Categories: ΜΟΔΑ

Τα LNE designer jewelry είναι φτιαγμένα από αναμνήσεις

Τα μαστιχόδεντρα της Χίου, η Πορταριανή της Μυκόνου, οι Λέοντες της Δήλου αποτυπώνονται εδώ και λίγο καιρό σε ζευγάρια σκουλαρίκια και statement βραχιόλια λειτουργώντας τόσο σαν πρωτότυπα αξεσουάρ όσο και σαν ερεθίσματα ανάκλησης αναμνήσεων.  To LNE designer jewelry ξεκίνησε το 2016, όταν η  αρχιτέκτονας Ελένη Μπουμπάρη θέλησε να χρησιμοποιήσει  χαρακτηριστικά στοιχεία των τόπων που έχει επισκεφθεί και γνωρίζει.

Ασχολείται τα τελευταία 20 χρόνια με την κατασκευή χειροποίητων αξεσουάρ, όμως κατά το παρελθόν χρησιμοποιούσε εξαρτήματα εργαλείων ή ραπτικής -όπως ροδέλες, παξιμάδια και κουμπιά- για να συνθέσει τα κοσμήματά της. Στο νέο της εγχείρημα τα σχέδιά της κόβονται σε μηχάνημα CNC, αλλά η περαιτέρω επεξεργασία τους γίνεται στο χέρι έτσι ώστε το καθένα να αποκτά τη δική του χαρακτηριστική όψη και υφή.

«Κάθε κόσμημα είναι διαφορετικό χρωματικά από το άλλο αφού η οξείδωση είναι μια διαδικασία η οποία επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και η υγρασία». Σίγουρα λοιπόν η χρήση του οξειδωμένου χαλκού ή ορείχαλκου σε συνδυασμό με τις λιτές γραμμές τους προσδίδουν σε κάθε κομμάτι του LNE designer jewelry μια μοναδικότητα.

Η πρώτη σειρά της Ελένης Μπουμπάρη αφορούσε τη Χίο, μιας και η ίδια κατάγεται από εκεί. Σχεδίασε λοιπόν το ίδιο το νησί, το κλαδί του μαστιχόδενδρου, τη λαλάδα (χιώτικη τουλίπα), τα σχέδια σε σοβά που συναντάμε στο χωριό Πυργί. Στη συνέχεια «οι σειρές της Αθήνας και του Ναυπλίου προέκυψαν λόγω των ιδιαίτερων δεσμών που με συνδέουν μαζί τους, ενώ οι τελευταίες σειρές σχετίζονται με τη Μύκονο και τη Δήλο και πρόκειται να κυκλοφορήσουν άμεσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και το ελληνικό στοιχείο είναι ξεκάθαρο σε όλες τις συλλογές της, η σχεδιάστρια δεν στοχεύει στο να λειτουργούν τα κοσμήματά της σαν τουριστικά αναμνηστικά. Προσπαθεί να δημιουργεί κομμάτια τα οποία να μπορούν να σταθούν αυτούσια και χωρίς επεξηγήσεις ενώ παράλληλα επιδιώκει να δημιουργούν και ένα επιπλέον επίπεδο σύνδεσης με ένα τόπο όταν κανείς διαβάσει το κείμενο που συνοδεύει το καθένα από αυτά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα LNE designer jewelry θα βρείτε εδώ

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.