Σε μια έκταση που προορίζεται για υπαίθριες δραστηριότητες ο χώρος μιας υπαίθριας αγοράς παίζει κεντρικό ρόλο και επιδιώκει να δημιουργήσει μια αίσθηση αστικού περιπάτου ενταγμένου αρμονικά στο ιδιαίτερο φυσικό τοπίο της περιοχής. Χτισμένες σε προβεβλημένο σημείο, οι μικρές κατασκευές εντάσσονται στο άγριο τοπίο της Κρήτης, δημιουργώντας ένα μέρος για εκδηλώσεις και συναναστροφές ανάμεσα στους επισκέπτες της περιοχής.
Το Core Agora, το έργο των Not a Number Architects στο Σχίσμα Ελούντας στην Κρήτη, φιλοδοξεί «να γίνει σημείο συνάντησης και να ενθαρρύνει την επικοινωνία με τους περαστικούς, ζωντανεύοντας την περιοχή με τη φιλοξενία γεγονότων και πολιτιστικών εκδηλώσεων».
Αυτή η διαφορετική αγορά έλαβε το διεθνές βραβείο Paris Design Awards 2020 για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο στην κατηγορία Small Scale Project Architecture. Ο σχεδιασμός του αρχιτεκτονικού γραφείου αφορά στη δημιουργία αυτόνομων περιπτέρων σε διάταξη με χρήσεις καταστημάτων, ψυχαγωγίας, τέχνης και εστίασης. Ο σχεδιασμός αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων που ενοποιεί και συμπληρώνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Domes of Elounda σε ένα ενιαίο σύνολο.
«Λεπτές λωρίδες ξύλου σε απόχρωση καρυδιάς πλέκονται και δημιουργούν κατακόρυφα περσιδωτά σκίαστρα που τυλίγουν τους κυβικούς όγκους των περιπτέρων. Το μοτίβο αυτό που θυμίζει κάτι από την τέχνη της καλαθοποιίας δημιουργεί στην όψη ένα παιχνίδι διαφάνειας και αδιαφάνειας. Κατά την κίνηση μέσα στον χώρο της αγοράς τα περίπτερα φαίνονται άλλοτε συμπαγή και άλλοτε διάτρητα αποκαλύπτοντας σταδιακά το εσωτερικό τους. Μεγάλες βιτρίνες διατρυπούν το πλεκτό των όψεων και πλαισιώνουν τα προϊόντα στο εσωτερικό. Το βράδυ η διάτρητη επιδερμίδα φιλτράρει το φως από το εσωτερικό δίνοντας την εικόνα μιας συστάδας από φαναράκια που καλούν τον επισκέπτη από μακριά να τα εξερευνήσει», όπως περιγράφει η ομάδα μελέτης του έργου που αποτελείται από τους Ερμή Αδαμαντίδη, Δομινίκη Δαδάτση και Παύλο Συμιανάκη.
Αντίστοιχα, στο εσωτερικό των περιπτέρων χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά με αδρές υφές και κυρίως ξύλο με βαθιά νερά, υπόλευκη και μπεζ πέτρα, φυσική γιούτα και μεταλλικές στιλπνές λεπτομέρειες, «συνθέτοντας έναν καμβά που εντάσσεται αρμονικά στο άγριο τοπίο της περιοχής».
Ο Ερμής Αδαμαντίδης και η Δομινίκη Δαδάτση ίδρυσαν το 2008 στο Λονδίνο το αρχιτεκτονικό γραφείο Not a Number Architects. Η δημιουργίες του γραφείου σε Ελλάδα, Ευρώπη και Μέση Ανατολή έχουν διακριθεί με διεθνή αρχιτεκτονικά βραβεία όπως τα World Architecture Community Awards, A+ Architizer Awards, Evolo Skyscraper, ΔΟΜΕΣ, Paris Design Awards. Το έργο τους έχει ξεχωρίσει για την ανατρεπτική χρήση των υλικών στην αρχιτεκτονική σύνθεση και τη διάθεση για συμβολισμό που συνδιαλέγεται με τη φύση και την ιστορία του εκάστοτε τόπου.