LIFE

Όσα έχουμε επιθυμήσει σε κάποιο Meet Market, τώρα έχουν το δικό τους διαδικτυακό σπίτι

Το πρώτο Meet Market, ήταν μια μόλις μικρή χριστουγεννιάτικη αγορά στον δεύτερο όροφο του Κ44 στο Γκάζι το 2007. Σε εκείνο το πολύ αγαπημένο και φημισμένο μπαρ, που δεν υπάρχει πια, υπήρχαν 20 εκθέτες που πουλούσαν τις δημιουργίες τους και μια λίστα από DJ’s για να διατηρήσουν την ατμόσφαιρα εορταστική. 

Ίσως επειδή κάτι τέτοιο έλειπε από την Αθήνα, ίσως επειδή ήταν η κατάλληλη στιγμή και το κατάλληλο μέρος, εκείνο το πρώτο Meet Market έκανε αίσθηση, το επισκέφθηκαν πολλοί και ψώνιζαν και έπιναν και μπερδεύτηκαν ο ένας με τον άλλο, και άρχισαν να ρωτούν πού και πότε θα ήταν το επόμενο. 

Χειροποίητο κεραμικό βάζο Frida, BETTY and CLAY

Φυτικό σαπούνι, ENA KARO

Βλέποντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον για περισσότερα Meet Markets, η Άλισον, σήκωσε τα μανίκια, έπιασε δουλειά και άρχισε να οργανώνει το επόμενο, το οποίο είχε 25 εκθέτες. Στο επόμενο συμμετείχαν 30 και στο επόμενο 35 και έτσι, αργά αλλά σταθερά, η οικογένεια των συμμετεχόντων και των επισκεπτών άρχισε να μεγαλώνει και το νέο να εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα. 

Σήμερα, το Meet Market έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, με μια οικογένεια από 400+ εναλλασσόμενους σχεδιαστές και παραγωγούς, δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και μια υποδομή που συνεχώς διευρύνεται και είναι αφιερωμένη στον εορτασμό και την υποστήριξη του επιχειρηματικού πνεύματος. 

Πάθος – Χειροποίητο κέντημα, Thread Jar

Μωρουδιακά φορμάκια, ALOV

Έπειτα από 16 χρόνια και περισσότερες από 130 εκδηλώσεις στο ενεργητικό του, η δημιουργία ενός διαδραστικού Marketplace για το Meet Market ήταν φυσική εξέλιξη. Με αυτή την κίνηση το Meet Market, ορίζει την αποστολή του, που δεν είναι άλλη από την ανάδειξη του ταλέντου των επιχειρηματιών του τόπου μας και την εξάπλωση της φήμης της ελληνικής δημιουργικότητας και καινοτομίας παντού. Στόχος είναι οι “Μakers”, δηλαδή οι Δημιουργοί όπως αποκαλούνται στη γλώσσα του Meet Market, αλλά και οι “Shoppers”, δηλαδή οι Αγοραστές, όχι μόνο από’ ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά απ’ όλο τον κόσμο, να έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω μιας user friendly online πλατφόρμας αγορών. 

Η ομάδα του Meet Market σκέφτηκε και προβληματίστηκε για το πώς θα έπρεπε να εκτελεστεί μια τέτοια ιδέα. Πώς θα μπορούσαν να μεταφέρουν την αίσθηση του φυσικού Meet Market στον ψηφιακό πλέον κόσμο; Κατέληξε πως η καλύτερη οδός θα ήταν να αφήσουν κάθε Μaker να λάμψει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, όπως και σε ένα Meet Market event. 

Μπλε σκουλαρίκια σταγόνες από ανοξείδωτο ατσάλι, Denada’s Handmade

Πόστερ και κάρτες, All cats are beautiful, Redy.Shop

Έτσι, γεννήθηκε η πλατφόρμα www.themeetmarket.gr την οποία οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να προσαρμόσουν σύμφωνα με τις ανάγκες και την αισθητική τους, με τον ίδιο τρόπο που θα έστηναν το pop up shop τους στην εκδήλωση του Meet Market. Ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ, προϊόντα περιποίησης & ευεξίας, τέχνης & διακόσμησης, είδη για το παιδί, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage αντικείμενα & πολύχρωμα vibes σε μια digital γιορτή του τοπικού επιχειρηματικού πνεύματος. 

Η αλήθεια είναι ότι σε έναν ψηφιακό κόσμο γεμάτο με αμέτρητες επιλογές, η αναζήτηση ενός μοναδικού χειροποίητου αντικειμένου μπορεί συχνά να είναι μία πρόκληση. Το Meet Market e-shop, δημιουργεί επιμελημένες λίστες ανάλογα την εποχή, τις κατηγορίες των προϊόντων, τις προσφορές, τα χρώματα, τα δώρα για τους αγαπημένους και πολλά ακόμα. Στόχος είναι να ανακαλύψουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Είτε ψάχνουμε ένα εντυπωσιακό κόσμημα ή ένα χειροποίητο αντικείμενο διακόσμησης για το σπίτι, είτε ένα μοναδικό δώρο, οι λίστες έχουν κάτι για κάθε περίσταση αλλά και κάτι για όλους. 

Οικολογική βαμβακερή tote bag, The Library, Mama Cavolfiore

Κιμονό με σχέδια, Dystopians

Ανθρακί T-shirt με πορτοκαλί γράμματα, Greek Sayings in English

Mια διαδικτυακή αγορά καινοτομίας και δημιουργικότητας

Αν είσαι Maker, μπορείς να διαμορφώσεις το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα στην πλατφόρμα του Meet Market. Μπορείς να ανεβάσεις και να πουλήσεις τα προϊόντα σου, σε μία διαδικτυακή κοινότητα γεμάτη ζωντάνια, παρέα με άλλους σχεδιαστές, τεχνίτες, παραγωγούς, συλλέκτες και δημιουργούς από πολλούς διαφορετικούς κλάδους, ανοίγοντας έτσι ένα νέο παράθυρο επικοινωνίας μέσω του ψηφιακού σύμπαντος του Meet Market. Μπορείς να γίνεις και εσύ μέλος αυτής της κοινότητας, εντελώς δωρεάν, και προσεγγίσεις ένα κοινό που αναζητά μοναδικά προϊόντα σαν τα δικά σου.

Αν είσαι Shopper και σου αρέσει να αγοράζεις μοναδικά, handmade αντικείμενα φτιαγμένα με αγάπη, τότε είσαι μόλις ένα κλικ μακριά. Το e-shop του Meet Market λειτουργεί 24/7 και αποτελεί μια επιμελημένη συλλογή με μερικά από τα καλύτερα προϊόντα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το e-shop θα βρεις όλους εκείνους που κάνουν την κουλτούρα της αγοράς αυθεντική και ξεχωριστή και με τη δική σου υποστήριξη θα συνεχίσουν όχι απλά να επιβιώνουν αλλά να ευδοκιμούν.

The Meet Market
Facebook: The Meet Market
Instagram: @themeetmarket.gr
YouTube: The Meet Market
Tik Τοκ: @themeetmarket
www.themeetmarket.gr
#themeetmarket | #livelovelocal
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Share
Published by
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά