Categories: DIGITAL STORIES

Πώς θα εισάγετε ένα βίντεο του Facebook σε κείμενό σας;

Είθισται οι περισσότεροι bloggers και αρθρογράφοι να εισάγουν (embed) ουκ ολίγες φορές βίντεο από το YouTube στα κείμενά τους. Άλλωστε το διαδίκτυο και τα ψηφιακά συστήματα προσφέρουν τη δυνατότητα χρήσης multimedia και έκφρασης μέσα από ένα διευρυμένο σύνολο μέσων. Εσχάτως όμως, το YouTube έχει αποκτήσει έναν ιδιαίτερα δυνατό ανταγωνιστή σε ό,τι αφορά το λεγόμενο “video hosting”: όχι, δεν πρόκειται για το Dailymotion, το Vimeo ή κάποια άλλη παρεμφερή υπηρεσία αλλά το Facebook!

Επειδή λοιπόν δεν είναι και σπάνιο πλέον κάποιος να βρει ένα αξιόλογο ή ενδιαφέρον τέλος πάντων βίντεο στο Facebook (άλλωστε το δίκτυο κάνει τα πάντα για να προωθήσει τα κλιπ που έχουν ανέβει κατ’ ευθείαν σε αυτό έναντι των άλλων που αναπαράγονται από το YouTube) και να θελήσει να το μεταφέρει αυτούσιο, να το εισάγει στο κείμενο που μπορεί να συντάσσει για το site ή το blog του, πάμε να δούμε πώς ακριβώς θα το… ξεσηκώσει από το δίκτυο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και θα το περάσει στο δικό του κομμάτι.

Αρχικά λοιπόν, θα πρέπει να βρείτε το “post”, τη δημοσίευση μέσω της οποίας «ανέβηκε» το βίντεο στο Facebook. Προσοχή: δεν μιλάμε για βίντεο που «ανέβηκαν» στο YouTube και εν συνεχεία περάστηκαν με τη σειρά τους σε δημοσιεύσεις του Facebook αλλά για κλιπ που έγιναν “upload” στο δίκτυο. Μόλις το κάνετε, θα πρέπει να επιλέξετε το βελάκι στην επάνω δεξιά γωνία του μηνύματος για να εμφανιστεί ένα μικρό popup μενού. Εκεί θα πατήσετε τη δεύτερη επιλογή, Embed video, για να ανοίξει ένα νέο παράθυρο. Εκεί θα εμφανιστεί μια γραμμή κώδικα και μία προεπισκόπηση του βίντεο. Δεν έχετε παρά να κάνετε copy το κειμενάκι και να το κάνετε paste (επικόλληση) στο δικό σας κείμενο αλλά ως κώδικα (στην προβολή δηλαδή που βλέπετε τον HTML κώδικα του κειμένου που γράφετε).

Αυτό ήταν! Μόλις το κείμενό σας ανέβει, το βίντεο που εισάγατε από το Facebook θα παίζει μια χαρά!

Πέτρος Κηπουρόπουλος

Share
Published by
Πέτρος Κηπουρόπουλος