DESIGN

Ένας φωτεινός μικρόκοσμος διαβίωσης στην περιοχή των Ιλισίων

Ο επανασχεδιασμός ενός χώρου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί ουσιαστική πρόκληση, όταν προσπαθεί να εξισορροπήσει ανάμεσα στις αντιθέσεις, παίζοντας με τα όρια του ενιαίου και του αυστηρά καθορισμένου, του φωτός και της σκιάς, της εξωστρέφειας και της εσωστρέφειας.

Στα 150 τ.μ. ενός οροφοδιαμερίσματος στα Ιλίσια, ένα τέτοιο παιχνίδι αντιθέσεων, βρήκε τον ιδανικό καμβά του και αξιοποιήθηκε από την ομάδα σχεδιασμού, τις interior designers Εβελίνα Χατζηγούλα και Βαρβάρα Κουντζάκη.

Βασική παρέμβαση αυτής της ανακαίνισης αποτελεί το ανοιχτό πλάνο των χώρων διημέρευσης, που πραγματοποιήθηκε από τη δημιουργία αντίστοιχων μεγάλων ανοιγμάτων.

Το τζάκι, ως δομικό στοιχείο, κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ενιαίο αυτόν χώρο, λειτουργώντας ως ένας «σιωπηλός» διαχωριστικός παράγοντας για το καθιστικό, την τραπεζαρία και τη γωνιά μελέτης.

Η τζαμαρία επεκτάθηκε με σκοπό να αναδείξει τη ρευστότητα των ορίων ανάμεσα στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, επιτρέποντας στο φυσικό φως να εισέρχεται ανεμπόδιστα.

Μάλιστα, στο μικρό μπαλκόνι τοποθετήθηκαν σειρές φυτών, ώστε απλά τραβώντας τις κουρτίνες να δίνεται η αίσθηση ενός ολόκληρου κήπου σε άμεση επικοινωνία με το εσωτερικό.

Η έξυπνη διαχείριση του ανοιχτού πλάνου εξασφάλισε τον σχεδιασμό δυο ευρύχωρων υπνοδωματίων και δύο master bedrooms.

Όλοι οι προσωπικοί χώροι αποπνέουν απολαυστική ηρεμία και άνεση, προσφέροντας το ιδανικό περιβάλλον για τους ενοίκους να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν.

Καταλυτικό στάδιο όλου του project αποτέλεσε η μελέτη φωτισμού. Οι ένοικοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν την ένταση και την πηγή φωτός, ανάλογα με τις ανάγκες της ημέρας, αλλά και τη διάθεσή τους.

Η διακοσμητική προσέγγιση δίνει προβάδισμα στις γήινες αποχρώσεις, στην αντίθεση λευκού και μαύρου, στη διακριτική έκπληξη του κίτρινου, στη συνύπαρξη της ζεστασιάς του ξύλου με το δυναμικό μέταλλο και το αρχοντικό μάρμαρο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις interior designers εδώ και εδώ

POPAGANDA