Categories: SPONSORED

Χορέψαμε μέχρι το πρωί σε ένα φοβερό πάρτι για ένα θρυλικό sneaker

Διασχίζοντας τα όρια ανάμεσα στην workout και την street style κουλτούρα της δεκαετίας του, πρωτοεμφανίστηκε το 1985 με βασικό χαρακτηριστικό το H-strap. Κάπως έτσι, ένα sneaker καθιερώθηκε ως σημείο αναφοράς μιας εποχής.

Ο λόγος για το Workout Plus, το sneaker από τα Reebok Classic που σήμερα ανήκει στην κατηγορία “always classic”, συνδυάζοντας την ποιότητα με την καινοτομία, το χθες με το σήμερα. Επέστρεψε δυναμικά, για να ολοκληρώσει το στυλ της νέας γενιάς που δεν χρειάζεται υπερβολές για να αφήσει το δικό της στίγμα στους δρόμους της πόλης.

Και τι κάναμε εμείς γι’ αυτή την επιστροφή; Χορέψαμε με τις ώρες στο ΕΚΕΙ που ξενυχτάει στην οδό Λέκκα. Σ’ έναν λοιπόν από τους χώρους του κέντρου που χτυπάει η καρδιά της νέας γενιάς της Αθήνας, το βράδυ της Παρασκευής 2 Μαρτίου στήθηκαν δυο stages με αφορμή το revival του Reebok Classic Workout Plus, με το ανυποχώρητο attitude και την ιστορία του εμβληματικού παπουτσιού να μπλέκεται με τους sneaker lovers της πόλης.

Το λευκό χρώμα του έδενε με τις neon επιγραφές του χώρου που είχαν τοποθετηθεί σηματοδοτώντας ότι το always classic sneaker είχε εκείνο το βράδυ την τιμητική του. Την ίδια στιγμή, δύο stages έφεραν εκείνο το βράδυ κοντά το χθες με το σήμερα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Reebok Classic Workout Plus, μέσα από vintage vs contemporary sets.

Στο EKEI KATO, τα decks άνηκαν στους  djs των STFU Parties που αναμειγνύοντας με μοναδικό τρόπο Trap, EDM, Hip Hop και Dubstep ήχους άφησαν το δικό τους μοναδικό στίγμα στο βράδυ μας.

Στο EKEI PANO, το σύνθημα για χορό έδιναν οι Cult Battles, η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη που διοργανώνει τα διάσημα ’80s και ’90s parties, με αγαπημένα τραγούδια- ένοχες απολαύσεις. Μάλιστα, αρπάξαμε την ευκαιρία να τους ρωτήσουμε ποια είναι αυτά τα τραγούδια που επέλεξαν για το set τους και τα θεωρούν τόσο θρυλικά όσο το sneaker για το οποίο γιορτάζαμε. Μας είπαν τα εξής παρακάτω και μας τα αιτιολόγησαν κιόλας:

  • 2 Unlimited – No Limit: «Η μουσική δεν έχει όρια. Ούτε είχε, αλλά ούτε θα έχει και ποτέ. Εκεί κρύβεται και όλη η μαγεία της».
  • Spice Girls – Wannabe: «a.k.a. ο απόλυτος γυναικείος ύμνος υπέρ της φιλίας! Πέντε Βρετανίδες μαθαίνουν στον πλανήτη τι θα πει girl band, προκαλώντας σεισμό στα μαθητικά δωμάτια και στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία, μέχρι και σήμερα».
  • Snow – Informer: «Όπως κάθε ’80s και ’90s πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και αυτό, είχε επίτιμη καλεσμένη την “Αλίκη Μπονμπονέα”.
  • Whitney Houston – I Wanna Dance with Somebody: «Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα, βύσσινο μπανάνα γρεναδίνη και χορός μέχρι το πρωί. Ποιος δεν έχει χορέψει με την ψυχή του αυτό το τραγούδι»;
  • Modjo – Lady (Hear me tonight): «Από τα πιο αγαπημένα και αναγνωρίσιμα τραγούδια των νεανικών μας χρόνων και ενδεχομένως το απόλυτο χιτ των Μodjo».
  • Michael Jackson – Bad: «Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και μία από τις αμέτρητες διαχρονικές επιτυχίες του βασιλιά της Pop. Άλλωστε, όλοι μας ήμασταν λίγοι «άτακτοι» μικροί».

Με αυτά τα τραγούδια χορέψαμε, και τo cocktail της βραδιάς απολαύσαμε που άκουγε στο όνομα “workout reviver” και hot dog φάγαμε από το foodtruck που μας περίμενε στην στοά της Λέκκα για να πάρουμε δύναμη και να συνεχίσουμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Σ’ αυτό το πάρτι φάνηκε πως, ένα διαχρονικό streetwear item όπως το Reebok Classic Workout Plus λειτουργεί σαν γέφυρα που ενώνει κουλτούρες, το παρελθόν με το παρόν, είναι ένα κομμάτι που δεν θα σε προδώσει ποτέ, όπως κάθε τι κλασικό και αγαπημένο. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Workout Plus από τα Reebok Classic θα βρείτε στο e-shop και στο instagram. Τα καταστήματα ανά την Ελλάδα που μπορείτε να βρείτε τα Workout Plus είναι τα εξής: SNEAKER 10, THE ATHLETE’S FOOT, ALL ABOUT SNEAKERS, KIX / COLLECTIVE, SIMPLE CHARACTER, SNEAKER CAGE, ALTER SHOP, DANGEROUS MINDS, STRATIGOS, SAINT SOLES, NODUS, CERO, SNEAKER MIND, FUEL, ICONICS, FLOORZONE, DREAMDALE, CULT, GRANAZI, SLIDE, NEW CULT, ELEVEN, MUST, GENIOUS.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη