Categories: DIGITAL STORIES

Πώς το «ναι» του λαού στην τσόντα νίκησε τη Google!

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Google ανακοίνωνε με καμάρι την αλλαγή πολιτικής της σε ό,τι αφορούσε το πορνογραφικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα Blogger. Τι έφερναν οι αλλαγές αυτές; Κατά βάση όσοι είχαν στήσει το blog τους στο Blogger δεν θα ήταν πλέον σε θέση να μοιράζονται πορνογραφικό περιεχόμενο, σοφτ ή και όχι, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που «ωφελούσαν το κοινωνικό σύνολο.» Blogs δηλαδή που είχαν ή μοιράζονταν εικόνες, gif και βίντεο με δεσποσύνες τσίτσιδες, θα μετατρέπονταν σε “private” προκειμένου να μην έβγαινε το περιεχόμενο αυτό φόρα-παρτίδα (με άλλα λόγια μόνο ο κάτοχος του blog και όσοι είχαν πρόσκληση θα το έβλεπαν).

Προφανώς τα νέα δεν ήχησαν και τόσο καλά στα αφτιά της κοινότητας του Blogger και ακόμα πιο προφανώς, το feedback που έφτασε στη Google ήταν τέτοιο που η τελευταία υποχρεώθηκε να πάρει την απόφασή της πίσω! Αντί λοιπόν στις 23 Μαρτίου όλο το πορνογραφικό περιεχόμενο να «κρυφτεί» ως διά μαγείας από το Blogger, η Google απλά αποφάσισε να εντείνει ακόμα περισσότερο τα μέτρα κατά όλων εκείνων των blogs με links προς sites που δραστηριοποιούνται εμπορικά στη συγκεκριμένη βιομηχανία. Οπότε πρακτικά η συντριπτική πλειοψηφία των bloggers δεν έχει τίποτε να φοβάται και μόνο τα ούτως ή άλλως «πονηρά» (με την κακή έννοια) blogs θα έχουν θέμα.

Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν εκφράσει τους προβληματισμούς τους ως προς την ελευθερία έκφρασης που ουσιαστικά στερούσε η Google από τους χρήστες του Blogger. Η εταιρεία είχε αρνηθεί φυσικά κάθε τέτοια πρόθεση, ωστόσο η «φίμωση» ουσιαστικά κάθε blog που για τον οποιονδήποτε λόγο περιλαμβάνει τέτοιο περιεχόμενο, άλλα δείχνει. Εν τέλει η κοινότητα του Blogger μίλησε και έτσι η Google ανασκεύασε. Για την ώρα. Διότι η κίνησή της, άσχετα με το αν στο φινάλε ολοκληρώθηκε ή όχι, δείχνει προθέσεις και δυστυχώς δεν είναι και οι καλύτερες. 

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος