Categories: ΜΟΔΑ

4 Μοντέρνοι Αθηναίοι γράφουν καθημερινά την ιστορία τους στην πόλη

Η «ηλεκτρική μαμά» των Πετραλώνων, ο πλέον ανερχόμενος Αθηναίος σεφ, ένας street artist που αναζητά συνεχώς τον επόμενο τοίχο που θα μεταμορφώσει σε έργο τέχνης και μια ηθοποιός που μπορεί να χαμογελά ακαταμάχητα στους περαστικούς, έχουν κάνει την Αθήνα καμβά τους και δημιουργούν στις πιο πιθανές και απίθανες γωνιές τους. 

Φορούν τα Reebok Classic Leather Legacy και αναζητούν την έμπνευση για το επόμενο τατουάζ που θα κοσμήσει κάποιο σώμα, ή το επόμενο πιάτο που θα κάνει όλους τους καλοφαγάδες της πόλης να μιλούν γι΄αυτό. Διαβάζουν τα λόγια για τον επόμενο ρόλο τους, ή ψάχνουν την επόμενη ειρωνική παιδική φάτσα που θα ομορφύνει έναν πεσμένο τοίχο. Αυτοί οι 4 μοντέρνοι Αθηναίοι δεν πατάνε ποτέ φρένο.

VASSΩ

«Είμαι από τι πρώτες γυναίκες που έκαναν αυτή τη δουλειά», λέει η Vassω. «Μπήκα δυναμικά, θέλοντας να δείξω ότι και οι γυναίκες πρέπει να έχουν μερίδιο σ’ αυτόν τον χώρο». Πλέον, οι γυναίκες που κάνουν τατουάζ αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο κι εκείνη μπορεί να περηφανεύεται πως έδωσε το έναυσμα. 

Αντάμ Κοντοβάς

Ο Άνταμ Κοντοβάς ζει τη δική του ροκ σταρ φάση τον τελευταίο καιρό. Τα πιάτα του στο Kobra είναι talk of the town, το πρόσωπό του μπαίνει στις σελίδες περιοδικών και ιστοσελίδων, βγαίνει ακόμα και στην τηλεόραση. Όλα αυτά δικαιολογούν το hype του «πιο ανερχόμενου σεφ» της περιόδου και το στυλ του φωνάζει ότι είναι ωραίος τύπος. «Στη δική μου κουζίνα είμαι αυστηρός, αλλά με τα μαγείρια υπάρχει αγάπη, γιατί στο τέλος της ημέρας ό, τι κάνουμε, είναι για να βγει καλό το φαγητό», λέει και φαίνεται πως τα μαύρα Reebok Classic Leather Legacy του ταιριάζουν γάντι.

«Ποιος είναι σπουδαιότερος ηθοποιός; Αυτός που σου δείχνει το φεγγάρι με τέτοιον τρόπο ώστε να γυρίσεις το κεφάλι σου και να το κοιτάξεις, ή αυτός που το κάνει τόσο όμορφα και μένεις να κοιτάς το δάχτυλό του;», αναρωτιέται η Τζωρτζίνα Λιώση, αν και για εκείνη η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Προτιμά το πρώτο και θα ήθελε η πορεία της να έχει το δικό της χρώμα, να μην είναι κάτι σαν…

Τζωρτζίνα Λιώσση

Ο STMTS και το σχολείο δεν τα πήγαιναν καλά. Εκείνος προτιμούσε να σκιτσάρει, γι΄αυτό ίσως λέει με τον πιο φυσικό τρόπο «απλά το πήρα απόφαση να κάνω τέχνη». Του αρέσει να περπατά στην πόλη και να ανακαλύπτει τις πιο εγκαταλελειμένες γωνιές της, προκειμένου να τις ομορφύνει με τα σχέδια του, τις χαρακτηριστικές παιδικές του φιγούρες, μέσα από τα μάτια των οποίων θέλει να ερμηνεύσει τον κόσμο με αγνότητα κι αθωότητα. Αυτό θέλει να είναι και το στίγμα του, να μείνει κάτι από τις ιδέες του ακόμα και σε όσους βλέπουν τα έργα του, έστω και φευγαλέα. 

STMTS

Τέσσερις κουλ Αθηναίοι αφήνουν καθημερινά και από ένα κομμάτι της κληρονομιάς τους στην πόλη, την οποία περπατάνε  με τα Reebok Classic Leather Legacy και μας καλούν να αφήσουμε κι εμείς το δικό μας αποτύπωμα, τη δική μας κληρονομιά. 

#writeyourlegacy λοιπόν…

POPAGANDA