Categories: ΜΟΔΑ

Η Love Parade του οίκου Gucci ήταν ένας φόρος τιμής στο παλιό Χόλυγουντ

Πολλές από τις δημιουργίες του αντλούσαν άμεση έμπνευση από ρούχα που είχαν φορέσει στο παρελθόν μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ. Τα μαύρα γάντια έμοιαζαν με εκείνα που φορούσε η Μέριλυν Μονρό στο οι «Άνδρες προτιμούν τις ξανθιές», τα oversized κοστούμια θύμιζαν εκείνα που έκανε μόδα η Μάρλεν Ντίτριχ σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν διανοούνταν να βάλουν παντελόνι, ενώ υπήρχε μέχρι και μια τιάρα, όπως εκείνη της Σίσυ Σπέισεκ στον χορό των αποφοίτων στην ταινία «Κάρυ».

Τα 115 looks που παρουσιάστηκαν, θα μπορούσαν άνετα να φορεθούν από την Ginger Rogers την δεκαετία του 1940, αλλά και την Κέισι Μάσγκρειβς το 2021. Φυσικά, δεν έλειψαν και τα μεγάλα logo, τα οποία έχουν κάνει δημοφιλή τον οίκο ακόμα και στις πολύ νεαρές ηλικίες. Η Cardi B, αλλά και η Νίκι Μινάζ θα μπορούσαν με πολύ ευκολία να αποθεώσουν την λαχανή ολόσωμη φόρμα που έφερε από πάνω μέχρι κάτω το εμβληματικό logo με τα δύο ανάποδα G. 

Για τις ανάγκες του Love Parade χρησιμοποιήθηκε ένα ολόκληρο τετράγωνο στην Λεωφόρο της Δόξας, ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και πολλοί αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής. Κάθε καλεσμένος καθόταν σε μια καρέκλα σκηνοθέτη βάζοντας έτσι μια τελευταία πινελιά στο ιδιότυπο στούντιο που είχει χτίσει ο Αλεσάντρο Μικέλε.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου φόρεσε μια νέα βερσιόν του εμβληματικού κόκκινου βελούδινου Gucci κοστουμιού που είχε φορέσει το 1996, όταν καλλιτεχνικός δημιουργός του οίκου ήταν ο Τομ Φορντ, ενώ η Σάλμα Χάγιεκ, της οποίας ο σύζυγος είναι ιδιοκτήτης της Kering, ιδιοκτήτριας εταιρείας του οίκου, φόρεσε ένα φόρεμα σε ασημί και μπλε αποχρώσεις. Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους ήταν η Ντακότα Τζόνσον, η Μπίλι Άιλις, αλλά και η Μάιλι Σάιρους. Όλες ντυμένες με εντυπωσιακές Gucci δημιουργίες. 

Μετά από 18 μήνες, όπου τα περισσότερα show μόδας γίνονταν διαδικτυακά, «δεν υπήρχε καλύτερος μέρος για να κάνουμε μια επανεκκίνηση», δήλωσε ο Αλεσάντρο Μικέλε. «Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα». 

Αλεσάντρο Μικέλε, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci.

Δείτε ολόκληρο το show στο παρακάτω βίντεο:

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι