Categories: GAMING

Ποια Σούπερ Λιγκ; FIFA 15!

 

Το δίχως άλλο, αυτό που ξεχωρίζουμε από την προηγούμενη εβδομάδα είναι το λανσάρισμα του FIFA 15, του τελευταίου επεισοδίου στη σειρά εξομοιωτών ποδοσφαίρου της EA Sports. Ναι, το «ποδοσφαιράκι» που λέγαμε μικροί. Ε λοιπόν, το ποδοσφαιράκι μεγάλωσε, ωρίμασε, σοβάρεψε και πλέον μας χτυπά την πόρτα όντας κανονικό ποδόσφαιρο, ένας εξομοιωτής που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους αγώνες που παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μας Σαββατοκύριακα με τα εθνικά πρωταθλήματα και μεσοβδόμαδα με τα Γιουρόπα Λιγκ και Τσάμπιονς Λιγκ. Οι κάτοχοι PS3 και Xbox 360 θα ζήσουν μια σούπερ ποδοσφαιρική εμπειρία, ωστόσο όσοι έχουν ένα PS4 ή Xbox One κάτω απ’ την τηλεόρασή τους (ή διαθέτουν PC), θα γίνουν μάρτυρες ενός ποδοσφαιρικού υπερθεάματος, απολαμβάνοντας το… 110% των όσων έχει να τους προσφέρει το FIFA 15.

Περιλαμβάνοντας ομάδες από κάθε πιθανό πρωτάθλημα του πλανήτη (από Ελλάδα παίζουν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός) και πάμπολλα modes, online και offline για να επιλέξει κανείς, το FIFA 15 ξεχωρίζει για τη βελτιωμένη μηχανή στην οποία βασίζεται. Από τους πρώτους κιόλας αγώνες αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει να κάνει με ένα ρεαλιστικότατο παιχνίδι ποδοσφαίρου. Τόσο απλά. Ελάχιστα ενδιαφέρουν τα γραφικά, ο ήχος, τα εφέ, τα μενού: αν η όλη εμπειρία είναι αμιγώς ποδοσφαιρική, αν είναι σε θέση να κάνει τον παίκτη να ξεχάσει ότι παίζει απλά ένα videogame και αντ’ αυτού να νομίζει ότι παρακολουθεί μπάλα και μάλιστα σε HD, τότε έχει εκπληρώσει τον στόχο του. Ε, το FIFA 15 αυτό το καταφέρνει και με το παραπάνω.

Οι τερματοφύλακες έχουν ξαναδουλευτεί απ’ την αρχή με όλα τα animations, τις τοποθετήσεις, ακόμα και τα λάθη τους και γενικότερα την όλη συμπεριφορά τους να αποπνέουν ρεαλισμό και αληθοφάνεια. Ο τρόπος παιχνιδιού είναι πλέον περισσότερο ορθολογικός ενώ παίζοντας ενάντια στην Α.Ι. θα χρειαστεί ουκ ολίγες φορές να αλλάξουμε προσέγγιση, σύστημα και τρόπο ανάπτυξης, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν όλες εκείνες οι μικρές λεπτομέρειες (ball boys να πετούν μπάλες μετά από πλάγια, παίκτες να ζεσταίνονται στον περιβάλλοντα χώρο, κοινό να αντιδρά σε φάσεις και αποφάσεις διαιτητή και άλλα τέτοια ωραία) που όμως συμβάλλουν στη δημιουργία μιας αυθεντικής ποδοσφαιρικής εμπειρίας.

Συνυπολογίζοντας το ότι ειδικά οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ περιλαμβάνονται υπερπλήρεις στο παιχνίδι μαζί με τα γήπεδά τους, έχουμε να κάνουμε με τον απόλυτο ποδοσφαιρικό εξομοιωτή για φέτος. Ποιος είναι για ένα διπλάκι;

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος