ΜΟΔΑ

Το Cosmogonie show της Gucci ήταν μια λαμπερή γιορτή για τα αστέρια

Το πιστοποιητικό υιοθεσίας ενός αστεριού, βρέθηκε στα χέρια των καλεσμένων του Cosmogonie Gucci Show λίγο πριν την έναρξη του catwalk. Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην Puglia της Ιταλίας, ήταν μια γιορτή για τα αστέρια, τη στιγμή της έκλειψης της σελήνης. Ο έναστρος ουρανός φώτιζε καθ’ όλη τη διάρκεια του show τα μοντέλα που περπατούσαν στην πασαρέλα και παρουσίαζαν τη νέα θεματική συλλογή του οίκου υψηλής ραπτικής.

Το κτίσμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, Castel del Monte, από το οποίο ο Alessandro Michele έχει αντλήσει έμπνευση για τις δημιουργίες του, ήταν η τοποθεσία που φιλοξένησε τη λαμπερή εκδήλωση. Το Cosmogonie show απέτισε μάλιστα φόρο τιμής στο σπουδαίο έργο των φιλοσόφων Hannah Arendt και Walter Benjamin, ενώ από τη βραδιά δεν έλειψαν και οι διασημότητες που βρέθηκαν στην Puglia για να τιμήσουν τον οίκο Gucci. Ανάμεσά τους, η Lana Del Rey, η Dakota Johnson, η Elle Fanning, η Jodie Turner-Smith, αλλά και οι Måneskin, των οποίων τις gender fluid στυλιστικές επιλογές των live shows τους, επιμελείται ο οίκος ευλαβικά.

Η γαλήνια ατμόσφαιρα του έναστρου ουρανού σε συνδυασμό με την κλασική μουσική που χάιδευε σαν πέπλο να μοντέλα της πασαρέλας, δημιούργησαν ένα μαγευτικό σκηνικό, με πρωταγωνιστές κάθε λογής υφάσματα και την ενέργεια του σύμπαντος. Eντυπωσιακές πέρλες, διαφάνειες και looks εμπνευσμένα από τα 70s, διαμόρφωσαν την ταυτότητα του show, με τις lace up stiletto μπότες, το βελούδο και τις κάπες να συμπληρώνουν την εμπνευστική συλλογή της Gucci. 

Σε συνέχεια της πασαρέλας του οίκου Chanel στην παραλία στο Μόντε Κάρλο, αλλά και του show της Louis Vuitton στο Σαν Ντιέγκο, η Gucci απέσπασε διθυραμβικά σχόλια για το θεματικό show της στο Castel del Monte. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Alessandro Michele για τη δημιουργία της σειράς, συγκέντρωσε στοιχεία που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν διασκορπισμένα και ασύνδετα μεταξύ τους, αλλά μπορούν να αποκτήσουν συνοχή όταν συγκεντρωθούν για έναν κοινό σκοπό. «Σαν μια μάζα που φωτίζει το σκοτάδι μέσω της επιφανείας ενός αστερισμού», τόνισε.

Λουίζα Σολομών-Πάντα

Share
Published by
Λουίζα Σολομών-Πάντα