DESIGN

Μόνο λευκό και δρυς, σε ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα στη Βάρκιζα

Στο νότιο προάστιο της Βάρκιζας, μια ανάσα από τη θάλασσα, το αρχιτεκτονικό γραφείο Polisgram Architects ανέλαβε την πλήρη ανακαίνιση, εσωτερικά και εξωτερικά, ενός ρετιρέ 65 τ.μ. με μεγάλη βεράντα 110 τ.μ., αρχικά κτισμένο την δεκαετία του ’70.

Το μικρό μέγεθος του διαμερίσματος αποτέλεσε πρόκληση, καθώς κύριος στόχος του σχεδιασμού ήταν να καλυφθούν οι ανάγκες μιας οικογένειας με δύο παιδιά. Έπρεπε να βρεθεί ο τρόπος ώστε να ενσωματωθούν όλες οι ανάγκες της οικογένειας, διατηρώντας παράλληλα τη σύνδεση του εσωτερικού χώρου με τη μεγάλη εξωτερική βεράντα, που αποτελεί κεντρικό στοιχείο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την οικογένεια.

Στη βεράντα, τα υπάρχοντα έπιπλα fer forge συντηρήθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν, ενώ τοποθετήθηκε μια μεγάλη πέργκολα με πανιά σκίασης, που επιτρέπει τη χρήση του εξωτερικού χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ανοιχτόχρωμοι τόνοι που αποκτούν ένταση από τα χρώματα της θάλασσας, του ουρανού και του περιβάλλοντος πρασίνου, καθώς και από επιλεγμένα στοιχεία στο φυσικό χρώμα του δρυός, καθορίζουν μια καθαρή και φρέσκια αισθητική.

Οι χώροι διημέρευσης είναι σχεδιασμένοι με τη λογική του open-plan, όπου στοιχεία όπως βιβλιοθήκες και ανοιχτές ραφιέρες διαχωρίζουν διακριτικά τις χρήσεις χωρίς να αποτελούν οπτικά εμπόδια.

Ο σχεδιασμός των λεπτομερειών βασίστηκε σε καμπύλες, οι οποίες δημιουργούν μια φυσική ροή από χώρο σε χώρο και προσδίδουν μια ρετρό αίσθηση.

Το μεγάλο παράθυρο με θέα στη θάλασσα διατηρήθηκε και ενσωματώθηκε στον χώρο της κουζίνας, επιτρέποντας στο υγρό στοιχείο να είναι παρόν στο διαμέρισμα, το οποίο κατά τα άλλα προσανατολίζεται προς μια όμορφη κατάφυτη πλατεία.

Η κύρια κρεβατοκάμαρα περιλαμβάνει έναν πάγκο εργασίας που επιτρέπει την τηλεργασία του ζευγαριού και παρέχει απομόνωση από τους υπόλοιπους χώρους διημέρευσης όταν χρειάζεται. 

 

Το παιδικό δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με κουκέτα για να φιλοξενεί τα δύο μικρά παιδιά.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το γραφείο Polisgram Architects εδώ

POPAGANDA