Categories: DIGITAL STORIES

Recharge: το app που κλείνει δωμάτιο… με το λεπτό!

Η Recharge είναι ένα από τα νεότερα και συνάμα περισσότερο υποσχόμενα startups της Σίλικον Βάλεϊ την προκειμένη στιγμή. Μετρώντας μόλις έναν χρόνο ζωής, η εταιρεία φιλοδοξεί να αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο κλείνει κανείς δωμάτιο ξενοδοχείου. Τι εννοούμε; Αυτή τη στιγμή, κλείνουμε ένα δωμάτιο με βάση τις βραδιές που θα μείνουμε εκεί, ναι; Ε, μέσω της εφαρμογής της Recharge, θα μπορούμε να κλείνουμε το δωμάτιο που επιθυμούμε με τη χρέωση να «πέφτει» ανά λεπτό!

Είστε σε επαγγελματικό μονοήμερο ταξίδι και χρειάζεστε ένα μέρος για να κάνετε ένα μπάνιο το μεσημέρι. Ετοιμάζεστε για μια σημαντική ομιλία και ψάχνετε κάπου να την προβάρετε. Νιώσατε μια ξαφνική αδυναμία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού και θέλετε μια ολιγόλεπτη χαλάρωση. Τα παραπάνω δεν είναι παρά απλά παραδείγματα εφαρμογής της προσέγγισης που προτείνει το app της Recharge, για να μην στείλουμε το μυαλό μας προς το… πονηρό και την ημιδιαμονή –ω ναι, σε όλα ‘κείνα τα «ραντεβουδάκια» αναφερόμαστε.

Η χρέωση όντως προκύπτει ανά λεπτό με το κόστος να ξεκινά από τα $0,67, ποσό που αντιστοιχεί σε $40/ώρα –φαρμακείο! Προφανώς και το Recharge δεν συνίσταται σε όσους προτίθενται να χρησιμοποιήσουν το δωμάτιο για περισσότερες από 3-4 ώρες αφού με τα χρήματα που θα τους στοιχίσει η υπηρεσία, θα μπορούσαν να το κλείσουν υπό κανονικές συνθήκες για ολόκληρη ημέρα. Οι τιμές του ποικίλουν ανάλογα και με την περίοδο ή ακόμα και την ώρα της ημέρας που επιθυμεί ο πελάτης με τη Recharge φυσικά να κρατά το ποσοστό της.

Αν αναρωτιέστε για το κατά πόσο η ιδέα θα μπορούσε να πετύχει, να σας ενημερώσουμε ότι πριν λίγες μέρες κορυφαία VCs «σφάζονταν» για το ποιο θα επενδύσει τα περισσότερα χρήματα στη Recharge, με τον γύρο να κλείνει εν τέλει στα $2,3 εκατ.! Η αγορά των ξενοδοχείων μάλιστα φαίνεται πως το έχει δει θετικά αφού πρακτικά θα τη βοηθήσει να εκμεταλλευτεί τα κενά δωμάτια και μάλιστα σε ώρες αντιεμπορικές, προσφέροντάς της έτσι τζίρο που ουδέποτε είχε –ή μπορούσε, έστω, να διεκδικήσει. Ήδη από τον Μάρτιο η Recharge έχει συμφωνήσει με τις αλυσίδες Hyatt και Starwood για την ευρύτερη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο και έπεται και συνέχεια.

Όσο για το ομώνυμο app, το Recharge για την ώρα διατίθεται στο iOS αλλά μόνο σε όσους βρίσκονται στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο –άτιμη Bay Area”, όλα για πάρτη σου… Σύντομα αναμένεται να αρχίσει να υποστηρίζει πιλοτικά και άλλες περιοχές πριν πάρει την απόφαση να διασχίσει κάποια στιγμή και τον Ατλαντικό. Στην ίδια κατηγορία μάλιστα έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμα ένα startup, το Hotels By Day, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να κλείσουν δωμάτιο σε εργάσιμες ώρες και μέρες –αντί για νύχτες-, υποστηρίζοντας μάλιστα τις περιοχές του Σαν Φρανσίσκο, του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης.

Ένα νέο trend δημιουργείται…

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος