Categories: GADGETS

Πώς θα πάρετε το μέγιστο από το νέο σας PS4 Pro;

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε και στη χώρα μας το PS4 Pro, η νέα, βελτιωμένη εκδοχή του PS4 που όλοι αγαπήσαμε. Μην αγχώνεστε, θα σας το παρουσιάσουμε αναλυτικά συν τω χρόνω, μαζί με τα πλεονεκτήματά του έναντι του «απλού» μοντέλου και βέβαια, αναλύοντάς σας έναν προς έναν τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επενδύσετε σε αυτό, εν όψει βέβαια και των εορτών.

Επειδή όμως αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν και ορισμένοι ανυπόμονοι που δεν πρόκειται να περιμένουν την παρουσίασή μας για να σπεύσουν να κάνουν δικό τους το PS4 Pro, σήμερα θα σας μιλήσουμε για τον πλέον αποδοτικό τρόπο με τον οποίο θα χαρείτε όλα όσα έχει να σας προσφέρει η νέα έκδοση της κονσόλας της Sony. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά οι νέες 4K HDR τηλεοράσεις της εταιρείας.

Ώπα, άγνωστες λέξεις. 4K; HDR;

Μην αγχώνεστε. Τα πράγματα είναι απλά: το νέο PS4 Pro είναι σε θέση να παίξει τα αγαπημένα σας παιχνίδια (θα αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτά εν καιρώ) σε 4K ανάλυση, προσφέροντάς σας έτσι μια αλήστου μνήμης και συνάμα πρωτόγνωρη εμπειρία gameplay. Για να αφήσετε πίσω σας λοιπόν τα 1080p και το Full HD (αλήθεια, θυμάστε που κάποτε αυτά μας φαίνονταν άπιαστο όνειρο;) θα χρειαστείτε το PS4 Pro και μία τηλεόραση που να αποδίδει 4K (UHD) ανάλυση.

Τι είναι όμως το HDR; Προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων High Dynamic Range και θεωρείται, κατά γενική ομολογία, το “next big thing” στις τηλεοράσεις. Πρόκειται για μία νέα τεχνολογία που προσφέρει μεγαλύτερη αντίθεση και αυξημένη πιστότητα απόδοσης χρωμάτων. Με άλλα λόγια, τα χρώματα που θα βλέπετε σε μία HDR τηλεόραση θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα, στο πώς θα τα βλέπατε με τα μάτια σας στον πραγματικό –και ουχί τον ψηφιακό- κόσμο. Η εικόνα θα φαίνεται πιο φυσική, πιο αληθινή, κάνοντας τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά να περνούν σε ρόλο κομπάρσου.

Ο χρυσός συνδυασμός

Μιλήσαμε για 4K, μιλήσαμε και για HDR. Πόσο θα έλεγε αν συνδυάζονταν αυτές οι δύο τεχνολογίες όμως; Ε, να που γίνεται! Η Sony, θέλοντας να προσφέρει βλέπετε την υπέρτατη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας, πλαισίωσε το PS4 Pro με μια ολόκληρη σειρά 4K HDR τηλεοράσεων που σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες Triluminos και X-Tended Dynamic Range Pro (ειδικά αυτή η τελευταία, στα μοντέλα ZD9 και XD93, είναι σε θέση να παράγει δυναμικά την αντίθεση κάθε εικόνας που βλέπετε, ανάλογα με τη φωτεινότερη και τη σκοτεινότερη περιοχή της), φαντάζει ως το ιδανικό «ταίρι» της καινούριας της κονσόλας.

Ουσιαστικά η Sony προχωρά στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος, δένοντας για πρώτη φορά με τέτοια αποτελεσματικότητα, το δυνατότερο brand της (PlayStation) με μια σειρά “premium” τηλεοράσεων (στο παρελθόν είχε λανσαριστεί και η 3D Display για το PS3 αλλά δεν ευδοκίμησε). Το κόστος μιας 4K HDR τηλεόρασης από τη Sony μάλιστα, δεν είναι απαγορευτικό: με τιμές που ξεκινούν από τα 830€ (για την XD70 στις 49”), θα βάλετε στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή τέλος πάντων τον χώρο σας, ένα high end” προϊόν, η εικόνα του οποίου θα έχει χρώματα πιο ζωντανά κι από… παράθυρο! Όχι κι άσχημα, έτσι;

Το μέλλον του PlayStation έχει τηλεόραση

Οι εποχές που οι κονσόλες πάσχιζαν να ακολουθήσουν τις επιταγές της τεχνολογίας ενώ παράλληλα βρίσκονταν κάμποσα βήματα πίσω από τους υπολογιστές ως προς τις επιδόσεις τους, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι νέες κονσόλες σαν το PS4 Pro είναι τόσο ισχυρές που μετατρέπουν ευθύς το μέχρι πρότινος άπιαστο σε ξεπερασμένο. Σε λίγα χρόνια –αν όχι ήδη- το ζητούμενο θα είναι η τηλεόραση που θα έχει στην κατοχή του ο εκάστοτε παίκτης, να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της κονσόλας του: αν έχουμε φτάσει να μιλάμε ήδη για HDR τεχνολογία και UHD αναλύσεις, φανταστείτε τι έχει να γίνει σε δυο χρόνια από τώρα.

Η Sony βρίσκεται στην ευτυχή θέση να μπορεί να κάνει κάτι που οι ανταγωνιστές της αδυνατούν: να υποστηρίξει την κονσόλα της με τηλεοράσεις ικανές να εκμεταλλευτούν κάθε της δυνατότητα και μάλιστα first-party. Τα νέα της 4K HDR μοντέλα είναι απλά τα θεμέλια του νέου της οικοσυστήματος.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος