Categories: GAMING

To Logitech G533 είναι ένα ασύρματο gaming headset που… δεν παίζει

Η Logitech έχει αποδείξει επανειλημμένα στο παρελθόν πόσο πολύ νοιάζεται το gaming κοινό. Με δημιουργίες άλλωστε σαν και το G933 Artemis Spectrum δεν αφήνει και πολλά περιθώρια περί του αντιθέτου, δεν νομίζετε; Το Logitech G533 βέβαια δεν έχει και πολλές ομοιότητες με το προαναφερθέν. Ναι, είναι κι αυτό ένα gaming headset αλλά τα κοινά τους στοιχεία σταματούν κάπου εκεί. Με διαφορετικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα και ένα «κλικ» χαμηλότερη τιμή (περίπου 159€ έναντι των 219€ του πρώτου) έρχεται να προσφέρει άλλου είδους συγκινήσεις στους παίκτες ανάμεσά μας.

Όχι καλώδια, μόνο gaming

Αν κάτι μας κέρδισε από τις πρώτες μας κιόλας επαφές με το G533 είναι ο ξεκάθαρος χαρακτήρας του: ούτε εξεζητημένες πινελιές στο design του θα δείτε, ούτε LED φωτάκια, ούτε εξαντρίκ χρώματα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κατάμαυρο σετ ακουστικών που προτιμά να τραβήξει το ενδιαφέρον και να εντυπωσιάσει με τα χαρακτηριστικά του.

Είναι ασύρματο, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αλλά ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο μειονέκτημά του: από τη μία σας εξασφαλίζει πως δεν θα μπλέξετε ποτέ ξανά με καλώδια, εκτοξεύοντας τη λειτουργικότητά του στα ύψη, αλλά από την άλλη, δεν σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε με τίποτε άλλο εκτός από υπολογιστή. Άρα ναι, θα σας καλύψει στο PC gaming, στην παρακολούθηση σειρών και ταινιών, ακόμα και στην αναπαραγωγή μουσικής ή τις VoIP κλήσεις αλλά μέχρι εκεί. Και, κακά τα ψέματα, όταν κάποιος δίνει ένα ποσό κοντά στα 150€, το πιθανότερο είναι πως θα θέλει να εκμεταλλευτεί το headset του και σε άλλες συσκευές (πικάπ, smartphone, tablet, κλπ)…

Πέραν αυτού όμως, δεν υπάρχει κάτι ικανό να σας προβληματίσει στο G533. Το design του δεν διεκδικεί Όσκαρ αλλά από την άλλη, στο σπίτι/γραφείο θα το φοράτε, οπότε λίγο θα σας απασχολήσει. Είναι ωστόσο βολικό, με τα απαραίτητα περιστρεφόμενα και κινούμενα μέρη έτσι ώστε να το φέρετε στα μέτρα σας. Αυτό που είναι πραγματικά αξιομνημόνευτο στο headset της Logitech, είναι πως παρά το βάρος των 350 γραμμαρίων, είναι τόσο άνετο, που θα ξεχάσετε ότι το φοράτε, ακόμα και έπειτα από πολύωρα gaming sessions –δεν υπάρχουν και καλώδια οπότε… καταλαβαίνετε! Η σωστή κατανομή του βάρους, βλέπετε, το βοηθά να «κάθεται» άψογα στο κεφάλι ενώ τα μαξιλαράκια αφήνουν το αφτί να «αναπνεύσει» και δεν προκαλούν μούδιασμα ή έντονη εφίδρωση –επιπλέον, αφαιρούνται για να πλυθούν.

Και από ήχο τι λέει;

Η απόδοση του G533 μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους. Οι οδηγοί ήχου Pro-G και η υποστήριξη ήχου Surround 7.1 DTS με την τεχνολογία Headphone:X είναι όλα τα λεφτά. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας το εξειδικευμένο λογισμικό της Logitech και αυτό θα αναλάβει να κάνει όλα τα υπόλοιπα: από την «αναγνώριση» του headset σας μέχρι τη ρύθμιση και της τελευταίας επιλογής ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και το παιχνίδι που παίζετε ανά πάσα στιγμή. Στο Logitech Gaming Software θα βρείτε προεπιλεγμένα σετ ρυθμίσεων βάσει τύπου παιχνιδιού (άλλη π.χ. είναι για MOBA και άλλα για FPS) ενώ από αυτό εξαρτάται αν θα προτιμηθεί εξομοίωση περιβάλλοντος 7.1 ή stereo ήχος.

Αν μας κάλυψαν όλα αυτά; Απόλυτα! Με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια, χάρη στο πρόγραμμα της Logitech, είχαμε την ευκαιρία να προσαρμόσουμε την εκάστοτε gaming εμπειρία στα μέτρα μας: η επιλογή ρυθμίσεων για παιχνίδια όπως τα The Witcher 3: Hearts of Stone, Mafia III, FIFA 17 και League of Legends χρειάστηκε ένα «κλικ» όλο κι όλο, ενώ συν τοις άλλοις είχαμε και ό,τι πληροφορία χρειαζόμασταν, όπως για παράδειγμα τις αντοχές της μπαταρίας (ειρήσθω εν παρόδω, είναι εξαιρετικές αφού μας έβγαλαν 16 ώρες με μία μόνο φόρτιση), το επιλεγμένο προφίλ και τις ρυθμίσεις ισοστάθμισης. Αν στα παραπάνω συνυπολογίσετε και την εμβέλεια των 10 μέτρων, έχετε ένα gaming headset που πραγματοποιεί όλα όσα υπόσχεται, δικαιώνει τον χαρακτηρισμό του (“gaming”, duh!) και τιμά τα χρήματα που στοιχίζει.

Αν περνάτε λοιπόν μεγάλο μέρος της μέρας σας μπροστά στον υπολογιστή, παίζοντας, ακούγοντας μουσική ή παρακολουθώντας σειρές (αλλά κυρίως το πρώτο), τότε το Logitech G533 είναι ένα headset που θα σας γλιτώσει απ’ τη μανούρα των καλωδίων και θα σας προσφέρει ποιοτικό stereo και surround 7.1 ήχο. Πόσο ποιοτικό; Σίγουρα περισσότερο από ό,τι θα σας έφερναν τα χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψετε.

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος