Categories: ΜΟΔΑ

Οι σχεδιαστές των Μoloko Plus είχαν άριστα στο μάθημα της γεωμετρίας

Ακόμη και αν οι μεγάλοι σχεδιαστές επανέφεραν τον μαξιμαλισμό στα αξεσουάρ προτείνοντάς μας ογκώδη κολιέ, ακατέργαστες πέτρες, κρόσια και περικάρπια, τι  και αν τα υφασμάτινα chokers των 90ς επέστρεψαν δυναμικά  ξαναβρίσκοντας τη θέση τους στις μπιζουτιέρες φαίνεται πως τα minimal αξεσουάρ παραμένουν μια σταθερή αξία στον χρόνο και την μόδα αφού δεν μας δυσκολεύουν στους καθημερινούς μας συνδυασμούς.

Oι καθαρές γραμμές των Moloko Plus πρωτοεμφανίστηκαν πριν από περίπου τρία χρόνια. Το brand γεννήθηκε όταν για την Μαρία Παύλου η κατασκευή κοσμημάτων είχε γίνει πια περισσότερο πάθος παρά ένα απλό χόμπι. Αποφάσισε λοιπόν να αλλάξει κατεύθυνση στον επαγγελματικό της προσανατολισμό και μαζί με τον Θανάση Φωτεινιά να αφοσιωθεί στις χειροποίητες κατασκευές. Οι δύο τους λοιπόν συνεχίζουν μέχρι σήμερα να δημιουργούν σειρές κοσμημάτων με minimal αισθητική, κομμάτια που μπορούν να φορεθούν και είτε μόνα τους είτε πολλά μαζί ή να συνοδεύσουν διακριτικά ένα statement κομμάτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γεγονός πως κάθε κομμάτι Moloko Plus  είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο στο χέρι κάνει κάθε συλλογή του brand μοναδική. Εκτός όμως από την κατασκευή και την τεχνική που απαιτεί κάθε κολιέ, δαχτυλίδι ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τα συγκεκριμένα κοσμημάτα προσπαθεί να παραμένει πιστή σε μια λιτή αισθητική που συνδυάζει τις αυστηρές με τις ελεύθερες γραμμές, τη μαθηματική γεωμετρία με την ασυμμετρία της φύσης, δίνοντάς μας ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Η έμπνευση για την Μαρία και τον Θανάση προκύπτει από τους ανθρώπους που συναναστρέφονται καθημερινά, από τα τοπία της πόλης, αλλά και από την συνεχή επαφή με τα υλικά που επεξεργάζονται στο εργαστήριό τους. Όπως εξηγούν, τόσο τα νεότερα όσο και τα παλαιότερα σχέδιά τους απευθύνονται σε όσους λατρεύουν να διακρίνουν την λεπτομέρεια στα κοσμήματα που επιλέγουν. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτούς, μπορείτε να βρείτε τις προτάσεις τους εδώ και εδώ.

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη