Categories: SPONSORED

Δύο πτυχία μέσα σε τέσσερα χρόνια, με το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree

Είναι πολλοί οι φοιτητές στην Ελλάδα, που ενώ σπουδάζουν σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, νιώθουν την ανάγκη να εμπλουτίσουν το πτυχίο τους με περισσότερες γνώσεις και εφόδια.

Αυτό το ζητούμενο έρχεται να καλύψει το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο δίνει στους φοιτητές των δημοσίων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τη δυνατότητα να σπουδάσουν παράλληλα σε αυτό είτε για ένα ακόμη πλήρες πτυχίο, είτε για μία υποειδίκευση (minor).

Μέσω της παράλληλης φοίτησής τους στο Deree, οι φοιτητές των δημόσιων πανεπιστημίων θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να λειτουργούν σε ένα διεθνές περιβάλλον, να αποκτήσουν διεθνή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία αλλά και να εφοδιαστούν καλύτερα για τα επόμενά τους βήματα μετά την αποφοίτηση.


Αυτός είναι ίσως και ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών που επιλέγουν την παράλληλη φοίτηση. Τα πλεονεκτήματα, όμως, δεν σταματούν εκεί. Το Κολλέγιο, στην προσπάθειά του να κάνει την διαδικασία αυτή ακόμα πιο εύκολη για τους σπουδαστές, προσφέρει:

  • Ελαστικό ωράριο.
  • Τη δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree, με αναγνώριση μαθημάτων στα οποία ο φοιτητής έχει επιτύχει, μετά από αξιολόγηση. Έτσι, μειώνεται η διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου από το Deree.
  • Ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, που προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων.

Μέσω του Προγράμματος Παράλληλων Σπουδών, οι φοιτητές των δημοσίων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ θα εκτεθούν στην εμπειρία ενός ακαδημαϊκού προγράμματος διεθνών προδιαγραφών, καθώς είναι πιστοποιημένο από αμερικανικό και βρετανικό οργανισμό, αλλά και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρει το Deree, όπως το πρόγραμμα Study Abroad αλλά και η δυνατότητα πρακτικής άσκησης (internships) σε κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες.


Δύο πτυχία είναι καλύτερα από ένα

Το μεγαλύτερο όφελος του  Προγράμματος Παράλληλων Σπουδών είναι ο συνδυασμός δύο εκπαιδευτικών συστημάτων αλλά και δύο διαφορετικών πτυχίων. Ένας φοιτητής Νομικής μπορεί παράλληλα στο Deree να σπουδάσει Marketing ή ένας φοιτητής του Πολυτεχνείου μπορεί να πάρει πτυχίο Ψυχολογίας. Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και οι ανάγκες γίνονται ολοένα μεγαλύτερες και πιο επιτακτικές, όσο περισσότερα εφόδια έχεις τόσο το καλύτερο. Με τον τρόπο αυτό, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εντάσσονται πιο ομαλά στην αγορά  εργασίας τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς διαθέτουν δεξιότητες που δεν μπορεί να τις προσφέρει ένα μόνο εκπαιδευτικό σύστημα, και έτσι αποκτούν προβάδισμα έναντι όλων των υπολοίπων.


Τα 27 προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Deree δίνουν πληθώρα επιλογών στους μελλοντικούς φοιτητές, οι οποίοι εκτός από την απόκτηση πτυχίου Bachelor, μπορούν να επιλέξουν και ανάμεσα σε 43 προγράμματα υποειδίκευσης (minor), δηλαδή κύκλους σπουδών 6-7 μαθημάτων. Οι αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, δε, μπορούν να διεκδικήσουν και μία υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Από το 2014, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Deree, δίνει σε όσους φοιτητές δημοσίων πανεπιστημίων έχουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις και το επιθυμούν, την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια υποτροφία για ένα από τα προγράμματα υποειδίκευσης. Έτσι προκύπτουν νέοι με ανοιχτούς ορίζοντες, εξοικειωμένοι με το αμερικανικό σύστημα εκπαίδευσης, καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και περισσότερες προοπτικές για το επαγγελματικό τους μέλλον. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, θα δοθούν 84 υποτροφίες που θα καλύπτουν μεγάλο μέρος των διδάκτρων των σπουδαστών.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποτροφίες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Deree προσφέρουν στους υπότροφους μοναδικές ακαδημαϊκές δυνατότητες και πρόσβαση σε ευκαιρίες καριέρας τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας:

  • Εξοικείωση με το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα (ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στο μάθημα, case studies, ομαδικές εργασίες και έρευνα, υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προγράμματα και πλήθος δραστηριοτήτων, εκπαίδευση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις).
  • Βαθιά γνώση της αγγλικής γλώσσας (όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά).
  • Πρόσβαση σε ακαδημαϊκό προσωπικό υψηλού επιστημονικού επιπέδου που θα του προσφέρει άρτια ακαδημαϊκή καθοδήγηση.
  • Σπουδές σε διεθνές περιβάλλον:

– Σπουδές στο εξωτερικό: Πρόγραμμα «ανταλλαγής» φοιτητών με συνεργαζόμενα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

“Realtime” διαπανεπιστημιακές διαλέξεις: Φοιτητές του Deree και πανεπιστημίων του εξωτερικού παρακολουθούν το ίδιο μάθημα μέσω εξελιγμένων ψηφιακών προγραμμάτων e-learning.

Πρακτική άσκηση στο εξωτερικό: Φοιτητές του Deree αποκτούν σημαντική επαγγελματική εμπειρία, δουλεύοντας σε πολυεθνικές εταιρείες εκτός Ελλάδας.

  • Υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού:

Συμβουλευτική για τη σωστή επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος ή/και επαγγελματικού κλάδου, βοήθεια στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασία για επαγγελματικές συνεντεύξεις.

Συμμετοχή σε επαγγελματικές εκθέσεις και business events. Πρόσβαση σε αγγελίες για εργασία μερικής ή ολικής απασχόλησης μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Career Services και των socia lmedia.

  • Πρόσβαση σε ένα ισχυρό δίκτυο αποφοίτων, που μετρά 53.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι
Tags: DEREE