Categories: DIGITAL STORIES

Πώς θα χρησιμοποιήσετε iTunes, Xbox LIVE & PlayStation Network εν μέσω capital control;!

 

Το capital control έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητά μας αφού δεν είναι μόνο ο περιορισμός στις αναλήψεις που έχει φέρει μαζί του. Ένα από τα μέτρα που υπάγονται στο περίφημο capital control με το οποίο –δυστυχώς- έχουμε εξοικειωθεί όλοι πλέον, αφορά τις αγορές από οπουδήποτε στο εξωτερικό: κλείνοντας τα σύνορα για το εγχώριο χρήμα, έχει απαγορεύσει κάθε χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας που έχει εκδοθεί από ελληνική τράπεζα στο εξωτερικό, σε φυσική ή ψηφιακή συναλλαγή, για προϊόντα και υπηρεσίες. Σε αυτό το τελευταίο συγκαταλέγονται το iTunes και το App Store της Apple όπως επίσης και τα δίκτυα των Microsoft και Sony, το Xbox LIVE και το PlayStation Network αντίστοιχα.

Στις υπηρεσίες της Apple, κάθε επί πληρωμή συναλλαγή έχει μπλοκαριστεί: ξεχάστε τα τραγούδια, την αγορά εφαρμογών, ακόμα και τα λεγόμενα “in-app purchases”, τις μικροσυναλλαγές δηλαδή. Αν δε, είχατε προβεί όπως ο γράφων σε οποιαδήποτε αγορά λίγο πριν την επιβολή του capital control με αποτέλεσμα αυτή να μην έχει τιμολογηθεί, θα δείτε πως ο λογαριασμός σας έχει κλειδώσει, καθώς τυπικά… χρωστάτε στην Apple! Στα Xbox LIVE και PlayStation Network η κατάσταση υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερη: Sony και Microsoft προσφέρουν κάθε μήνα δωρεάν παιχνίδια στα μέλη τους τα οποία είναι διαθέσιμα για όσο αυτά έχουν ενεργή συνδρομή. Τελείωσε αυτή; Κλειδώνει και το παιχνίδι. Ε, φανταστείτε να ολοκληρώνεται η συνδρομή κάποιου αυτές τις μέρες…

Για όλα τα παραπάνω όμως υπάρχει λύση: οι προπληρωμένες κάρτες! Ξεκινώντας με τα της Apple, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα οποιοδήποτε κατάστημα Τεχνολογίας και να ζητήσετε μία δωροκάρτα των 15€, 25€ ή 50€. Θα εισάγετε τον κωδικό της στον λογαριασμό σας στο App Store/iTunes και είστε έτοιμοι: το ποσό θα πιστωθεί σε αυτόν και εσείς θα βγείτε και πάλι περήφανοι στις αγορές.

Για τα δε Xbox LIVE και PlayStation Network, οι επιλογές σας είναι δύο: είτε κάρτα χρόνου, είτε κάρτα προπληρωμένου ποσού. Στο πρώτο, μπορείτε να βρείτε συνδρομή Xbox LIVE Gold 12+1 μηνών στα 59,99€, την ώρα που μπορείτε απλά να προσθέσετε στον λογαριασμό σας 10€, 25€ και 50€. Στο δε δίκτυο της Sony, θα πάρετε συνδρομή PlayStation Plus 3 μηνών με 15€ και 12 μηνών με 50€. Εναλλακτικά μπορείτε να ενισχύσετε το ψηφιακό σας πορτοφόλι με 20€ και 50€.

Σε κάθε περίπτωση, θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τα δίκτυα κανονικά, κι ας έχετε πιστωτικές, χρεωστικές, Paysafecard και PayPal κλειδωμένα. Σημειώστε απλά ότι επειδή η ζήτηση είναι μεγάλη αυτές τις μέρες: κάντε ένα τηλεφωνάκι στο κατάστημα που πρόκειται να επισκεφθείτε ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχουν την κάρτα που θέλετε –ει δυνατόν ζητήστε τους να σας την κρατήσουν μέχρι να περάσετε.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος