Categories: ΜΟΔΑ

Το Nεnε προσθέτει φολκλόρ λεπτομέρειες στα basic κομμάτια της ντουλάπας μας

Αν νιώθετε -δικαίως- άνετα φορώντας οversized γραμμές και αγαπάτε τις λεπτομέρειες που δίνουν άλλον αέρα στα basic κομμάτια που επιλέγετε, μάλλον έφτασε η ώρα να γνωρίσετε ένα φρέσκο ελληνικό brand. Το “Νεnε” μπορεί να γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2016, αλλά παρά το νεαρό της ηλικία του δείχνει να υπόσχεται πολλά.

Η ιδέα ανήκει στην Ελένη Αναστασιάδη αφού το να ασχοληθεί με αυτό που αποκαλεί «εναλλακτική» μόδα ήταν όνειρο και στόχος της. Έτσι, τον περασμένο Ιούνιο, μας παρουσίασε ένα project με εσπαντρίγιες «οι οποίες όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ότι ποιο άνετο υπάρχει σε παπούτσι» στοχεύοντας στο να ενσωματώσει στη φόρμα και τα σχέδια τους στοιχείο της εγχώριας λαϊκής τέχνης.

Το project βέβαια ξεκίνησε κάπως αργά, το καλοκαίρι είχε ήδη φτάσει και η ιδέα για να βγουν και ρούχα του brand πήρε παράταση για το 2017. Με το νέο έτος λοιπόν το Nεne και η σχεδιάστριά του είναι σε θέση να μας παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη συλλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συλλογή του Δεκεμβρίου βαφτίστηκε “ANDROMEDA” και αποτελείται από jackets με κεντήματα στο χέρι, βελούδο, μετάξι και βαμβακερά κρόσια. Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται η καλοκαιρινή collection ” ATRIUM ” η οποία θα μας προτείνει λινά oversized φορέματα παντρεμένα με ελληνικά παραδοσιακά υφαντά καθώς και αέρινα μεταξωτά υφάσματα.

Οι φαρδιές και επιμελώς ατημέλητες γραμμές κυριαρχούν και στην αναμένομενη collection του Nεnε μιας και «το καλοκαίρι μας θέλει ελεύθερους, τόσο στο πνεύμα, όσο και στο στυλ». Από την ” ATRIUM ” δεν θα λείπουν νέα σχέδια εσπαντρίγιας μιας και η ανταπόκριση του κόσμου στα περσινά σχέδια ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο περίμενε η Ελένη Αναστασιάδη.

Από που αντλεί την έμπνευσή της για τα ρούχα που κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό; «Από τη θάλασσα, τα νησιώτικα σοκάκια, την ελληνική παράδοση. Η νέα συλλογή “μυρίζει Αιγαίο” και θα την χαρακτήριζα άκρως αέρινη και elegant». Κατά την σχεδιάστρια, ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να συνδυάσετε ένα ρούχο Νεnε είναι με ένα άνετο σανδάλι σε αρχαιοελληνικό στυλ ή μια άνετη εσπαντρίγια κι ένα εντυπωσιακό κολιέ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Nεnε θα βρείτε εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.