Στις τέσσερις μέρες που διήρκεσε η έκθεση, οι ειδικοί σύστησαν στο κοινό τα νέα προϊόντα της Nestlé Professional, τραβώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τα αρώματα που αναδύονταν από τους χώρους της. Ειδικοί του κάθε κλάδου προσέφεραν στο κοινό όλη την πληροφορία που του ήταν απαραίτητη, μέσα από παρουσιάσεις των νέων γεύσεων αλλά και συζητώντας μαζί του και εξηγώντας τι είναι αυτό που τις κάνει τόσο ξεχωριστές και καινοτόμες.
Για τους λάτρεις του espresso, η ομάδα των εξειδικευμένων baristi του Buondi Caffè, φρόντισε να ικανοποιήσει και τις πιο ξεχωριστές απαιτήσεις, τονίζοντας ότι κάθε ποικιλία έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που συμβάλλει καταλυτικά στην γεύση του τελικού χαρμανιού που θα φτάσει στο φλιτζάνι τους. Στον χώρο του Buondi Caffè οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από παρουσιάσεις και σεμινάρια γευσιγνωσίας για όλες τις νέες τάσεις παρασκευής καφέ, με τον Buondi Single Origins Honduras να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τα σημαντικότερα events του τετραημέρου ήταν η επίσκεψη του γνωστού chef, Άκη Πετρετζίκη, o οποίος μαζί με τον Coffee Expert της Nestlé Professional Γιώργο Μακρόπουλο, πάντρεψαν ιδανικά τα διάφορα χαρμάνια του Buondi Caffè με μοναδικές δημιουργίες για brunch, μέσα από ένα πρωτότυπο coffee pairing session. Καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίασης δεκάδες κόσμου είχε μαζευτεί για να παρακολουθήσει, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν τα ταρτάκια με espresso που δημιούργησε ο Άκης Πετρετζίκης για τον Buondi Caffè και την παρουσία της στην HoReCa.
Η Nestlé Professional έστησε ένα μοντέρνο καφενείο για τον Λουμίδη Παπαγάλο, τον αγαπημένο καφέ των Ελλήνων και τον προσέφερε παραδοσιακά στην χόβολη. Όσοι παρασύρθηκαν από τις μυρωδιές που αναδύονταν από το bar του Λουμίδη, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Λουμίδη Παπαγάλο Πολίτικο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο και τον Λουμίδη Παπαγάλο Άρωμα Ρόδου με ροδόνερο, δυο κλασσικές συνταγές φτιαγμένες με παραδοσιακά υλικά. Εκείνος όμως που έκλεψε τις εντυπώσεις, ήταν η κρύα εκδοχή του Λουμίδη Παπαγάλου, ένας παγωμένος ελληνικός καφές, στον οποίο δεν λείπει τίποτα από την γεύση και το χαρμάνι του κλασσικού ζεστού, αλλά δίνει την ευκαιρία στους φίλους του να τον απολαμβάνουν και παγωμένο όλες τις εποχές του χρόνου αλλά και να μπορούν να τον παίρνουν πολύ πιο εύκολα σε take away συσκευασία. Για να επιτευχθεί η παραδοσιακή και μοντέρνα παράλληλα γεύση του κρύου Λουμίδη, χρησιμοποιείται ειδική αεροπρέσα. Στις παρουσιάσεις που γινόντουσαν καθημερινά, ο Coffee Expert της Nestlé Professional, Σπύρος Αλεξόπουλος, μοιράστηκε τα μυστικά του για την παρασκευή ενός καλού φλιτζανιού με τους δεκάδες επισκέπτες του καφενείου.
Nescafé Azera Nitro και Nescafé Azera Cold Brew είναι τα ονόματα των νέων καινοτόμων ροφημάτων του Nescafé. To Nescafé Azera Nitro αποτελείται από προσεκτικά επιλεγμένους κόκκους Arabica & Robusta ιδανικό για το σύστημα Nitro, το οποίο αναμιγνύει τον καφέ με τον αέρα του περιβάλλοντος (άρα και με 78% άζωτο). Κατά συνέπεια, έχομε ένα γλυκόπιοτο ρόφημα με ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Από την άλλη το cold brew είναι μια παγκόσμια τάση, με χιλιάδες φανατικούς στο εξωτερικό και ο Nescafé αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να το γνωρίσουν και οι Έλληνες, που ξέρουν από κρύους καφέδες καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Η απόσταξη του Nescafé Azera Cold Brew γίνεται εξαιρετικά αργά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το τελικό ρόφημα να είναι απόλυτα ισορροπημένο και αρωματικό, με φυσική γλυκύτητα.
Στις λύσεις για τους επαγγελματίες του τουρισμού, ξεχώρισαν τα συστήματα καφέ Nescafé Alegria, μια ιδανική επιλογή για όσους ξενοδόχους αναζητούν μια ποικιλία ποιοτικών ροφημάτων με ευκολία και ταχύτητα. Φέτος η γκάμα των μηχανών διευρύνθηκε με τη νέα μηχανή ATP, η οποία μπορεί και προσφέρει στους καταναλωτές έναν εσπρέσο από φρεσκοαλεσμένους κόκκους καφέ, με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.
H Nestlé Professional όμως, δεν ήταν εκεί απλά για να ικανοποιήσει τους λάτρεις του καφέ και να τους φέρει σε επαφή με νέες γευστικές εμπειρίες. Φρόντισε και για όσους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς λίγη γλύκα. Έτσι, ειδικά για τις ανάγκες της HoReCa, στήθηκε μια παριζιάνικη σοκολατερί και οι πολλοί που κοντοστάθηκαν μπροστά της, μπόρεσαν να απολαύσουν την αγαπημένη γεύση της Nestlé Chocolate, είτε ζεστή, είτε κρύα, σκούρα ή λευκή, σε νέες συνταγές που συνδύαζαν την γνώριμη νοστιμιά της με φυστικοβούτυρο, smarties, μείγμα μαστίχας με αλκοόλ και καραμελωμένα φουντούκια. Η γλυκιά αυτή εμπειρία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο συνεργάτης της Nestlé Chocolate και αγαπημένος pastry chef, Στέλιος Παρλιάρος, δημιούργησε ακόμα περισσότερες συνταγές που συνδύαζαν την σοκολάτα με παγωμένα φρούτα και όχι μόνο. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα όσα δημιούργησε και παρουσίασε ο Στέλιος Παρλιάρος, μένοντας με την πιο γλυκιά γεύση.
Και φυσικά οι επιτυχίες για την Nestlé Professional δεν σταμάτησαν στην προσέλευση του κόσμου στο περίπτερό της, αλλά συνεχίστηκαν και σε διαγωνιστικό επίπεδο. Ο Coffee Expert Χρήστος Σωτήρος συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista SCA και κατάφερε να λάβει την τρίτη θέση πανελλαδικά.