Categories: DIGITAL STORIES

Πώς ένα desktop των 200-300€ θα αλλάξει την οικιακή σας ψυχαγωγία

Η αλήθεια είναι πως tablets και laptops χαίρουν της εκτίμησης του καταναλωτικού κοινού: με τις τιμές τους εξ άλλου να έχουν καταβαραθρωθεί, ο καθένας μπορεί να αγοράσει μια τέτοια συσκευή με χρήματα ελάχιστα σε σχέση με όσα θα απαιτούνταν δυο-τρία χρόνια πριν. Μ’ αυτά και μ’ εκείνα όμως, έχει απαξιωθεί σε μεγάλο βαθμό έτσι η αγορά των desktops, μιας που μαζί τους ασχολούνται ως επί το πλείστον οι gamers και οι εταιρείες που αναζητούν workstations για το προσωπικό τους –παρά τη σαφή τάση που θέλει τα τελευταία να αλλάζουν σε laptops σιγά-σιγά.

Ε, λοιπόν αυτό συνιστά μέγα λάθος. Μπορεί ένας σταθερός υπολογιστής να μην είναι σε θέση να προσφέρει τη φορητότητα ενός laptop, ωστόσο έχει άλλα πλεονεκτήματα τα οποία μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί.

Τιμή / Απόδοση

Ένα desktop νομοτελειακά πάντα ήταν, είναι και θα είναι φθηνότερο από ένα laptop με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ως εκ τούτου, με ένα χαμηλό μπάτζετ που θα αρκούσε για την αγορά ενός low-end laptop, μπορούμε να πάρουμε ένα τεχνικά ανώτερο σταθερό σύστημα: καλύτερος επεξεργαστής, περισσότερη RAM, κάρτα γραφικών με αποκλειστική μνήμη, μεγαλύτερος ή/και ταχύτερος σκληρός, είναι ατού που μπορούν να κάνουν την εμπειρία χρήσης μας καλύτερη.

Multimedia center

To desktop δεν ευνοεί τις μετακινήσεις. Ε, και; Πού το πρόβλημα; Ακριβώς λόγω της φύσης του, μπορεί να εξελιχθεί στο οικιακό μας multimedia hub: μπορείτε να συνδέσετε πάνω του εξωτερικούς σκληρούς, εκτυπωτές και άλλα περιφερειακά και να το μετατρέψετε σε σέρβερ, διαμοιράζοντας υλικό σε κάθε συσκευή στο σπίτι.

Τηλεόραση για οθόνη

Ξεχάστε το αξίωμα που θέλει το desktop να πηγαίνει αγκαζέ με μια οθόνη σε ένα γραφείο. Θα αγοράσετε ένα small form factor (SFF) tower, απ’ αυτά τα μικρά που δεν πιάνουν καθόλου χώρο και θα το βάλετε πλάι στην τηλεόραση. Η τελευταία θα παίξει και τον ρόλο της οθόνης σας, οπότε και τη δουλειά σας θα κάνετε έχοντας όσες ίντσες τραβά η όρεξή σας, και τις ταινίες σας θα δείτε σαν άνθρωποι.

Ασύρματη τεχνολογία

Αν αναρωτιέστε πώς θα κάνετε δουλειά με ένα PC που είναι δίπλα στην τηλεόραση, την απάντηση έχει η ασύρματη τεχνολογία. Πλέον είστε σε θέση να προμηθευτείτε ένα σετ ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού με ελάχιστα χρήματα: τα συνδέετε στο PC σας και χειρίζεστε το τελευταίο από την άνεση του καναπέ σας σε όποια στάση βολεύεστε.

Μια τέτοια λύση θα σας λύσει τα χέρια όσον αφορά στην οικιακή σας ψυχαγωγία. Ποιος χρειάζεται tablet όταν μπορεί να σερφάρει όντας ξαπλωμένος στον καναπέ του; Ποιος χρειάζεται laptop όταν μπορεί να κάνει τη δουλειά του χρησιμοποιώντας κανονικό πληκτρολόγιο και την τηλεόρασή του για οθόνη; Ένα σύστημα σαν κι αυτά που περιγράφουμε, έχει ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις, οπότε μπορείτε να το αφήνετε ανοιχτό για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να φοβάστε για τον λογαριασμό του ρεύματος, ενώ χάρη στον ελάχιστο θόρυβο που παράγει, η παρουσία του θα περάσει απαρατήρητη –να θυμάστε απλά να το έχετε σε μέρος χωρίς πολλή σκόνη και να το καθαρίζετε πού και πού.

Τι λέτε λοιπόν; Η αγορά ενός desktop με τιμούλα γύρω στα 300€ σας φαίνεται ακόμα άσκοπη υπόθεση; Για ξαναρίξτε μια ματιά στις ανάγκες, τα γούστα και τον χώρο σας και ξανακάντε την ίδια ερώτηση στον εαυτό σας.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος
Tags: ASUSdesktop