Categories: DIGITAL STORIES

Ποια είναι η Indigo, γιατί αξίζει να τη χρησιμοποιήσετε και πού θα τη γνωρίσετε;

 Ψάχνοντας για τους δημοφιλέστερους όρους της ψηφιακής κουλτούρας στην εποχή μας, δεν μπορεί κανείς να μην ξεχωρίσει το social networking” και τα startups”: το μεν πρώτο άλλωστε έχει δώσει άλλη έννοια στην κοινωνικοποίηση, τα δε δεύτερα είναι εκείνα που περιγράφουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αμεσότητα που έχει εξασφαλίσει στο επιχειρείν η Τεχνολογία. Αυτούς τους δύο όρους συνδυάζει η Indigo, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που εμπνεύστηκε ο Στεφάν Ντε Φρεϊτάς και δραστηριοποιείται από το 2012, αναπτύσσοντας κοινωνικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής.

Η Indigo ουσιαστικά είναι ένα δίκτυο μέσω του οποίου ο καθένας μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ή αντικείμενα που δεν έχει ανάγκη δίχως να περιμένει κάποιο υλικό αντάλλαγμα. Αντί χρημάτων, τα μέλη της Indigo κερδίζουν Digos με τα οποία μπορούν και εκείνα με τη σειρά τους να ζητούν τη βοήθεια και τη συνδρομή άλλων μελών: ο αριθμός των μελών που έχει βοηθήσει κανείς, η εθελοντική εργασία που έχει προσφέρει σε ΜΚΟ και η συνεισφορά χωρίς να δεχτεί καν Digos, καθορίζουν τον συντελεστή καλών “vibes” (Goodvibes Coefficient), βάσει του οποίου καθορίζεται και το κόστος των υπηρεσιών και των αντικειμένων, όταν τα ζητήσει. Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο σύστημα οικονομίας το οποίο μάλιστα δουλεύει αψεγάδιαστα, επιτρέποντας εδώ και μια τριετία στην κοινότητα του Indigo να προσφέρει και να δέχεται βοήθεια.

Η Indigo λοιπόν ξεκινά τη δραστηριοποίησή της και στη χώρα μας: η αλήθεια είναι πως η ελληνική κοινωνία είναι σε θέση, ιδιαίτερα μετά τις ζυμώσεις που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, να δεχτεί και να στηρίξει μία τέτοια «social κολεκτίβα» και το timing για το δημιούργημα του Ντε Φρεϊτάς μοιάζει ιδανικό. Όσο για το πού και το πότε θα γίνει η πρώτη… γνωριμία; Απόψε κιόλας, στον χώρο του Ρομάντσο, στο πλαίσιο του 4ουNot Another Networking Event που θα διεξαχθεί εκεί. Καλεσμένος είναι όλος ο καλός ο κόσμος: marketeers, προγραμματιστές, νέοι επιχειρηματίες, κοινωνοί της κουλτούρας των startups και κάθε δημιουργικά ανήσυχο πνεύμα –οπότε αν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε το laptop σας στο σπίτι και κατά τις 21:00 να περάσετε μια βόλτα.

Ακόμα κι αν το πρόγραμμά σας όμως δεν σας επιτρέπει «τσάρκα» μεσούσης της εβδομάδας, μπορείτε να κατεβάσετε το app της Indigo σε iOS και Android και να αρχίσετε να πειραματίζεστε οι ίδιοι με τα όσα έχει να προσφέρει η πλατφόρμα. Κρατήστε και το όνομά της κάπου πρόχειρα: κάτι μας λέει ότι θα το ακούμε αρκετά συχνά από εδώ και πέρα.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος