Categories: DIGITAL STORIES

To MyRoll είναι η εφαρμογή που πρέπει να κατέβει σε κάθε κινητό πάραυτα!

MyRoll. Κάποιοι το γνωρίζουν, κάποιοι άλλοι όχι, κάποιοι λίγοι ενδεχομένως να το έκαναν όμως όχι ως MyRoll αλλά Flayvr. Μετά από ένα rebranding και μία αλλαγή κατεύθυνσης, η εφαρμογή της Flayvr Media είναι και πάλι διαθέσιμη σε App Store (iOS) και Google Play (Android). Σε ποιους απευθύνεται και τι κάνει; Ας πούμε ότι θα τη βρουν ιδιαίτερα χρήσιμη όσοι κρατούν τις φωτογραφίες τους αποθηκευμένες στο κινητό (δηλαδή όλοι) και ακόμα περισσότερο εκείνοι που αρέσκονται να τις χαζεύουν ή να τις επιδεικνύουν σε άλλους. Όσο για το τι κάνει, δημιουργεί μια γκαλερί με τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο smartphone μας.

Τα πράγματα βέβαια δεν θα μπορούσαν να ήταν τόσο απλοϊκά. Το MyRoll είναι μία «έξυπνη» γκαλερί. Κατηγοριοποιεί τις φωτογραφίες και τα βίντεό μας με βάση ορισμένα κριτήρια: πότε τραβήχτηκαν, πού έγινε αυτό, αν αντιστοιχούν σε ένα συγκεκριμένο γεγονός, αν υπάρχουν κι άλλοι σε αυτές. Προσφέρει δύο επιλογές προβολής, τη gallery όπου οι εικόνες φαίνονται «πιλάφι» και τη moments όπου κατηγοριοποιούνται με τον τρόπο που είδαμε πιο πάνω. Μπορούμε να συνδυάσουμε γεγονότα, να επεξεργαστούμε και να ξεχωρίσουμε φωτογραφίες, ακόμα και να τις μοιραστούμε online. Το βασικότερο όλων όμως είναι ότι έχουμε ένα στυλάτο και ιδιαίτερα βολικό ψηφιακό άλμπουμ για να τις δείξουμε σε φίλους και γνωστούς. Το καλύτερο στην όλη υπόθεση είναι πως με μία απλή δημιουργία λογαριασμού στο MyRoll μπορούμε να απολαμβάνουμε cloud services (θυμηθείτε τι λέγαμε τις προάλλες…) και έτσι να έχουμε πρόσβαση σε όοολες τις φωτογραφίες μας, σε όποια συσκευή και αν βρίσκονται αυτές.

Για να κατεβάσετε το MyRoll στο κινητό ή το tablet σας δεν θα χρειαστεί να ξηλωθείτε αφού η εφαρμογή προσφέρεται δωρεάν. Δεδομένου δε ότι κυκλοφόρησε στη νέα της μορφή πρόσφατα, ενισχύεται διαρκώς με updates και patches οπότε διαρκώς βελτιώνεται. 

Πέτρος Κηπουρόπουλος