Categories: GAMING

5 τρόποι για να κάνεις τους φίλους σου να αφήσουν κάτω το κινητό!

Μας αρέσει ή όχι, οι περισσότεροι από εμάς περνάμε τουλάχιστον πέντε ώρες της ημέρας μας κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού μας, την κατά μία έννοια προέκταση του χεριού μας. Πόσες και πόσες φορές μας έχει τύχει να βρεθούμε σε ένα δημόσιο χώρο ή σε μια μάζωξη σε σπίτι και οι περισσότεροι από τους φίλους μας να είναι απορροφημένοι κοιτώντας προς την παλάμη τους; Είναι κάτι απόλυτα συνηθισμένο. Άλλωστε, το 11% των ανθρώπων που ζουν σε χώρες του αποκαλούμενου δυτικού κόσμου έχουν «εθισμό» στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Άρα, τίθεται ένα ερώτημα: θέλουμε να «απεξαρτηθούμε»; Κι αν ναι, γιατί να μην το κάνουμε παρέα με τους φίλους μας, πάντα με διασκεδαστικό κι ενδιαφέροντα τρόπο δίχως να νιώθουμε πίεση ή ότι επιβάλλουμε στον εαυτό μας κάποιου είδους «τιμωρία». Γι’ αυτού του είδους την «απεξάρτηση», λοιπόν, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι. Όλοι τους πολύ διασκεδαστικοί!

Ας δούμε 5 από αυτούς…

 

Αρχικά, μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι της πιστωτικής κάρτας. Κατά τη διάρκεια αυτού του παιχνιδιού οι συμμετέχοντες που έχουν βγει παρέα σε κάποιο μαγαζί για καφέ, φαγητό ή ποτό, βάζουν στο κέντρο του τραπεζιού το κινητό τους για να μην το χρησιμοποιήσουν. Αυτός που θα «λυγίσει» πρώτος και θα νιώσει την ανάγκη να κοιτάξει το κινητό του, οφείλει να πληρώσει τον λογαριασμό όλης της παρέας. Όλης της παρέας! Σίγουρα, θα το σκεφτείς διπλά για να αρπάξεις το κινητό σου με μια τέτοια τιμωρία… ειδικά αν είστε και μεγάλη παρέα.

Για αυτούς που τους αρέσουν τα στοιχήματα, υπάρχει ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον παιχνίδι που βασίζεται στα στοιχήματα των συμμετεχόντων. Πως παίζεται; Κάθε παίκτης αφήνει στην άκρη το κινητό του και γράφει σε ένα χαρτί την πρόβλεψη του για το πόσα μηνύματα θα έχει στο Messenger σε δύο ώρες από την στιγμή της «εγκατάλειψης» κι έπειτα. Αφότου περάσουν οι δύο ώρες, ο παίκτης που έχει πέσει πιο κοντά στις προβλέψεις του είναι ο νικητής. Το έπαθλο θα το έχουν αποφασίσει οι παίκτες που συμμετέχουν. Το μπόνους είναι οι δύο, ελπίζουμε, παραγωγικές ώρες που έχουν περάσει δίχως να έχουν χρησιμοποιήσει το κινητό τους.

Άλλος ένας τρόπος για να αποφύγουμε τη «μηχανική» χρήση του κινητού μας είναι όταν βρισκόμαστε με την παρέα μας να θεσπίσουμε τον κανόνα κατά των κινητών. Σε περίπτωση που κάποιος σπάσει αυτόν τον κανόνα, τότε θα πρέπει να αφήσει κάποιο μέλος της παρέας να στείλει μήνυμα εκ μέρους του από το κινητό του, σε όποιον θελήσει. Εκ μέρους του! Ποιος θα ήθελε να του συμβεί κάτι τέτοιο;

