Categories: GADGETS

Πόσο “smart” μπορεί να γίνει μια βαλίτσα διάολε;

Για κάποιον που ταξιδεύει πολύ και συχνά, μια βαλίτσα δεν είναι απλά το αντικείμενο που χωρά μέσα ρούχα και λοιπά τζάντζαλα-μάντζαλα: είναι η προέκταση του εαυτού του, ο πιο πιστός του σύντροφος, ένα θεωρητικά αδιάφορο αντικείμενο που όμως τον συνοδεύει όπου τον οδηγεί ο δρόμος του, πολλές φορές ως την άκρη του κόσμου! Πώς θα μπορούσε λοιπόν ένας high tech ταξιδιώτης, κάτοχος όλων των τελευταίων gadgets, να συμβιβαστεί με μια τυπική, παλιομοδίτικη βαλίτσα; Ευτυχώς για εκείνον, έρχεται η Space Case 1, «η πιο έξυπνη βαλίτσα του κόσμου», σύμφωνα με τους δημιουργούς της. Κι αν το παραπάνω το βρήκατε υπερβολικά “cheesy”, δεν συνέβη το ίδιο και με 1.976 άλλους οι οποίοι συνεισέφεραν περί τα $920 χιλιάδες στο Kickstarter.

Τι είναι λοιπόν η Space Case 1; Μια «έξυπνη» βαλίτσα ή ορθότερα, ένα σετ από δύο τέτοιες: μία καμπίνας και μία αποσκευών; Πόσο «έξυπνη» μπορεί να γίνει μία βαλίτσα. Καθ’ όπως φαίνεται αρκετά. Κατ’ αρχάς ξεκινάμε από τα βασικά: κλειδώνει με δαχτυλικό αποτύπωμα και το δικό της app –κρατήστε το αυτό το τελευταίο, θα επανέλθουμε σε λίγο. Ξεχάστε λοιπόν τα λουκέτα, τις κλειδαριές και λοιπά τέτοια αναχρονιστικά. Επιπλέον, με τη Space Case 1 θα ξεγράψετε μια και καλή τις υπέρβαρες αποσκευές καθώς οι βαλίτσες διαθέτουν ενσωματωμένη ζυγαριά (!) που θα σας πληροφορήσει για το βάρος τους (και πάλι μέσω του app) δίχως καν να χρειαστεί να τις σηκώσετε.

Η βαλίτσα καμπίνας διαθέτει και αποσπώμενο powerbank που λειτουργεί με αλκαλικές μπαταρίες: στα 15.000 mAh, βγάζει 2 εξόδους USB και θα κρατήσει στη ζωή τα διάφορα gadgets σας. Παράλληλα, θα εξελιχθεί σε ένα πρώτης τάξεως αξεσουάρ για τον υπολογιστή, το smartphone και το tablet σας αφού έρχεται με ενσωματωμένα Bluetooth ηχεία! Αμφότερες οι βαλίτσες έρχονται με αισθητήρα εγγύτητας για να ξέρετε πόσο κοντά σας βρίσκονται: θα ενημερωθείτε με SMS μόλις πέσουν στον ιμάντα αποσκευών στο αεροδρόμιο ενώ αν αρχίσουν αναπάντεχα να απομακρύνονται, τότε θα ηχήσει συναγερμός, τόσο στις ίδιες τις βαλίτσες, όσο και στο smartphone σας! Από πλευράς χωρητικότητας, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε χαμηλότερες προσδοκίες: πάμπολλοι χώροι με εύκολη όμως πρόσβαση, ξεχωριστά διαμερίσματα για ηλεκτρονικές συσκευές και laptop έως και 15,6”, με τη μεγαλύτερη εκ των δύο να διαθέτει ειδικό χώρο για το κοστούμι ή το σακάκι σας!

Το σετ Space Case 1 είναι αδιάβροχο και υποστηρίζεται από 10ετή εγγύηση. Όσο για το app που λέγαμε νωρίτερα; Θα σας ενημερώσει όχι μόνο για την κατάσταση των αποσκευών σας αλλά για καθετί αφορά την πτήση και το ταξίδι σας εν γένει: από τυχόν καθυστερήσεις, μέχρι κάθε λογής υπηρεσία (ενοικίαση αυτοκινήτου, καταλύματος κλπ). Δεν ξέρουμε βέβαια κατά πόσο όλα αυτά έχουν εφαρμογή και στη χώρα μας, ενώ ψάχνοντας για πιθανά αρνητικά σημεία, οι προεξέχουσες από το υπόλοιπο σώμα ρόδες, μοιάζουν κομματάκι «επικίνδυνες».

Καλά όλα τα παραπάνω αλλά πόσο θα σας κοστίσουν; Η προπαραγγελία της βαλίτσας καμπίνας (στη φθηνότερη εκδοχή της) στοιχίζει περί τα $299 ενώ της μεγαλύτερης $349. Με $809 τις παίρνετε και τις δύο, ενώ αν προτιμήσετε να τις αγοράσετε από Νοέμβρη που θα έχουν κυκλοφορήσει κανονικά, θα σας στοιχίσουν συνολικά γύρω στα $1.300. Τρελό gadget, πραγματικά high tech που έρχεται να δώσει «γροθιά» σε μια ολόκληρη αγορά. Αν αξίζει, λέτε, μια βαλίτσα τόσα χρήματα; Αυτό θα σας το πουν τα μίλια σας αγαπητοί μας…

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος