Categories: ΜΟΔΑ

Οι τσάντες FYLAKI έρχονται από τα βουνά της Ικαρίας στους δρόμους της πόλης

FYLAKI είναι η ονομασία της παραδοσιακής τσάντας της Ικαρίας. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν το φυλάκι για τις καθημερινές τους ανάγκες, για να φυλάνε και να αποθηκεύουν τα απαραίτητα. 

Ένα brand διατήρησε το άνετο design, την απλότητα, τη μεγάλη χωρητικότητα της παραδοσιακής αυτής τσάντας και δημιούργησε το σύγχρονο FYLAKI για τη ζωή στην πόλη αλλά και τις εκδρομές.

Η ιδέα της Ελένης Λογοθέτη, όπως είναι φυσικό και επόμενο, γεννήθηκε στην Ικαρία. «Ένα μεσημέρι του Ιουνίου, καθώς έπινα τον καφέ μου στη πλατεία του Χριστού πέρασε από μπροστά μου ένας Ικαριώτης με το παραδοσιακό φυλάκι στην πλάτη , αυτό που βρίσκεται σε τέλεια αρμονία όταν το συναντάς στα βουνά της Ικαρίας, αλλά που η πόλη δεν το “σηκώνει”. Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν όλα, το καλοκαίρι του 2015».

Συνδυάζοντας το παρελθόν με το παρόν, τη νησιωτική ζωή με τις ανάγκες που δημιουργεί η ζωή στην πόλη, ενώνοντας το σύγχρονο design και την τάση των backpacks με την ελληνική παράδοση, η Ελένη Λογοθέτη κατασκευάζει άνετα,  χειροποίητα σακίδια πλάτης σε minimal γραμμή.

«Βασική πηγή έμπνευσης ήταν η Ικαρία με τις όμορφες στιγμές της, που, σε συνδυασμό με την ανάγκη μου να ασχοληθώ με κάτι δημιουργικό με οδήγησαν στη δημιουργία του brand FYLAKI».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα υφάσματα που χρησιμοποιεί είναι ελληνικά, από μια οικογενειακή βιοτεχνία στην Ναύπακτο, 100% βαμβακερά καραβόπανα και σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

«Είναι ιδανικά για γυναίκες και άντρες. Είναι από τα σακίδια που θέλεις να τα έχεις πάντα μαζί σου, από την παραλία μέχρι τη βραδινή σου βόλτα στο νησί ή στην πόλη. Δίνω πολύ σημασία στην ποιότητα των υλικών. Η πρώτη ύλη σε όλα τα πράγματα παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο, και όταν κάτι έχει minimal αισθητική, η καλή ποιότητα και η καλή δουλειά φαίνονται λίγο παραπάνω».

Η τελευταία της συλλογή που ονομάζεται “ATHERAS” -όπως και η κορυφογραμμή της Ικαρίας- είναι η πρώτη που η σχεδιάστρια δεν χρησιμοποιεί ύφασμα αλλά δέρμα και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβρη.  

Το brand που εμπνέεται από την καθημερινότητα στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου μας παρέχει τη δυνατότητα custom παραγγελίας. Χωρίς να αλλάζει το design και το πατρόν των FYLAKI  «μπορεί ο καθένας να παίξει με τους συνδυασμούς των χρωμάτων καθώς και με τις διαστάσεις της τσάντας, ανάλογα με τις ανάγκες του. Η καλύτερη custom παραγγελία που μου έχουν ζητήσει είναι το FYLAKI  junior για ένα παιδί τεσσάρων ετών.»

Όσο για τη φιλοσοφία του brand FYLAKI, συνοψίζεται στη φράση που αναγράφεται πάνω σε όλες τις τσάντες του brand κι αυτή είναι “Keep space for simple things and feel free”. 

Περισσότερες πληροφορίες για το brand FYLAKI θα βρείτε εδώ, στο facebook και το instagram.

Insta: fylakihandmadebags

E-shop: fylakibags.com

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.