τρόπο σύνδεσής του με την πηγή ήχου σας. Το σήμα του πάντως είναι τόσο καλό (το δοκιμάσαμε κόβοντας βόλτες σε όλο το σπίτι κι αυτό δεν κατάλαβε το παραμικρό) που είναι πραγματικά αμαρτία να το έχετε συνδεδεμένο ενσύρματα!

Με τιμή που κυμαίνεται στα 39,99€, το Rockbox Round Fabriq Edition αποτελεί μια εξαιρετική λύση στα «κυβικά» και την κατηγορία του. Πρωτότυπο ως δώρο και «ντιζαϊνάτο» ως πρόταση, δεν θα αργήσει η ώρα που θα γίνει “hit”. Γιατί να μην είστε εσείς αυτοί που θα το ανακαλύψουν πρώτοι;

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος