SPONSORED

Στη νέα παγκόσμια πρωτοβουλία “Nestlé Needs YOUth”, πρωταγωνιστής είσαι εσύ

Ο κόσμος γύρω σου μεταβάλλεται διαρκώς και απροσδόκητα, κι εσύ προσπαθείς να βρεις τα πατήματά σου μέσα σε αυτόν. Ακούς πως για να καταφέρεις να προσαρμοστείς στις επαγγελματικές απαιτήσεις της καθημερινότητας, χρειάζεσαι ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων που θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις – και υπάρχει μια μεγάλη δόση αλήθειας σε αυτό, που αναδεικνύει ότι η υποστήριξη των νέων ανθρώπων για την επίτευξη των στόχων τους, πιο απαραίτητη από ποτέ. 

Δεδομένου ότι η επένδυση στους νέους είναι η πιο σημαντική επένδυση για το μέλλον, οι πρωτοβουλίες που τους δίνουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ένα παραγωγικό περιβάλλον, στο οποίο θα μπορέσουν να αναδείξουν το ταλέντο τους και να εκπληρώσουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες, μοιάζουν συναρπαστικές. 

Έτσι, η παγκόσμια πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth, αποφάσισε να αφουγκραστεί τις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας και να σταθεί δίπλα σου για να σε βοηθήσει να «κολυμπήσεις» στα βαθιά και να ανταπεξέλθεις σε αυτές. Η δράση εγκαινιάστηκε στην Αθήνα το 2013 και συνεχίζει μέχρι σήμερα να υποστηρίζει την επαγγελματική ζωή των νέων, προσφέροντάς τους ένα περισσότερο βιώσιμο και αισιόδοξο μέλλον. Οι αριθμοί, έρχονται να μιλήσουν από μόνοι τους για τη σημαντικότητα του έργου:

Η Nestlé Ελλάς, στο διάστημα 2014 – 2022, προσέφερε 720 ευκαιρίες απασχόλησης και 344 θέσεις πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν πλέον αναπόσπαστα μέλη της εταιρείας και του ανθρώπινου δυναμικού. Στο πλαίσιο μάλιστα των δράσεων Nestlé Needs YOUth, εντάσσεται και το πρόγραμμα Alliance 4 YOUth στο οποίο για 2η φορά φέτος η Nestlé, σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, πραγματοποίησε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε νέους και νέες, ώστε να εξερευνήσουν τις δεξιότητές τους, να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη και να διεκδικήσουν την ευκαιρία της εξάμηνης απασχόλησης σε μια εταιρεία με πολυετή εμπειρία, όπως η Nestlé Ελλάς.

Έχοντας λάβει μέρος στις δράσεις του Nestlé Needs YOUth, η ιστορία της Κατερίνας Αχτύπη θέλει να σε εμπνεύσει να ακολουθήσεις κι εσύ τα όνειρά σου. Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία το 2020, η Κατερίνα είδε πολλούς από τους στόχους της να γίνονται πραγματικότητα. Βρέθηκε στο Τμήμα Βιώσιμων Συσκευασιών της Nestlé Ελλάς όπου πλέον εργάζεται, και σήμερα μοιράζεται μαζί σου τα highlights της έως τώρα πορείας της. «Σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχω μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες. Εργάστηκα σε διάφορα ερευνητικά ινστιτούτα στην Ευρώπη, με κύριο θέμα την έρευνα στην μικροπλαστική ρύπανση και την ωκεανογραφία. Παράλληλα, έκανα εθελοντισμό σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Αποφάσισα να συμμετάσχω στην πρωτοβουλία της Nestlé για την υποστήριξη των νέων, γιατί η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα το περιβάλλον».

«Μετά τη λήξη της πρακτικής μου μέσω του προγράμματος Nestlé Needs YOUth, συνέχισα να εργάζομαι στην εταιρεία ως Sustainable Packaging Assistant, μοιράζοντας τον χρόνο μου μεταξύ σχεδίων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και ενός παγκόσμιου έργου που υλοποιείται σε συνεργασία με τα κεντρικά του Ομίλου. Αυτόν τον Μάιο, είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ στο πλαίσιο του European Vocational Skills Week σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπροσώπων εταιρειών, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα γύρω από τις δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα για τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία. Η Nestlé Ελλάς πίστεψε σε εμένα και συνεχίζει να μου δίνει καθημερινά τη δυνατότητα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να εξελιχθώ», λέει η Κατερίνα, που έχει ήδη καταφέρει να κάνει πολλά και σημαντικά επαγγελματικά βήματα με τη βοήθεια της πρωτοβουλίας της Nestlé.

Είναι ακόμη χρήσιμο να ξέρεις, ότι από το 2014 έως το 2022, το 75% των νέων θέσεων απασχόλησης στην Nestlé Ελλάς καλύφθηκε από νέους κάτω των 30 ετών, δίνοντας νέα πνοή στη δράση του οργανισμού! Από την έναρξη της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth μέχρι σήμερα, πάνω από 15,000 νέοι έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια και τις εκπαιδεύσεις της, αποκτώντας την ευκαιρία να εφαρμόσουν και να ενισχύσουν δεξιότητες και γνώσεις, ώστε να θέσουν τα θεμέλια της επαγγελματικής τους ζωής και προπάντων, να κυνηγήσουν με μεράκι τα όνειρά τους.

Ο Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, αναφέρει σχετικά με την πρωτοβουλία της εταιρείας: «Όταν βοηθάμε τους νέους ανθρώπους να κρατήσουν τα όνειρά τους ζωντανά και να πετύχουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους, κτίζουμε το μέλλον. Είναι απαραίτητο να τους εξοπλίσουμε με όλα τα εφόδια που χρειάζονται γιατί είναι οι αυριανοί επιχειρηματίες και στελέχη, εκείνοι που θέλουμε να δημιουργήσουν, να πρωτοπορήσουν και να φέρουν αλλαγές. Και στη Nestlé Ελλάς γίνεται πράξη, κάθε μέρα». 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA