Categories: GAMING

Μια τριάδα videogames για ‘σας που σας άρεσε το The Man in the High Castle

Το The Man in the High Castle αποτελεί μία από τις πλέον φιλόδοξες παραγωγές του Amazon. Μετρώντας ήδη δύο σεζόν και οδεύοντας ολοταχώς για την τρίτη, πραγματεύεται μια εναλλακτική πραγματικότητα στην οποία οι δυνάμεις του Άξονα θριάμβευσαν επί των Συμμάχων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με αποτέλεσμα στη «μοιρασιά» η Ιαπωνία να πάρει τις ακτές ανατολικά και δυτικά του Ειρηνικού και η Γερμανία τον υπόλοιπο πλανήτη με την κεντρική Αμερική να αποτελεί την ουδέτερη ζώνη. Η σειρά ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή φωτογραφία και τον καταπληκτικό της κόσμο με τα γεγονότα της να εξελίσσονται κατά βάση στα εδάφη των –άλλοτε- ΗΠΑ.


Για εσάς που το The Man in the High Castle σας ξετρέλανε λοιπόν, έχουμε ορισμένες προτάσεις που θα σας επιτρέψουν να περιπλανηθείτε σε εξίσου εναλλακτικές πραγματικότητες, επιζώντας από παρόμοιες δυστοπικές καταστάσεις. Αν και τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί το ομώνυμο βιβλίο του Φίλιπ Κ. Ντικ (σε αυτό βασίστηκε η σειρά εξ άλλου αν και εν τέλει παρεκκλίνει αρκετά), εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ορισμένα videogames (όχι πολλά, τρία είναι όλα κι όλα) που θα σας βάλουν στα παπούτσια των αντίστοιχων Frank Fink και Juliana Crain των δικών τους κόσμων. Είστε έτοιμοι να προσχωρήσετε στην Αντίσταση;


Wolfenstein: The New Order (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC | 2014)

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι που μπορεί να καυχιέται ότι «πατά» στο ίδιο κόνσεπτ με το The Man in the High Castle, είναι το Wolfenstein: The New Order. Ο τίτλος της Bethesda εξελίσσεται σε έναν κόσμο που οι δυνάμεις του Άξονα έχουν αναπτύξει τεχνολογίες τέτοιες που τους έχουν δώσει το προβάδισμα έναντι των Συμμάχων. Ο παίκτης δρα ως μέλος της Αντίστασης στην Ευρώπη προσπαθώντας να πλήξει τα σχέδια του Άξονα, βοηθώντας στην αποδυνάμωσή του. Βλέπει τα πάντα από πρώτο πρόσωπο ενώ στην αρχή κιόλας του παιχνιδιού καλείται να πάρει μια συγκεκριμένη απόφαση που αλλάζει άρδην ολόκληρο το στόρι. Κατά τα άλλα είναι τίγκα στη μάχη και τα όπλα, με δυνατό σύστημα κάλυψης και ενδιαφέρουσα πλοκή για FPS, αντλώντας έμπνευση από ταινίες, σειρές, βιβλία και βέβαια ιστορικά γεγονότα. Κερασάκι στην τούρτα, το μοναδικό του soundtrack.


Turning Point: Fall of Liberty (PS3, Xbox 360, PC | 2008)

Μια εξαιρετική ιδέα που στην πράξη τα θαλάσσωσε. Το σενάριο του Turning Point: Fall of Liberty θέλει τον Ουίνστον Τσόρτσιλ να πεθαίνει το 1931, οκτώ χρόνια πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με αποτέλεσμα το Ηνωμένο Βασίλειο να πέφτει στα χέρια των Ναζί το 1940, με την υπόλοιπη Ευρώπη, τη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή να ακολουθούν αμέσως μετά. Οι ΗΠΑ πιάνονται απροετοίμαστες και παραδίδονται και κάπως έτσι ξεκινά το παιχνίδι, με τον παίκτη να ταξιδεύει σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να πάρει για λογαριασμό της Αντίστασης τον έλεγχο της ατομικής βόμβας –η οποία, ειρήσθω εν παρόδω κατασκευάζεται στην πρωτεύουσα της Αγγλίας προκειμένου να πέσει στη Νέα Υόρκη! Το παιχνίδι πάντως δεν αρίστευσε, με τους κριτικούς να κάνουν λόγο για βαρετές αποστολές και προκλητικά μικρό βαθμό δυσκολίας.


The Saboteur (PS3, Xbox 360, PC | 2009)

Η περίπτωση του Saboteur διαφέρει από τις άλλες δύο, κυρίως διότι τα γεγονότα του διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής στο Παρίσι. Πρωταγωνιστής είναι ένας πρώην οδηγός αγώνων και μηχανικών ο οποίος έχοντας γλιτώσει την εκτέλεση, γίνεται μέλος της Γαλλικής Αντίστασης. Η πλοκή περιστρέφεται βέβαια γύρω από τη δίψα του πρωταγωνιστή για εκδίκηση από τον Γερμανό που του είχε κλέψει (literally) τη νίκη στο γκραν πρι του Σάαρμπρυκεν μερικά χρόνια πριν, αφήνοντας τον πόλεμο σε δεύτερο πλάνο. Ο παίκτης βέβαια έχει τη δυνατότητα να επιφέρει καίρια πλήγματα στις εγκαταστάσεις και την προπαγάνδα των Γερμανών, με το Παρίσι να παρουσιάζεται πιο επιβλητικό και σκοτεινό από ποτέ. Εξαιρετικός τίτλος που αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα της Pandemic αφού έκλεισε λίγο μετά την παράδοσή του.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος