Categories: SPONSORED

Παγωτό και τύψεις δεν «πηγαίνουν» πλέον μαζί

Η πιο γλυκιά απόλαυση παύει να είναι «ένοχη». Εξάλλου η κύρια σκέψη κατά την κατανάλωση παγωτού είναι το «πάρτυ» ζάχαρης και θερμίδων που το συνοδεύει ενώ στο τέλος καταλήγουμε να κατηγορούμε τη λιγούρα και την εφεύρεση της κατάψυξης. Σωστά; Όχι πια. Η δωδώνη, η ελληνική εταιρεία που έχει ταυτίσει το όνομά της με το παγωτό, προχωρά το γλυκό του καλοκαιριού ένα βήμα παραπέρα σε συνεργασία με την επίσης ελληνική Sweete, το επιτραπέζιο γλυκαντικό από stevia που αντικαθιστά υγιεινά και φυσικά την «κακή» ζάχαρη που μπορεί να μας στείλει εκτός από τον οδοντίατρο και στη ζυγαριά.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, επιλεγμένα ψυγεία θα φιλοξενήσουν οικογενειακές συσκευασίες παγωτών δωδώνη- Sweete με γεύση βανίλια ή σοκολάτα- λεμόνι. Επιπλέον, σε όλα τα καταστήματα δωδώνη θα μπορέσουμε να «εξερευνήσουμε» παγωτό με γεύση τριαντάφυλλο από τον σεφ Γιάννη Αποστολάκη. Η απουσία της ζάχαρης περνάει απαρατήρητη ακριβώς επειδή η Sweete έχει κερδίσει το στοίχημα των γλυκαντικών από stevia.

Επειδή όμως υπάρχουν κάποια όντα που, όλως παραξένως, δεν προτιμούν το παγωτό, η Sweete μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καφέ, γλυκά και όλα τα υπόλοιπα, καθώς διατίθεται στα φαρμακεία είτε σε φακελάκια είτε σε μορφή κρυσταλλικής σκόνης με τα δύο φακελάκια να αντιστοιχούν γευστικά σε δύο κουταλάκια ζάχαρη. Κάπως έτσι μπορεί να μπει το «τικ» στη λίστα για «ανεμπόδιστες» γλυκές απολαύσεις χωρίς τύψεις.

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου