Categories: DIGITAL STORIES

Online φαρμακείο; Γιατί όχι;

Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν έχει διεισδύσει στις ζωές μας η Τεχνολογία, στο κομμάτι της υγείας δεν έχει κάνει τη μεγάλη διαφορά. Σύμφωνοι, έχουν βγει όλα εκείνα τα wearables που μας δίνουν μια καλύτερη εικόνα για την κατάσταση του οργανισμού και τις συνήθειές μας αλλά μέχρι εκεί: η επίσκεψη στον γιατρό, για μια ασφαλή διάγνωση, και το φαρμακείο, για την προμήθεια ακόμα και των πιο βασικών φαρμάκων, βιταμινών ή καλλυντικών, παραμένει “must”. Ευτυχώς τουλάχιστον σε ό,τι αφορά αυτό το τελευταίο, η κατάσταση σιγά-σιγά έχει αρχίσει να αλλάζει καθώς την εμφάνισή τους έχουν κάνει τα πρώτα online φαρμακεία!

Θέλοντας να δούμε τι προσφέρει ένα τέτοιο, επισκεφθήκαμε το πιο καλαίσθητο και παράλληλα μία από τις πιο πλήρεις προτάσεις στην ελληνική αγορά, το Healthplace.gr. Φυσικά τα φάρμακα (χάπια, σιρόπια κλπ) που απαιτούν συνταγή γιατρού δεν είναι διαθέσιμα, ωστόσο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που αφορούν την προσωπική του υγεία, φροντίδα και υγιεινή, την πρόληψη, την αγωγή απλών παθήσεων και τη διατροφή, μεταξύ άλλων.

Γιατί όμως να προτιμήσει κανείς ένα τέτοιο site και να μην κάνει μια βόλτα στο φαρμακείο της γειτονιάς του; Καθένα από τα online φαρμακεία που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο διαδίκτυο, έχει τον τρόπο του να «δελεάσει» τους καταναλωτές. Το Healthplace.gr, μιας που αναφερθήκαμε σε αυτό, προσφέρει δυνατότητα πληρωμής με αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση και PayPal ενώ για αγορές άνω των 30€, τα μεταφορικά έξοδα είναι δωρεάν –οπότε παίρνετε αυτό που θέλετε στην πόρτα σας, ψωνίζοντας από το smartphone, το tablet ή εν πάση περιπτώσει από όποια συσκευή θέλετε, όταν βρείτε χρόνο.

Το e-commerce κερδίζει διαρκώς έδαφος και αναπτύσσεται ραγδαία. Με την τάση που επικρατεί, ακόμα και η τόσο ιδιαίτερη αγορά της υγείας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το μέσον υπάρχει και λέγεται διαδίκτυο ενώ και αρκετές προτάσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους και ο ανταγωνισμός μάλιστα τις ωθεί να γίνονται διαρκώς καλύτερες. Στο χέρι μας είναι να τις εμπιστευτούμε.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος