Categories: DESIGN

Η αρχιτεκτονική ενός γραφείου στη Βουκουρεστίου μας προετοιμάζει για τις εταιρείες του μέλλοντος

Οι KKMK Architects ιδρύθηκαν από την Κατερίνα Καραγιάννη και τη Μαρίνα Καραμάλη. Έχουν έδρα σε Αθήνα και Λονδίνο και δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα με έργα στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και στην Αυστραλία. Το γραφείο έχει διακριθεί στα αρχιτεκτονικά βραβεία «ΔΟΜΕΣ» και έχει δημοσιεύσει πολλά έργα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. 

Επιδιώκουν να παράγουν εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές λύσεις που σχεδιάζονται, αμφισβητούνται και δοκιμάζονται στο σύνολό τους. «Θεωρούμε κάθε έργο ως ένα έδαφος για την ανάπτυξη πρωτότυπης και καινοτόμου αρχιτεκτονικής, όπου θα πρέπει να εφαρμοστεί μια συνολική προσέγγιση προκειμένου να επιτευχθεί συνοχή». 

Enthoosia” σημαίνει βιωματική διασκέδαση. Ο νέος χώρος της εταιρείας που βρίσκεται στην οδό Βουκουρεστίου στην Αθήνα, συνδυάζει το στοιχείο της open plan προσέγγισης με μια μοντέρνα, απέριττη αισθητική. 

Ο σχεδιασμός έγινε από το γραφείο των KKMK Architects κι ακολουθεί λιτές γραμμές, σε μεγάλες ευθείες, που οργανώνουν τον χώρο σε εργασιακούς και κοινόχρηστους χώρους. «Τα εσωτερικά χωρίσματα είναι ελάχιστα, ώστε ο εργασιακός χώρος να καρπώνεται όσο γίνεται περισσότερη άνεση και διαμπερότητα. Με αυτό τον τρόπο, διατηρείται και η ευελιξία στις μελλοντικές προσαρμογές της εταιρείας», εξηγούν η Κατερίνα Καραγιάννη και τη Μαρίνα Καραμάλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα executive γραφεία και ένα μεγάλο meeting room φιλτράρουν τον χώρο ανάμεσα στην εξωτερική όψη και τον open plan χώρο εργασίας. Ο διαχωρισμός τους με διαφανή πετάσματα αυξάνουν την αίσθηση ότι ο χώρος παραμένει ενιαίος στο σύνολο του. 

Η φιλοσοφία της εταιρείας που απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, αντικατοπτρίζεται και στα υλικά. «Διατηρώντας και αναζωογονώντας το παλιό μωσαϊκό που προϋπήρχε, αμέσως δημιουργήθηκε ένας καμβάς που μας καθοδήγησε στις αισθητικές επιλογές». 

Σκυρόδεμα, μέταλλο, γυαλί και εμφανείς εγκαταστάσεις που διατρέχουν το κτίριο, δίνουν στον χώρο έναν έντονο, σύγχρονο και λιτό χαρακτήρα. «Τα υλικά αυτά φέρουν μέσα στην ουσία τους, την παραγωγικότητα, την ταχύτητα και την ευελιξία. Όπως ακριβώς είναι οι εταιρείες του μέλλοντος. Στοιχεία όπως η πέτρα και το ξύλο, έρχονται να ησυχάσουν και να ζεστάνουν τους χώρους, δημιουργώντας ένα πετυχημένο και ισορροπημένο αισθητικά σύνολο». 

Οι διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής στο γραφείο των KKMK Architects βασίζονται στη χρήση τεχνολογίας αιχμής για την ενίσχυση των παραδοσιακών μέσων κατασκευής. Τα concepts εξελίσσονται μέσω ψηφιακών τεχνικών και εμπλουτίζουv την αρχιτεκτονική, δίνοντας νέες διαστάσεις στο αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα και στην υλοποίηση των έργων.

Ο στόχος του γραφείου, είναι να πετυχαίνει οράματα και κατ’ επέκταση έργα υψηλού επιπέδου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. «Ειδικευόμαστε στον σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και βρίσκουμε έμπνευση σε φυσικές μορφές όπου η απλότητα και η πολυπλοκότητα συνυπάρχουν αρμονικά. Το όραμά μας είναι να συνδυάσουμε κάθε έργο με τα περιβαλλοντικά και πολιτισμικά περιβάλλοντά του, αναδεικνύοντας έτσι νέες δυνατότητες της σύγχρονης ζωής».

Περισσότερες πληροφορίες για το αρχιτεκτονικό γραφείο θα βρείτε εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.