Το ξέρατε ότι υπάρχει ελληνική εταιρεία που στέλνει δέντρα ελιάς από τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο μέσα σε κουτιά που είναι φτιαγμένα με ανακυκλώσιμα υλικά, βοηθώντας έτσι την αναγνωρισιμότητα της ελληνικής ελιάς; Είστε ενημερωμένοι για την ύπαρξη εφαρμογής μέσω της οποίας μπορείτε να ελέγξετε την καταλληλότητα των συστατικών με τα οποία έχει φτιαχτεί ένα συσκευασμένο φαγώσιμο προϊόν; Γνωρίζετε ότι μπορείτε να ελέγχετε την πορεία της καλλιέργειάς σας και την κατάσταση των κτημάτων σας ανά πάσα στιγμή μέσω δορυφόρου; Σε όποια θέση κι αν βρίσκεστε στην καταναλωτική αλυσίδα, είτε δηλαδή είστε παραγωγός είτε ο τελικός αποδέκτης του προϊόντος, το σίγουρο είναι πως η ένταξη της καινοτομίας για την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και η ανάδειξη μιας καινούργιας επιχειρηματικής αγροδιατροφικής κοινότητας σας επηρεάζουν άμεσα.
Την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, στο Σεράφειο Κέντρο ο ελληνικός οργανισμός Industry Disruptors-Game Changers (IDGC) διοργανώνει μια πολύ επίκαιρη εκδήλωση με κεντρικό θέμα την αγροδιατροφική καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Δέκα ελληνικές startups που ασχολούνται με τον αγροδιατροφικό τομέα, φιναλίστ του ευρωπαϊκού προγράμματος RIS Innovation Grants, θα παρουσιάσουν στη σκηνή τις δραστηριότητές τους και θα διεκδικήσουν δύο χρηματικά έπαθλα των 10.000 και 5.000 ευρώ. Πριν τις ομιλίες τους, οι IDGC θα παρουσιάσουν τις δράσεις του τμήματος Διατροφής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας (EIT Foods), μέρος των οποίων αποτελεί και ο διαγωνισμός εκείνης της βραδιάς.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα υπάρξει κι ενημέρωση για τον διεθνή διαγωνισμό ανάδειξης καινοτόμων νεοφυών αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, τον Future Argo Challenge (FAC). Ο δυναμικά αναπτυσσόμενος διαγωνισμός, τον οποίο δημιούργησαν το 2014 οι IDGC και η παρουσία του σήμερα έχει ξεπεράσει τις εξήντα χώρες, θα παρουσιαστεί από την Κάρλα Τάνας, συνιδρύτρια του FAC, και τον επιστημονικό του σύμβουλο, Πέτρο Ευθυμίου. Στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί, εκτός από τις ευκαιρίες συνεργασίας κι ανάπτυξης που προκύπτουν μέσα από τον διεθνή διαγωνισμό, θα αναδειχθούν και οι προοπτικές που γενιούνται για τις νεοφυείς επιχειρήσεις από την επιστροφή του Global Agripreneurship Summit (GAS) στην Ελλάδα, του μεγαλύτερου παγκοσμίως αγροδιατροφικού οικοσυστήματος.