Categories: DIGITAL STORIES

Μεγαλώνουν κι άλλο τα tweets στο Twitter!

Δεν έχουν περάσει και πολλές εβδομάδες από τότε που σας ενημερώναμε για την απόφαση του Twitter να σταματήσει να μετρά στους χαρακτήρες των tweets των χρηστών, εικόνες, GIF, βίντεο, ψηφοφορίες (polls) αλλά και δημοσιεύσεις άλλων (το λεγόμενο “quoting”) που προσέθεταν αυτοί, και το δίκτυο ξαναχτυπά!

Με την πολυπόθητη ανάπτυξη να μην έρχεται –και τη μείωση των θέσεων εργασίας (σε ποσοστό μάλιστα 9% επί του συνολικού του δυναμικού) να μοιάζει δεδομένη πια- το δίκτυο αποφάσισε να δώσει στους χρήστες του ακόμα περισσότερο χώρο για να εκφραστούν ελεύθερα! Πώς; Πάντως σίγουρα όχι αυξάνοντας το όριο-σήμα κατατεθέν των 140 χαρακτήρων, αλλά για ακόμα μια φορά, παύοντας να προσμετρά «κάτι» σε αυτό, κι αν πριν από μερικές εβδομάδες ήταν όλα όσα σας αναφέραμε πιο πάνω, αυτή τη φορά είναι τα usernames στις απαντήσεις σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ιδέα υλοποιείται σε πρώτη φάση δοκιμαστικά σε έναν μικρό αριθμό χρηστών μέσω του app του Twitter στο iOS και ουσιαστικά, αντί να γίνεται το “mention” που όλοι ξέραμε στην αρχή του εκάστοτε tweet, ο χρήστης βλέπει απλά μια γκρίζα μπάρα που γράφει Replying to [username]”. Πρακτικά λοιπόν, εκείνος έχει στη διάθεσή του περισσότερους χαρακτήρες για να απαντήσει στον χρήστη που θέλει. Σε συνδυασμό δε με το γεγονός πως το Twitter θα προβάλει κανονικά στα “timelines” των χρηστών τα tweets που ξεκινούν με κάποιο username (οπότε ξεχνάτε τα μηνύματα που ξεκινούσαν με “.@” ώστε η απάντησή σας να είναι ορατή και στους ακολούθους σας και όχι σε εκείνον για τον οποίο προορίζεται), η επικοινωνία στο δίκτυο περνά σε άλλο επίπεδο.

Σημειώστε πως η αλλαγή αυτή βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και, δυστυχώς, ουδείς από το Twitter έχει ενημερώσει σχετικά με το πότε θα «ανοίξει» στους υπόλοιπους χρήστες και πλατφόρμες (Android, Windows κλπ). Υπενθυμίζουμε πως το Twitter, εκτός όλων όσων αναφέραμε, επιτρέπει πλέον το retweet” και των δικών σας tweets και όχι μόνο αυτών των άλλων χρηστών.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος