Categories: DIGITAL STORIES

Το iNeed σου βρίσκει υδραυλικό στο λεπτό

Ο εμπνευστής του iNeed Γιώργος Τσιούρης.

Ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις μάστορα για μία δουλειά και δεν ξέρεις σε ποιον να απευθυνθείς. Ή ακόμα χειρότερα μία μεγάλη ζημιά συμβαίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας ή το σαββατοκύριακο και κανένας τεχνικός δεν είναι διαθέσιμος. Μία νέα πλατφόρμα έρχεται για να δώσει λύση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα. Το iNeed είναι η πρωτοποριακή υπηρεσία που δημιούργησε λίγους μήνες πριν ο Γιώργος Τσιούρης στην οποία μπορείς να απευθυνθείς για να βρεις με βάση τα δικά σου κριτήρια τον μάστορα που χρειάζεσαι.

Υδραυλικοί, ψυκτικοί κλιματισμού, ηλεκτρολόγοι, τεχνικοί καυστήρων, τεχνικοί ψυγείων – κουζίνων, τεχνικοί ασανσέρ, τεχνίτες ξύλου, αποφράξεις, απολυμάνσεις, μονώσεις, τέντες- συστήματα σκίασης, τζαμάδες, κλειδαράδες, τεχνικοί υπολογιστών είναι μερικές από τις κατηγορίες που καλύπτει. «Περιλαμβάνει ένα πλήρες και ενημερωμένο δίκτυο επαγγελματιών (για την Αθήνα) με τις πιο χρήσιμες ειδικότητες για το σπίτι ή το γραφείο. Υπάρχουν και τεχνίτες που προσφέρουν ακόμα και 24ωρη εξυπηρέτηση», λέει στη Popaganda ο υπεύθυνος της εφαρμογής Γιώργος Τσιουρής. Για τον ίδιο το iNeed ήταν ένα στοίχημα μια και για να δημιουγήσει την πλατφόρμα εγκατέλειψε την προηγούμενη του δουλειά. «Ασχολούμουν με το εμπόριο σε τεχνικά επαγγέλματα. Έτσι, άρχισα να αντιλαμβάνομαι ποιες ανάγκες υπάρχουν και μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω μία πλατφόρμα όπου ο χρήστης θα μπορεί να βρει ανά πάσα ώρα και στιγμή τον τεχνικό που χρειάζεται. Σε όλο αυτό με οδήγησε λίγο και το Taxibeat», λέει.

Η λειτουργία του είναι απλή, ενώ η εφαρμογή κυκλοφορεί για iPhone και Android. Αφού ο χρήστης κατεβάσει την εφαρμογή δωρεάν,αυτή αυτόματα μέσω GPS επιλέγει την περιοχή που βρίσκεται. Στη συνέχεια, ο χρήστης διαλέγει την ειδικότητα που χρειάζεται και έπειτα τον επαγγελματία (που είναι νόμιμος καθώς φέρει τα απαραίτητα έγγραφα). «Η καινοτομία του είναι ότι μετά την εργασία που θα προσφέρει ο τεχνικός, ο χρήστης μπορεί να τον βαθμολογήσει και να κρίνει τη δουλειά του. Αυτό δίνει μία ασφάλεια στον χρήστη ότι θα γίνει καλή δουλειά, αλλά λειτουργεί και ως διαφήμιση για τον καλό τεχνίτη, ο οποίος αργότερα θα προτιμηθεί από περισσότερους πελάτες», τονίζει ο Γιώργος Τσιουρής. «Το iNeed είναι ένας ζωντανός οργανισμός και εξελίσσεται ακόμα. Προσπαθούμε να εκμεταλλευόμαστε το feedback και από τους χρήστες και από τους τεχνίτες ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Το στοίχημα είναι να καταφέρουμε να βρίσκουν δουλειές οι τεχνίτες».

Ποια είναι όμως τα επόμενα σχέδια; «Το iNeed βρίσκεται στο στάδιο επέκτασης των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να φιλοξενήσουμε περίπου 20.000 τεχνικούς σε ολόκληρη την χώρα. Θα κάνουμε μια πλήρη αναβάθμιση της πλατφόρμας, με ένα ακόμη καινοτόμο πυλώνα σύζευξης πελατών και επαγγελματιών. Αυτό είναι ακόμα ένα σημαντικό έσοδο για την πλατφόρμα. Επίσης μέσα στα πλάνα μας είναι να μην μείνουμε εντός συνόρων», καταλήγει ο Γιώργος Τσιουρής.

www.i-need.gr

Ελένη Κυριακίδου

Share
Published by
Ελένη Κυριακίδου