Φυσικά, πάντα υπάρχουν και τα λαστιχένια γάντια τα οποία δε μας επιτρέπουν να χειριζόμαστε την οθόνη αφής. Έτσι όταν βρισκόμαστε με την παρέα μας μπορούμε να αποφασίζουμε (μέσω ψηφοφορίας;) για το άτομο που πιστεύουμε ότι είναι πιο εθισμένο στο κινητό του. Κατόπιν του φοράμε τα γάντια ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιεί το κινητό του με την ελπίδα να μάθει το μάθημά του… Ο μόνος λόγος για να βγάλει τα γάντια είναι για να τα δώσει σε κάποιο άλλο μέρος της παρέας…

Υπάρχει όμως κι ένας νέος, διασκεδαστικός τρόπος που θα μας επιτρέψει να «ξεκολλήσουμε» από τα κινητά μας χωρίς να τα αφήσουμε από τα χέρια και κυρίως χωρίς να αποξενωθούμε από την υπόλοιπη παρέα! Ακούει στο όνομα Frantics! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό παιχνίδι, μέλος της νέας σειράς παιχνιδιών PlayLink αποκλειστικά για το PS4, που μετατρέπει το smartphone ή το tablet σου σε χειριστήριο. Όλη η παρέα μπορεί να γίνει «ένα», διασκεδάζοντας και αποκτώντας ένα σύμμαχο στην προσπάθεια της «απεξάρτησης» από το smartphone.

Ας σας πούμε όμως δύο λόγια για το Frantics. Ουσιαστικά μιλάμε για 15 μίνι παιχνίδια έως τέσσερις παίκτες, οι οποίοι καλούνται να δοκιμαστούν σε μάχες αρένας με φρενήρη δράση αλλά και σε απαιτητικά παιχνίδια στρατηγικής.

Οικοδεσπότης σε όλο αυτό, ο παμπόνηρος και πανούργος Fox, o οποίος προσπαθεί να στρέψει τον έναν παίκτη ενάντια στον άλλο δημιουργώντας κλίμα ανταγωνισμού, αλλά και ατελείωτης διασκέδασης… ενώ αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα του παιχνιδιού. Πρέπει λοιπόν να βρίσκεσαι μονίμως σε επιφυλακή, δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση, οπότε δεν υπάρχει και χρόνος να τσεκάρεις τα μηνύματά σου στο Messenger, κατάλαβες που το πάμε; Το Frantics προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης στην παρέα, ανεβάζει την αδρεναλίνη και αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας. Και το καλύτερο; Είναι πλήρως μεταφρασμένο στα ελληνικά, κάνοντας το παιχνίδι ακόμα πιο οικείο και εύκολο για όσους δεν σκαμπάζουν μια από ξένες γλώσσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί, λοιπόν, με το Frantics να μην αφήνεις στιγμή το κινητό σου κάτω, αλλά τουλάχιστον ο λόγος δεν είναι για να τσεκάρεις πόσα like είχες στα social media αλλά να νικήσεις τους φίλους σου σε μια σειρά από διασκεδαστικά παιχνίδια. Το PlayLink διαθέτει πρωτοποριακές λειτουργίες που απογειώνουν το social gaming και παράλληλα συνιστούν έναν εντελώς νέο τρόπο διασκέδασης που έρχεται πλήρως μεταφρασμένος στα ελληνικά.

Η σειρά των τίτλων PlayLink επίσης συμπεριλαμβάνει το παιχνίδι γνώσεων «Η Γνώση είναι Δύναμη», το αστυνομικό θρίλερ «Hidden Agenda» και το ξεκαρδιστικό κουίζ «That’s You!», τα οποία είναι επίσης πλήρως μεταφρασμένα. Αν τερματίσετε λοιπόν με το Frantics, πάντα υπάρχει τρόπος να συνεχίσετε τη διασκέδαση. Μπορεί σκοπός μας να είναι να αφήσουμε στην άκρη τα κινητά μας, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και για διασκέδαση δίχως να περνάμε την ώρα μας απλά σκρολάροντας στο timeline του Facebook ή του Instagram.

Κάπως καλύτερο από το να αφήνετε ανοιχτά τα πάσης φύσεως εισερχόμενα στους κολλητούς σας, έτσι δεν είναι;

Γιώργος Τσίγκος

Share
Published by
Γιώργος Τσίγκος